Šta je novo?

LCD ili Plasma za KATV

• Začetnik teme Začetnik teme Goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Skupio sam pare ali se dvoumim šta od navedenoh uzeti. Znam da se ukusi razlikuju ali svako svog konja hvali ja time ne resvam dilemu. Hajde predložite najbolju stvar do 1500e-1600e. Odnosno da li Plasma ili LCD TV, da li HD ili HD ready, neki konkretan model (minimum 40incha). Treba mi samo za gledanje Tv-a. Treba mi hitno kvalitetan savet, jer koliko sutra idem u shopping, pa čisto da se ne ispalim

Ako nemas digitalnu kablovsku ili pratis digitalni tv preko satelita kupi neki 29" crt tv za nekih 200-250e, dace bolju sliku SBB kablovske nego li bilo koji HDTV.

da se ne zalecem previse, ali SBB najavljuje digitalizaciju prenosa slike, sto bi trebalo povecati kvalitet i omoguciti HD kanale... najava

A i Telekom najavljuje Video over IP, koliko sam nesto cuo... mada od njih tek ne ocekujem pametne stvari...

za te pare, neki FullHD LCD... licno preferiram Samsung... recimo model LE-40M86

Posle Vas dvojce opet sam na pocetku. znam taj 40M86-139.999K Din. sacno sam ga i on ce biti aku bude LCD (mad mislim da nema PIP), ali je opet dilema da li plasma ili LCD

Poslednja izmena:
Posle Vas dvojce opet sam na pocetku. znam taj 40M86-139.999K Din. sacno sam ga i on ce biti aku bude LCD (mad mislim da nema PIP), ali je opet dilema da li plasma ili LCD
Za tu lovu mislim da ti je bolji model samsung le40-f86bdx koji je full hd a ima 100hz plus motionflow.Imas ga u tehnomarketu u bloku 62 a cena mislim da je ista kao i ta koju si naveo.
Pa mozes da razmislis i o njemu.
U megastoru je cena oko 176000 dinara a u tehnomarketu oko 134000 dinara.
Ja se dvoumim izmedju samsunga le40-f86bdx i sony kdl40d3000 koji je malo jeftiniji mislim da je 126000 dinara.
Pozdrav.

Umesto da se ovde započinju opet svađe plazma/lcd, najbolje idi po radnjama i uveri se lično šta ti više odgovara. Uglavnom svugde imaju priključene kablovsku tv, tako da...

...ćeš se uveriti da je na lcd-u slika sa kablovske izuzetno ružna, na plazmi je umereno ružna, a na crt-u uglavnom podnošljiva. Naravno, tu je i format 16:9 na koji ćeš morati da se privikneš, pošto su skoro svi kanali sa kablovske u 4:3

Lično mislim da je bacanje para dati 1500eur da bi samo gledao našu kablovsku na tome.

samo ne zaboravite jednu jako važnu činjenicu vezanu za plazma televizore ...

dobro razmislite kako ćete leti rashladiti tu prostoriju , jer ako gledate TV po ceo dan mora se uzeti u obzir da plazma u principu greje skoro kao jedan omanji radijator ... sad , skoro se podrazumeva da svako ima klimu , ali ... dali udaljenost , položaj , jačina i slično mogu da kompenzuju tu stavku ...

nemojte zameriti ... nije "flejm" , samo hoću čoveku da skrenem pažnju na jednu jako bitnu činjenicu ...

samo ne zaboravite jednu jako važnu činjenicu vezanu za plazma televizore ...

dobro razmislite kako ćete leti rashladiti tu prostoriju , jer ako gledate TV po ceo dan mora se uzeti u obzir da plazma u principu greje skoro kao jedan omanji radijator ... sad , skoro se podrazumeva da svako ima klimu , ali ... dali udaljenost , položaj , jačina i slično mogu da kompenzuju tu stavku ...

nemojte zameriti ... nije "flejm" , samo hoću čoveku da skrenem pažnju na jednu jako bitnu činjenicu ...

Dobro sad, ne treba preterivati. 300-350W nije omanji radijator 😛 Bolje reći "kao još jedan pc" :d

Za tu lovu mislim da ti je bolji model samsung le40-f86bdx koji je full hd a ima 100hz plus motionflow.Imas ga u tehnomarketu u bloku 62 a cena mislim da je ista kao i ta koju si naveo.
Pa mozes da razmislis i o njemu.
U megastoru je cena oko 176000 dinara a u tehnomarketu oko 134000 dinara.
Ja se dvoumim izmedju samsunga le40-f86bdx i sony kdl40d3000 koji je malo jeftiniji mislim da je 126000 dinara.
Pozdrav.

Obzirom da je navedeni samsung bio rezervisan pazario sam LE-40M86BD FullHD. Jos da SBB digitalizuje signal i bice OK, mad i sad je slika pristojna, malo losija nego na CRT ali je Ok u principu. Losa je na RTS, RTV1 i ovim krs mono kanalima. Kupio sam ga u Nehrovoj gde mu je cena 145.000 ali ih ima na lageru. Na dusanovcu mu je vena 140.000 ali je ostao samo onaj iz izloga

Obzirom da je navedeni samsung bio rezervisan pazario sam LE-40M86BD FullHD. Jos da SBB digitalizuje signal i bice OK, mad i sad je slika pristojna, malo losija nego na CRT ali je Ok u principu. Losa je na RTS, RTV1 i ovim krs mono kanalima. Kupio sam ga u Nehrovoj gde mu je cena 145.000 ali ih ima na lageru. Na dusanovcu mu je vena 140.000 ali je ostao samo onaj iz izloga
Sve najbolje sa lcd-om.Javi utiske kad ga malo istestiras.Ali iskreno.Sta su mu dobre osobine a sta sta lose.
Pozdrav.

Ovde svi daju savet pa onda traze da istestiras da im kazes jel valja ?!?!

Za CATV naravno 10 puta bolja plazma.

Imas rok 2-3 nedelje da vratis ako nisi zadovoljan.

Nazad
Vrh Dno