Šta je novo?

LCD Problem

elektron

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2004
Poena
301
Imam problem sa ekranom starog notebook-a.
Na ekranu se nevidi nista ako se glega normalno (inace radi na eksternom monitoru normalno) ali ako se zagleda u windows explorer-u (posto je pozadina bela) na LCD-u se vide konture prozora.

Sve se desava kao da je kontrast skroz smanjen, iako nije tj. povecavao sam ga preko hot key-a na tastaturi i nista se ne desava.

Komp nije moj tako da neznam od kad se anomalija desava.

Otvarao sam ga u param parcad da bi proverio dali su provodnici koji vode signale u LCD ispravni i sve je OK (kontakti i na pomeranje nereaguje).
Tokom rada primetio sam da kada ubodem bateriju bez eksternog napajanja desava se da sa desne strane pocinje LCD da se osvetljava sa jakim pozadinskim osvetljenjem (beo ekran) i kada se pogodi trenutak da se ceo ekran osvetli i tog trenutka ukljucim komp LCD radi normalno kao da nikada nije bilo problema. :wall:
Medljutim kada sam zadnji put to uspeo ispraznila se baterija nakon ulaska u windows pre nego sto sam prikljucio eksterno napajanje tako da neznam tacno koliko bi LCD izdrzao sa radom.

Ako je neko nekada imao slicnih problema molim za konsultaciju ili ako je voljan i za kompletan opis resenja.
Pritom da naglasim da se servisiranjem bavim vise godina ali sa ovime neznam sta da radim pa bi mi pomoc dobro dosla.

HARDVERASI POMOC!! :type:

Nazad
Vrh Dno