Šta je novo?

LCD (TFT) 17" bolji ili 19" do 350 eur

studiovpc

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2003
Poena
650
Upseo sam da ubedim roditelje da mi kupe tft monitor za rodjendan do 350 kinte pa sad da vidimo sta da pazarim, znam da postoji search opcija ali nista ja u drugim threadovima nisam konkretno izvukao uvek se ljudi prepucavaju nemoj taj nego ovaj. E sad mene zanima da li da "bacim" pare na bolju 17-icu ili na neki 19" normalan do 350 evra. Znaci monitor se najvise koristi za rad u windowsu i za igrice, ponekad za filmove ali najvise igrice. Najradije bih Samsung-a i da ne bude wide screen jer sam imao wide i za igrice mi nije dobar. Konkretno da li i zasto 730bf ili 913n? Ajde konkretni odgovori sta je najbolja kupovina tj mudro ulozen novac. Thnx

Po meni najbolji izbor medju gore navedenim monitorima je ubedljivo 940b. Za date pare dobijas ubedljio najvise, a crna varijanta je pogotovo lepa i elegantna. Imas u Beogradskoj Samsung shop, za ViewSonic poledaj u PcImpulsu, meni se cini da su imali te modele.

frrka je napisao(la):
@ studiovpc
913n po meni, pokusaj da ih nadjes u istoj radnji pa uporedi.
pa to da ih nadjem u istoj radnji je malo teze, i ja mislim da zbog karakterisitka tj "overall" je 913n najbolji izbor a po lepoti sony za kojeg ne mogu da nadjem neke testove pa da vidim i njega na delu

Imas i jedan i drugi i izlozen i jos desetak razlicitih monitora i svi su upaljeni pa mozes da uporedis i kakvu sliku daju. 913n je sakata varijanta 940b koji ima i pivot i podesavanje po visini i DVI ulaz, a i kazu ljudi da su i paneli nesto bolji kod njega nego kod 913n.

tolpa je napisao(la):
Imas i jedan i drugi i izlozen i jos desetak razlicitih monitora i svi su upaljeni pa mozes da uporedis i kakvu sliku daju. 913n je sakata varijanta 940b koji ima i pivot i podesavanje po visini i DVI ulaz, a i kazu ljudi da su i paneli nesto bolji kod njega nego kod 913n.

GDE? :wave:

e ljudi a gde su najjeftiniji monitori u bg-u a da imaju poveci izbor?
i za koliko moze taj 930bf da se uzme? negde dodje 390e a negde 400+ pa i nije bash sve jedno.
Cena je ipak presudan faktor :)

@ Jerry NS
Odes do radnje gde imas najveci izbor monitora i dobro pogledas tvoje favorite (tesko da ces naci vise od 3-4 19-ice razlicitih proizvodjaca u jednoj prodavnici) i kada dobro osmotris i odlucis se za model, pogledas na netu gde je najjefinije, narezes neki monitor test, poneses i probas monitor i ako je sve ok kupis. :)
Jednostavno

Vec se spominjao Samsung shop u Beogradskoj, takodje imas u ulici paralelnoj sa Bulevarom u visini Depoa (iza njega) jos jednu radnju sa Samsung monitorima, za ViewSonic odes u Adacom i zamolis da ti pokazu model koji te interesuje i verovatno ce ti izaci u susret, a pogledaj i u PcImpulsu, tu blizu ti je i MBsoft, odredjene modele Philipsa mozes da nadjes u Mercuru ima nesto i u Metrou. Spominjali su ljudi u prethodnim postovima jos mesta pa potrazi malo.

frrka je napisao(la):
@ tolpa
Ja sam te razumeo da objasnjavas da imaju svi u jednoj radnji tj. da stoje jedan pored drugog. :)
to sam i ja razumeo. Bilo bi super kada bi postojala jedna takva radnja ili vise njih ali da imaju sve zive monitore pa ti lepo odes pogledas, das kes i nosis sta ti se svidi

Ja se izvinjavam sto nisam bio dovoljno precizan, ali mislio sam na sve Samsungove modele. Oni su kod nas najvise zastupljeni, a ostalo tu i tamo. Bilo bi stvarno lepo kad bi negde sve zivo bilo izlozeno, ali tako nesto nisam kod nas video. Ja sam se posteno nasetao trazeci monitor pogotovo sto kod nas kad postoje izlozeni primerci u radnji redovno ide visa cena, a kad je cena ok onda moras da narucis da donesu i sve tako neke kombinacije. Najbolja je bila varijanta u Metro-u gde mozes da vratis monitor u roku od 7 dana i dobijes pare nazad ako nisi zadovoljan koliko sam ih ja shvatio. Kad bi tako bilo svuda bilo bi super.

Ljudi nemojte da me ubijete ali ja sam izgleda odlucio da kupim Fujitsu Siemens W19-1 iako sam rekao da necu wide ipak se odlucujem za taj potez jer mi je ipak prirodnije nekako wide resenje (imao sam na laptopu wide screen i za filmove je bio strava samo za neke starije igrice je bilo problema ali ne igram vise stare igrice). Jel mi je dobar ovaj potez ili sta?

p.s. Gde mogu u BG da nadjem W19-1 po sto pristupacnijoj ceni?

Poslednja izmena:
Ja sam porucio VA1912WB (dakle wide). Prodavac ovde kod mene (Smederevo) ima "manjih" problema sa nabavkom istog. Sacekacu koji dan, pa ako nista ne bude, pravac BG po monitor. Dvoumio sam se da li da uzmem ViewSonic ili Fujitsu Siemens. Odluka je pala na VS zbog boljeg ugla vidljivosti, kao i bolje slike generalno. Jedino mi smetaju oni zvucnici, ali to nije problem.

mosa! odustao sam od fs w19-1 zbog ugla video sam ga uzivo i ne svidja mi se ugao jer se ja stalno mrdam dok radim za kompom. Uzecu ili 913n ili 930bf u Nemackoj jer su cene znaaatno manje 913n mogu da uzmem za 270e a 930bf za 339e pa cu da vidim sta cu treba da zovem burazera da narucim pa da cekam da mi donese, eh da fs w19-1 je tamo 239 evra pa vi vidite koliko su vece cene kod nas

Poslednja izmena:
Neskica je napisao(la):
@studiovpc
Nemoj da zaboravis carinu , na te monitore iznosi od 80 do 110 evra grubo racunano.
zaboravio sam da kazem da carinu ne placam kao sto je nisam platio ni za laptop ni za jos milion uredjaja koje sam tako kupovao, jer ne stizu oni meni postom iz nemacke pa da moram da platim carinu, burazer to donese kao svoje recimo i zna ljude na granicama posto ima firmu za prevoz putnika i vec zadnjih 15 godina ide svake nedelje tamo-vamo tako da moze neke stvari i da prenese bez placanja carine

Nazad
Vrh Dno