Šta je novo?

lcd do 150 EUR

žubrak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
169
pozdrav,

vec dugo koristim neki stari 17"crt pa hteo bi da uzmem nki tft ili lcd do nekih 150-160eur...
ne igram bas puno, vise gledam filmove, mada nekad igram stare igrice kao mafija call of duty 2, i gledam filmove...imam geforce 6800.

hvala na savetima, a sta mislite o LG W2252S?meni jako svidja i taj..al iskreno ne razumem u ovom kontrast stvarima takodja interesuje me dali je znatno brze odziv od 2ms od 5 ms?

prosto neverovatno.......videh temu....i reko ajd da napisem da bi mozda moj monitor iz popisa dosao u obzir,jer zaista ima lep dizajn....kada vidim da se covek vec okomio na njega......

ja sam ga uzeo pre par meseci...
moji utisci o monitoru su OK, sasvim zadovoljavajuce, prelep dizajn, jedino sto mi smeta jeste da kada se gleda malo od dole, onda je slika tamnija.....inace monitor je super....:) imao sam prvih 10-tak minuta malo problema da ukapiram nacin funkcionisanja onih dugmica za podesavanje, malo je cudno....:)

steta sto ima samo analogni ulaz....

prosto neverovatno.......videh temu....i reko ajd da napisem da bi mozda moj monitor iz popisa dosao u obzir,jer zaista ima lep dizajn....kada vidim da se covek vec okomio na njega......

ja sam ga uzeo pre par meseci...
moji utisci o monitoru su OK, sasvim zadovoljavajuce, prelep dizajn, jedino sto mi smeta jeste da kada se gleda malo od dole, onda je slika tamnija.....inace monitor je super....:) imao sam prvih 10-tak minuta malo problema da ukapiram nacin funkcionisanja onih dugmica za podesavanje, malo je cudno....:)

steta sto ima samo analogni ulaz....

Sta je razlika medju analog i DVI :trust:
meni je bitno d aima lepu slike, e sada, ako je 10-20 eur vise nije bitno....

Ovaj je interesantan, jedino ti je grafcka slaba.

BENQ 21.5" G2220HD DVI - 13,999.00 din

Tip TFT
Dijagonala 21.5"
Rezolucija 1920x1080
Konektori D-Sub, DVI-D
Odziv 5ms
Kontrast 40000:1 (dinamički), 1000:1 (statički)
Osvetljaj 300cd/m²
Osvežavanje 76Hz
Veličina tačke 0.248mm
Dodaci Senseye+Photo
Garancija 36 meseci

Ovaj je interesantan, jedino ti je grafcka slaba.

BENQ 21.5" G2220HD DVI - 13,999.00 din

Tip TFT
Dijagonala 21.5"
Rezolucija 1920x1080
Konektori D-Sub, DVI-D
Odziv 5ms
Kontrast 40000:1 (dinamički), 1000:1 (statički)
Osvetljaj 300cd/m²
Osvežavanje 76Hz
Veličina tačke 0.248mm
Dodaci Senseye+Photo
Garancija 36 meseci

ovo sam bas danas video, ruzna ko patka bas ruzno izgleda po meni..a sta ce mi bolja graficka, ja bi lako i sa integrisanom jer uopste ne igram igrice....

Molim hitno pomoc oko izbora:

1. Acer V223 WAb 1680x1050 max kontrast 10000:1

2. Acer V223 HQb 1920x1080 max 20000:1

Ovaj prvi je malo skuplji - nije jasno zbog cega.

Zanima me kako ce se ponasati ovaj drugi (full HD) u igricama tipa SIMS2 i 3, tj da li ostaju crte?

ruzan??

Mislim da ce ti trebati jaca graficka za gledanje filmova, glupo je da uzmes FullHD i gledas Divx...

Prilozi

• g2220hd.jpg
    g2220hd.jpg
    29.1 KB · Pregleda: 129
Poslednja izmena:
ruzan??

Mislim da ce ti trebati jaca graficka za gledanje filmova, glupo je da uzmes FullHD i gledas Divx...

jeste...inache pored ovogmonitorabio je jedan lgod 19 incha, taj imao superiornu sliku u odnosu ovoga...i to ne samo ja kazem,nego su i radnici tamo, pa su me hteli nagovoriti da je na akciju i uopste nije skup..mrsss.....

graficku cu uzeti kada ovaj rikne...koristim komp za internet ponekad gledam filmove i neke stare igrice igram..sta ce mi jaca graficka....

trenutno sam izmedju LG W2252S-PF i SAMSUNG 2233SN samonigde nisam nasao uporedni test...

Ja ga nisam video kako radi, ali ga hvale na ovom forumu tj. verziju bez DVI...

Ja bih pre isao na Samsung samo zbog 1920x1080, samo proveri da li kod tog modela ima vise panela i koji se najbolje pokazao.

Ja ga nisam video kako radi, ali ga hvale na ovom forumu tj. verziju bez DVI...

Ja bih pre isao na Samsung samo zbog 1920x1080, samo proveri da li kod tog modela ima vise panela i koji se najbolje pokazao.

posto nisam ni iz ns niti iz bg nemogu da to proverim a ni neznam sta je poenta tome...
ja sam hteo d anarucim pa da mi posalje sa kurirskom sluzbom...
a dali mogu npr kada nazovem radnju da pitam dali imaju taj model sa vise panela?

Ne znam za konkretni model da li postoji vise panela i da li ima neke razlike medju njima.
Ili googlaj ili sacekaj da ti neko kaze ko zna.

Oznaku mozes da vidis ulaskom u Service Menu monitora.
*Svaki monitor ima samo jedan panel (''ekran'').

Definitivno BenQ G2220HD. 1920x1080 sa DVI-jem.
Kupio sam neki dan u PC Centru u NSu za 12500 dinara. Tačnije cena je 13500 din, ali imaju neki letnju akciju "staro za novo" i ako odneseš stari, može i neispravni monitor dobiješ 1000 dinara popusta.
Prezadovoljan sam, monitor nema mane. da kucnem da ne ureknem. Za te pare nećeš naći bolji.

Definitivno BenQ G2220HD. 1920x1080 sa DVI-jem.
Kupio sam neki dan u PC Centru u NSu za 12500 dinara. Tačnije cena je 13500 din, ali imaju neki letnju akciju "staro za novo" i ako odneseš stari, može i neispravni monitor dobiješ 1000 dinara popusta.
Prezadovoljan sam, monitor nema mane. da kucnem da ne ureknem. Za te pare nećeš naći bolji.

kao sto sam rekao ja sam video sliku monitora pored jenog 17 ili 19" LG monitora, da ne kazem da benq imao em slabo osvetljenje em nije imao takve lepe boje...taj benq sam video i ja kod nas za oko 13k, al necu to uzeti..

ja sam izmedju onog samsunga i lg-a sto sam ovde napisao al moracu sacekati da mi neko kaze kakav je taj samsung,
inache video sam ovde jedan test clan je kupio taj lg pa ga je uporedio sa onom lg fantasy ili fantasuia vec neznam, bitno je da ovaj lg ubio taj fantasy model..e sad, nije hd jeste, al ni ja nemam blueray plejer niti ne igram, sada me samo zanima kakav je taj samsung...
trazio sam testove al *** nisam nasao nista...

Ja bi pre isao na Viewsonic, kupovati Samsung na nevidjeno je cista lutrija, razni paneli, polumtrvi i mrtvi pixeli.....
Od Viewsonica se u tvoju cenu uklapaju VW2216w i VW2213w, ovaj drugi ima 1920x1080.
Ako hoces da das 20-ak evrica vise uzmi VW2226 ima DVI i fenomenalnu sliku, jedino je mozda problem sto ga nema u prodaji (bar je tako bilo pre mesec i po dana kada sam ga ja jurio).

Ja bi pre isao na Viewsonic, kupovati Samsung na nevidjeno je cista lutrija, razni paneli, polumtrvi i mrtvi pixeli.....
Od Viewsonica se u tvoju cenu uklapaju VW2216w i VW2213w, ovaj drugi ima 1920x1080.
Ako hoces da das 20-ak evrica vise uzmi VW2226 ima DVI i fenomenalnu sliku, jedino je mozda problem sto ga nema u prodaji (bar je tako bilo pre mesec i po dana kada sam ga ja jurio).

ma iskreno video sam ove,
http://www.itsvet.com/proizvod/lg-w2252s-pf/comp_comp_monitor/9/963
http://www.itsvet.com/proizvod/lg-w2253tq-pf/comp_comp_monitor/9/1583

a vaj mi se jako svidja samo nikako da toliko dajem za monitor
http://www.itsvet.com/proizvod/viewsonic-vx2260wm/comp_comp_monitor/14/1244

ne da nemam nemgo mislim d aje to previse....max 160eur je ok al nebi 200 i kusur evra za neki lcd, mozda ce cena ici malo dole, pa kad bude 170-180 mozda bi i uzeo...

Za dobar monitor nije nikako previse, a taj VX2260wm koji si pomenuo ima sjajnu sliku, full HD i vredi svaku paru, nisam ga kupio jedino zato sto ga nije bilo, pa sam pazario samsunga i kada sam ga posle video uzivo u gigatronu, veruj mi nije mi bilo svejedno.
Dobro razmisli pre kupovine i ne cicijasi ako ne moras, ipak su tvoje oci u pitanju.

Nazad
Vrh Dno