Šta je novo?

LCD 3D sa DVB-T2

mladen2008

Slavan
Učlanjen(a)
10.09.2009
Poena
320
Jel postoje negde kod nas televizori sa DVB-T2 prijemnikom?
Hteo bih da kupim neki 3D ali kod nas nijedan nema DVB-T2.
Ovo samo kod nas moze da se desi, drzava osvojila standard odavno a televizora nigde nema. :)

Jedine DVB-T2 aparate koje sam stvarno i našao u prodavnicama je WOX, a njih Ti ne savetujem nikako.

bolje kupi dobar 3D Tv..pa dokupi neki DVB-T2 player...polako im pada cena....

Ja sam cackao malo po netu koji televizori imaju DVB-T2. Pitanje je samo da li ih ima kod nas.
Sony 3D:
KDL-40NX723
KDL-40HX853
KDL-40HX753
KDL-40HX755

Philips 3D:
40PFL5507T/12

LG 3D:
42LM620S

Samsung 3D:
UE40EH6030K

Toshiba 3D:
42VL863G

Jel postoje negde kod nas televizori sa DVB-T2 prijemnikom?
Hteo bih da kupim neki 3D ali kod nas nijedan nema DVB-T2.
Ovo samo kod nas moze da se desi, drzava osvojila standard odavno a televizora nigde nema. :)

Proveri za te modele.da li ti dvb-t2 tjuneri rade kod nas.Kod LG na primer,pise da imaju dvb-t2 ali u zagradi stoji UK i SW,sto znaci da radi u Engleskoj i Svedskoj.Najbolje bi bilo da neko od ovih koji su kupili neki takav tv,probaju da li radi kod nas.Ovi eskterni rade provereno.Pozz

Danas sam bio u jednoj NS radnji koje valja pretežno televizore, i gazda mi reče da kod nas NEMA pravih DVB-T2 televizora za tržište Srbije, bar on ne može da ih nađe. Ni jedan uvoznik ih ne nudi, generalno, uvoznici pojma nemaju šta to uopšte zači, 90% njih kaže: "pa ima digitalni tjuner" i tu se priča sa njima završava. BTW, to je jedini prodavac (gazda radnje) koji je tačno znao šta priča i šta su standardi HD radiodifuzije. Pokazivao mi je televizore koje ima u radnji i koji su deklarisani da su T2, ali u zagradi lepo piše UK SW, i ti primerci ne mogu da uhvate signal naše digitalne TV.

Sve u svemu, uvoznici kod nas se u to razumeju k'o Marica u KK i apsolutno nemaju pojma šta zapravo treba da poruče. Jer uostalom, i tako se sve proda ili ne proda, zavisi samo od cene i akcije.

Korišćenje externog receivera i dva daljinca je smor i za mene a pogotovo za dedu i babu koji hoće novi TV.

Ja mogu potpuno da razumem uvoznike, jer je ovo, čini mi se, prvi put da i sam čujem da postoje razlike izmedju zemalja u okviru DVB-T2, tj. bilo kog DVB-2 standarda, kao i da postoje različiti tjuneri za svaki od standarda. Znam da su moguće odredjene slobode u okviru svakog od standarda, ali nisam ni sanjao da ne može jedan tjuner za sve te varijacije. Kakva je to glupost?

Može li ukratko da se precizno napiše šta su razlike i koji je tačno standard i podstandard kod nas i da li ima neku unificiranu oznaku koja je navedena u specifikacijama TV ili risivera, da znamo šta može, a šta ne u Srbiji?

Poslednja izmena:
Dobro bi bilo da neko napise sta zna vise o tome.
Ja sam malo cackao internetom i za LG zaista pise pored DVB-T2 (UK/SW), ali kod Sonyja i Toshibe na to nisam naisao, pise samo DVB-T2, tako da pretpostavljam da oni mogu da uhvate taj signal.
Jel koristi neko ove Sony ili Toshiba televizore sa DVB-T2?

Evropski konzorcijum za emisioni prenos digitalne zemljaske televizije je uspeo stvari da iskomplikuje, otprilike, tako kakav im je i naziv. Ali, uvoznici i proizvođači treba to da reše između sebe. Nije ni to kvantna fizika, niti posao trgovaca a pogotovo kupaca. Posao uvoznika je da obezbede uređaje koji zadovoljavaju naše standarde. A ni mi ih nismo izmislili, samo smo usvojili jedan od preporučenih. Da se ja pitam, kada već svako ćereslo mora na atestiranje u neki naš zavod, ne bih dao u Srbiju uđe uređaj koji ne može da hvata kod nas usvojeni TV standard.

Da imam vremena i para da isterujem neku pravdu, kupovao bih jedan po jedan TV a onda ih vraćao sa obrazloženjem da "ne radi digitalni prijemnik".

Dobro bi bilo da neko napise sta zna vise o tome.
Ja sam malo cackao internetom i za LG zaista pise pored DVB-T2 (UK/SW), ali kod Sonyja i Toshibe na to nisam naisao, pise samo DVB-T2, tako da pretpostavljam da oni mogu da uhvate taj signal.
Jel koristi neko ove Sony ili Toshiba televizore sa DVB-T2?

Mladene, ne vredi da tražiš netom. Neki TV koji ima oznaku recimo LE37C530F1W će u nekoj zemlji imati DVB-T, u nekoj DVB-T2 a u nekoj neće uopšte imati digitalni prijemnik. Oznaka televizora to ne govori. Koje standarde će televizor moći da prikaže treba da specificira uvoznik kod proizvođača kada naručuje televizore. To ne menja osnovnu oznaku televizora. Menja se recimo product code, ili model code, ili neka druga oznaka specifična za svakog proizvođača, a taj podatak se ne piše u specifikacijama, bar na ovim komercijalnim sajtovima.

Poslednja izmena:
...ali ako na kutiji piše DVB-T2(UK, SW), kao na nekoliko što mi je prodavac pokazao u spomenutoj radnji, onda kod nas neće raditi. Pošto trgovci to ne znaju, naravno da neće specificirati.

Jedina pouzdana opcija je povazati običnu antenu i probati.

Zar kad pise na tv (UK, SW) to ne znaci da televizori namenjeni za ta trzista imaju dvb-t2 tuner!?. Koliko znam UK i mi imamo isti dvb-t2 standard. Drugar je otisao u Finsku sa Nokia 800 i tamo dobio u ruku tel Made In Finlan Nokia 800 i kune se da se telefoni razlikuju. To nisu isti tv-i i nemaju dvb-t2.

Vrh Dno