Šta je novo?

Lcd I Tft

• Začetnik teme Začetnik teme Andrija1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A

Andrija1

Guest
Da li su to isti monitori tj. da li ima nekih razlika izmedju njih i koji preporucujete?

Mozes reci i LCD i TFT, to je ista stvar. Ja imam Samsung 913B vec 4 meseca i stvarno je extra. Slika je ostra, 8ms, DVI...

Poslednja izmena:
Liquid Crystal Display iliti Tin Film Transistor, svejedno.

da ne otvaram novu temu, moze li neko ko koristi DVI da mi kaze koja je razlika izmedju slike preko DVI i preko analognog klasicnog prikljucka.

Poslednja izmena:
Tft je zapravo vrsta lcd monitora, tj. thin film transistor tehnologija se koristi za izradu lcd monitora sa aktivnom matricom. Nekad su postojali samo lcd monitori, a danas je tft (i lcd se danas koristi kod digitrona i sl.)
Sto se preporuke tice, zavisi koliko ces para da das za monitor ...

Andrija1 je napisao(la):
Interesuje me dobar 17 incni monitor.
Uvek sam mrzeo komentare slicne ovom koji cu upravo da dam, ali trenutna situacija je takva da tft-ovi od 17 i 19 inca cenovno nikada nisu bili blizi, tako da je kupovina 17-ice, u ovom trenutku, totalni promasaj.

poz.

Zavisi. Ako imas love, boli te glava, koju 19" da kupis.
Ako si pozajmio da bi sebe castio,zadovoljan si i sa 17".

Stefan1 je napisao(la):
da ne otvaram novu temu, moze li neko ko koristi DVI da mi kaze koja je razlika izmedju slike preko DVI i preko analognog klasicnog prikljucka.
Kod analognog prikljucka (monitor je CRT), signal mora da prodje jednu konverziju (iz digitalnog u analogni oblik).
Kada koristish DVI, monitor i rachunar "razgovaraju" u digitalnom obliku. Nema konverzije signala u analogni oblik.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno