Šta je novo?

LCD test iz prve ruke :)

Amon_Ra je napisao(la):
PJ sta si odlucio, koji uzimas? I ja se nesto razmisljam da predjem na 17"TFT, ali krajem godine, pocetkom sledece - kapiram da ce cena osetnije pasti, da ce se odziv smanjiti.

Jel neko radio sa Sony TFT-ovima, utisci?

Bio mi je veoma interesantan 191t dok mi zmajns ne rece da ga je kupio, ali da ipak zbog odziva drzi pored njega jedan CRT da moze da igra UT!!! Dakle, bez obzira sto se ne igram, 191t otpada :(

Po testovima Iiyama 4314 mi deluje totalno OK i kod Nemaca je 500-600, ali nasi uvzonici za Iiyama program se bas nesto nis pretrgli od angazovanja...
Bio je u opticaju i Sony S71 i S81, ali su i oni nesto zakazali po stranim testovima. Pocetkom marta izlazi novi Digital, a kom testeru da verujem ako necu nasem Bahatom :mig: pa cu onda da vidim sta cu.....za sada se klackam na 753s....hteo sam prvo da kupim neki krs za 30-40e i da ga sto pre menjam, ali sam ipak uzeo ovo na cemu mozes koliko toliko normalno da funkcionises bar 1-2-3 meseca dok ne nadjem pravi primerak, a i s obzirom da sam sada kupovao bukvalno celu masinu (imao sam RW, FDD i ISDN TA :)) nije mi lose da troskove oko monitora malo odlozim :(

Amon_Ra je napisao(la):
PJ sta si odlucio, koji uzimas? I ja se nesto razmisljam da predjem na 17"TFT, ali krajem godine, pocetkom sledece - kapiram da ce cena osetnije pasti, da ce se odziv smanjiti.

Jel neko radio sa Sony TFT-ovima, utisci?

Sony je krsh neopevani, nazalost. Po specifikaciji odziv im je 40ms i 50ms ?! Makar za modele koje sam ja video.

Ljudi gledajte malo ViewSonic, oni bas valjaju. Ona value klasa (VE) ima odlicne karakteristike, a i imate jedan da vidite na pocetku Knez Mihailove.

Vocko je napisao(la):
Sony je krsh neopevani, nazalost. Po specifikaciji odziv im je 40ms i 50ms ?! Makar za modele koje sam ja video.

Ljudi gledajte malo ViewSonic, oni bas valjaju. Ona value klasa (VE) ima odlicne karakteristike, a i imate jedan da vidite na pocetku Knez Mihailove.

Jel radi jos neko ViewSonic sem Adacom-a, sajt im je down, hteo dam da vidim cene i modele tft-ova?
Cini mi se da je neko spomenuo da jos jedna firma sem CTa radi IIyama-u, kako se zove?
Kako smo mi bedni i jadni, svakim danom se dokazujemo... :cuss: , IIyamu je tesko naci, dok za Eizo - osecam ni dileri nisu culi.

Amon_Ra je napisao(la):
Jel radi jos neko ViewSonic sem Adacom-a, sajt im je down, hteo dam da vidim cene i modele tft-ova?
Cini mi se da je neko spomenuo da jos jedna firma sem CTa radi IIyama-u, kako se zove?
Kako smo mi bedni i jadni, svakim danom se dokazujemo... :cuss: , IIyamu je tesko naci, dok za Eizo - osecam ni dileri nisu culi.

Stvarno vise sa tim IIyama i Eizo si dosadio, svaki drugi post, nema IIyama, nema Eizo, aman vise.

Inace, ko ce to ovde da kupi i da uvezu? Ti? Jos 3 coveka u Srbiji? A verovatno ni IIyamai ni Eizou nije stalo do naseg trzista pa ih zato najverovatnije i nema.

Na kraju da ti je toliko stalo do tog monitora i da ti toliko treba koliko dramis do sada si mogao 10 da ih nabavis.

DusaN je napisao(la):
Stvarno vise sa tim IIyama i Eizo si dosadio, svaki drugi post, nema IIyama, nema Eizo, aman vise.

Inace, ko ce to ovde da kupi i da uvezu? Ti? Jos 3 coveka u Srbiji? A verovatno ni IIyamai ni Eizou nije stalo do naseg trzista pa ih zato najverovatnije i nema.

Na kraju da ti je toliko stalo do tog monitora i da ti toliko treba koliko dramis do sada si mogao 10 da ih nabavis.

Ako ti smeta nemoj da citas!
Acord iz NS je drugi uvoznik.
Meni smeta sto za Iiyama monitore postoje uvoznici, to reklamiraju na svojim sajtovima, a kada pozoves nemaju pojma o cemu pricas.
Eizo nema kod nas i Peca je rekao kakav je njihov stav prema nasem trzistu tako da njih ni ne razmatram.....

MAD_MUzzY je napisao(la):

O lepoti :p drugom prilikom, nego je bedak sto se ne zna kako radi sa igrama...:( A skrin sejver naravno radi super :D

OptiPlex je napisao(la):
O lepoti :p drugom prilikom, nego je bedak sto se ne zna kako radi sa igrama...:( A skrin sejver naravno radi super :D

Sta ce ti igre kada ima lag na screen saver-u ???? Ili je to mozda tako namesteno...
A inace je lepsi od mnogih koje sam video.

Vocko je napisao(la):

Zar odziv kod Sony S51 nije 20ms...

delimir je napisao(la):
Zar odziv kod Sony S51 nije 20ms...

SDM - S51
• Response Time:
Rise Time: 10ms
Fall Time: 20ms

Sa sony sajta direktno.

DusaN je napisao(la):

Ma bre sta ces mi ti, sta se javljas?! Ako te ova tema ne zanima kloni se. Pusti mene i PJ-a da ovde ubijamo tugu :D
Prica je slucajno krenula u tom smeru, sta se ti tako primas?

DusaN je napisao(la):

I potpuno je u pravu sto kuka. Odlican kvalitet, bez osciliranja od primerka do primerka. Barem ne toliko kao neke "proverene" firme (samsung itd.)

Greska

OptiPlex je napisao(la):
I potpuno je u pravu sto kuka. Odlican kvalitet, bez osciliranja od primerka do primerka. Barem ne toliko kao neke "proverene" firme (samsung itd.)
Kakva zabluda! Prvi primerak IIyama monitora koji smo testirali je imao sliku koja je pomerena skoro 2 cm u stranu, i zalazila je pod plastiku. Naravno da je rec o neispravnom monitoru, ali nemojmo pricati o kontroli gotovih proizvoda i stalnom kvalitetu.

Re: Greska

Panta je napisao(la):
Kakva zabluda! Prvi primerak IIyama monitora koji smo testirali je imao sliku koja je pomerena skoro 2 cm u stranu, i zalazila je pod plastiku. Naravno da je rec o neispravnom monitoru, ali nemojmo pricati o kontroli gotovih proizvoda i stalnom kvalitetu.

Sve sto sam u redakciji video od IIyame, razocaralo me je! Takodje i jedan Mitsubisi 19", kao i Viewsonic... Nista bre nije kao (ovaj moj primerak) 959NF, najiskrenije! Doduse, ne bas... Onaj G420 je bio bolji :( :( :(

Re: Re: Greska

byMaX je napisao(la):
Sve sto sam u redakciji video od IIyame, razocaralo me je! Takodje i jedan Mitsubisi 19", kao i Viewsonic... Nista bre nije kao (ovaj moj primerak) 959NF, najiskrenije! Doduse, ne bas... Onaj G420 je bio bolji :( :( :(

Max imamo iste monitore i mogu ti reci da bre smaraju! Ocu tanak monitor, monitor u koji cu moci da gledam koliko hocu i da me ne bolu oci, monitor koji nema frke sa geometrijom itd.
Samo da odziv dodje na <15ms i kupujem jedan.

Nazad
Vrh Dno