Šta je novo?

LCD test iz prve ruke :)

Stator

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
650
Posto sam pre nedelju dana kupio Acer 707 tft monitor imam potrebu da podelim moja ispustva sa vama..

Prvo malo suvopanih karakteristika

Kontrast 500:1
Vidljiva dijagonala: 17.1''
Velicina tacke 0.26**
Brzina odziva piksela 20ms (5+15) a sta je paljenje a sta gasenje ne znam :)
1240X1024 @ 75 HZ
3 godine garancije
nema digitalni ulaz

E tako a sada neki licni utisci kada sam ga video u radni pomislio sam vidi ruznog li monitora mada nije nesto ruzan ali je mnogo obican a onda kada sam pitao ima li tv kartu rekli su ne a na pitanje da li moze da se okrece dobih isti odgovor :) Pih pomislih onako krs monitor mada kada sam cuo cenu ( 464 Eur) zvucalo je dosta primamljivo...

onda sam ga tamo na licu mesta podvrgo nekim testovima i utvrdio da nema ni jedan mrtvi piksel (onaj miro do je imao 2!!!) Geometrija strava velicina slike od ivice do ivice Hmm nije lose...

I tako kupih ga ja... Donesoh kuci i prvo sto mi je upalo u oci je to sto mi se cinilo da je montor udubljen :))

ali to je samo zato sto sam pre njega koristio "kugla" monitor

Onda sam pokrenuo razne igre i mogu vam reci da je LCD tehnologija sazrela.. je je sve islo ko na crt monitoru( a verujte ja sam pasioni gamer da ne kazem i pro :))

kada se promeni rezolucija on sve sam odmah namesti i to traje jeno 2 sec tako da je to super ono uvek je od ivice do ivice...

ono video sam neke samsunge 100 E skuplje i ne mogu ni da mu se ni priblize......

Samo se pitak kako sam uspevao za sda bez njega :))))

Pih :) dok nedodju ovde oni Hitachi nema posla :)...HEHE Statore pa jes malo igrati WC3 na TFT monitoru ;)....

Komsija gde si ga to pazario ?
Pisi na pm

p.s. tog modela nema na Acer-ovom sajtu, idem dalje da trazim...

Posalji i meni lokaciju ili ostavi je vode (mislim da nije reklama s obzirom da nas vec dvojica trazi adresu :))

Evo nadjoh neke specifikacije monitora
Marke : ACER
Modell : AL 707 17'' TFT TCO 99, Kontrast 500:1, 30 ms
Typ : lcd
Beschreibung : ACER Monitor model AL707 17'' TFT TCO99, Kontrast 500:1, 30ms...

I ja ne vidim da mu je odziv 20ms, vec 30ms. Zato mi je i bila cudna cena od 464e za monitor koji ima 20ms odziv...

edit: ja sam blesav na ovom linku , koji je acer-ov sajt u Italiji, pise da je odziv 20ms...

evo jos jednog zainteresovanog. daj kontakt, adresu...

Vocko je napisao(la):
I ja ne vidim da mu je odziv 20ms, vec 30ms. Zato mi je i bila cudna cena od 464e za monitor koji ima 20ms odziv...
da, da, evo sad sam video da zaista u specifikaciji pise da je odziv 20ms. ako im je za verovati, slika mora biti veoma slicna crt-u.

mene brine onaj brightness po malo, 250 je mozda malo. zar nije 350 neki standard?

za cenu koju kosta, monitor predstavlja izvrsnu kupovinu

Miroslav je napisao(la):
da, da, evo sad sam video da zaista u specifikaciji pise da je odziv 20ms. ako im je za verovati, slika mora biti veoma slicna crt-u.

mene brine onaj brightness po malo, 250 je mozda malo. zar nije 350 neki standard?

za cenu koju kosta, monitor predstavlja izvrsnu kupovinu

350 je za contrast, sto je kod ovoga 500. Za brightness je od 220 pa navise. Oni skuplji i kvalitetniji imaju 300.
Samsung 151s ima 250
Samsung 152t ima 350

Gde to ima da se kupi....?

Vocko je napisao(la):
350 je za contrast, sto je kod ovoga 500. Za brightness je od 220 pa navise. Oni skuplji i kvalitetniji imaju 300.
Samsung 151s ima 250
Samsung 152t ima 350
ja sam malo pobrkao stvari...

i dalje cekamo kontakt adresu

Mozda mora da se kupi od njega da se on malo ugradi :D cheers

Vocko je napisao(la):

Sta cemo sa onim BenQ 767 sa odzivom od 16ms (na papiru) i nesto sitno preko 500e?

Vidim da su proizvođači LCD panelu uveliko počeli da se razbacuju podacima u specifikacijama, nažalost ništa dok se ne pogledaju monitori jedan pored drugoga u nekim realnim situacijama...

Kao sto je neko reko pazario sam ga u info grafu (Ja uzeo poslednji) Ne znam kada stize sledeci..

To vam je u yu biznis centru (kod kineske ambasade)
U knjizici pise da je 20 ms a na zvanicnom sajtu acera nista ne pise ni glasa o ovome modelu...
A sada neke mane..

Slika na desktopu je malo svetlija a u filmovima malo tamnija inace je osvetljenje 250.

Kada se predje 45 stepeni ugao gledanja slika je presvetla za bilo koje koriscenje mada se vidi i na 90 :) teorecki doduse samo zuto :)))

delimir je napisao(la):
Mislim da je review tog monitora bio u jednom novijem PC Press-u. Koliko sam ja video nisu bas bili zadovoljni sa njime (verovatno Imtel nije dobro "podmazao" test :p )
http://www.pcpress.co.yu/arhiva/tekst.asp?broj=86&tekstID=4204
url]

Video sam taj test i vec je bilo price o istom.....imam utisak da gospodin koji ga je potpisao nije monitor ni video, a i ako jeste bilo je to na ultra very short time...

Cekam da Bahati odradi svoje, pa da vidim sta uzimam :)

Hvala za info o LCD. Ovdje u americi su jako skupi, volio bi kad bi mogao da nadjem jedan 18" LCD sa primamljivom cijenom, to bi bio kao moj sad 19" CTR monitor, misleci na velicinu ekrana. Istina da je LCD tehnologija daleko otisla, i po svemu sudeci ce zamjeniti upotpunosti standarne monitore kroz jedno dvije godine. Takodje i LCD TV, koji se ovdje prodaje uveliko, ali jako skupo.
I sto je najbitnije nema zracenja, mozes buljiti u LCD screen, oci se ne zamaraju :)

PJ je napisao(la):
Video sam taj test i vec je bilo price o istom.....imam utisak da gospodin koji ga je potpisao nije monitor ni video, a i ako jeste bilo je to na ultra very short time...

Cekam da Bahati odradi svoje, pa da vidim sta uzimam :)

Hmmm sada sam pogledao onaj test i tu se i ne pominje ovaj monitor koji je "AL 707" i bas pise acer znate oni monitori sto koriste ferary u svojim bolidima za volane....

Stator je napisao(la):
Hmmm sada sam pogledao onaj test i tu se i ne pominje ovaj monitor koji je "AL 707" i bas pise acer znate oni monitori sto koriste ferary u svojim bolidima za volane....

Za ime Boga !!! Ne ferary vec Ferrari !!!!

Stator je napisao(la):

PJ je pitao za BenQ 16ms, a ja sam mu postovao taj link, jer je u tom "testu" opisan bas taj BenQ...

Nemojte da vas zbuni...

Vocko je napisao(la):
Evo nadjoh neke specifikacije monitora
Marke : ACER
Modell : AL 707 17'' TFT TCO 99, Kontrast 500:1, 30 ms
Typ : lcd
Beschreibung : ACER Monitor model AL707 17'' TFT TCO99, Kontrast 500:1, 30ms...

edit: ja sam blesav na ovom linku , koji je acer-ov sajt u Italiji, pise da je odziv 20ms...
Nije nista neobicno (nazalost) da na razlicitim (zvanicnim) sajtovima istog proizvodjaca nadjete razlicite podatke za jedno parce hardvera. Prvo sam mislio da to ima neke veze sa regionom u kome se prodaje, ali nije tako. Mora da se izvlaci prosek :)

Freak_Power je napisao(la):
I sto je najbitnije nema zracenja, mozes buljiti u LCD screen, oci se ne zamaraju :)
oci se zamaraju zbog gledanja u 2d povrsinu, a ne zbog tamo nekog zracenja.

jacina osvetljenosti monitora je isto tako veoma veliki faktor zamora ociju, isto kao kad gledas u jak izvor svetlosti.

skloni sto vise bele boje iz prikaza na monitoru.

Freak_Power je napisao(la):
Hvala za info o LCD. Ovdje u americi su jako skupi...

bas mi te zao...jadan ti ,kako da se izboris sa tim americkim cenama (totalno je nebitno koliki su ti prihodi)

Miroslav je napisao(la):
oci se zamaraju zbog gledanja u 2d povrsinu, a ne zbog tamo nekog zracenja.

jacina osvetljenosti monitora je isto tako veoma veliki faktor zamora ociju, isto kao kad gledas u jak izvor svetlosti.

skloni sto vise bele boje iz prikaza na monitoru.

Da se nadovezem.....posle vise od godinu dana na Sony 15.1 TFT predjoh privremeno na pomenuti Sony + Samsung 753s (1024@85hz) i jako se brzo umaram (max 2h), ne mogu da gledam, bole me oci, boli me glava....
Znam da je ovo bas los monitor (753s), ali pazi ti sta se desava kada se covek navikne :(
Pa sada me niko nece odvratiti od kupovine 17 TFT....mozda i vise :D

PJ je napisao(la):

Pa dobro za 17" tft od 500e navise i da progutam, ali od onih vecih ce te sigurno odgovoriti cena :(, ako mi vec ne mozemo :D

da to sam i ja mislio da uzmem 18.1" ali je cena oko 1000 E sto je DUPLO skuplje za 1 " sto je mnogo a ako ne radis nesto mnogo *****ato u auto kedu ili max-u ne treba ti vise od ovoga(17") evo ja sa ovim sljakam u cad-u i cadovoljan sam veoma...

pa nema logike

kupis dve 17'' za cenu jedne 18.1''...
ovamo imas 34'' a ovde ipak samo 18.1'' - moram da priznam da mi se svidja ideja sa dual TFT:beat:

Re: pa nema logike

Tom je napisao(la):
kupis dve 17'' za cenu jedne 18.1''...
ovamo imas 34'' a ovde ipak samo 18.1'' - moram da priznam da mi se svidja ideja sa dual TFT:beat:

Trebaju ti cetiri 17" da bi imao dijagonalu 34" :hump:
Sa dve imas neki hybrid-wide-screen 34" :D :D

P.S. Floyd , sta ti znas o covekovim prihodima? Sledeci put se, molim te, uzdrzi od davanja takvih komentara.JAAAKO je ruzno.

PJ je napisao(la):
Da se nadovezem.....posle vise od godinu dana na Sony 15.1 TFT predjoh privremeno na pomenuti Sony + Samsung 753s (1024@85hz) i jako se brzo umaram (max 2h), ne mogu da gledam, bole me oci, boli me glava....
Znam da je ovo bas los monitor (753s), ali pazi ti sta se desava kada se covek navikne :(

PJ sta si odlucio, koji uzimas? I ja se nesto razmisljam da predjem na 17"TFT, ali krajem godine, pocetkom sledece - kapiram da ce cena osetnije pasti, da ce se odziv smanjiti.

Jel neko radio sa Sony TFT-ovima, utisci?

Nazad
Vrh Dno