Šta je novo?

LCD 22" na staroj grafickoj...???

stevs986

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
309
Ovako, ne planirano moram da kupim novi monitor ali zato malo moram da odlozim upgrade pa me zanima kako ce se ponasati monitor od 22" na staroj grafickoj GF TI4200 128mb... Svestan sam ja toga da od igranja nema nista sto mi i nije cilj, nego ovako standardan rad...???

čisto sumnjam da će ta grafulja podržati prirodnu rezoluciju takvog monitora. bolje uz mon. kupi i nešto tipa GeForce 7100... 🙂

nisam reko da sam siguran, ali ja kad sam imao tu grafičku (davno) nigdje nisam vido neku 16:10 rezoluciju, 1650x1050 i slično...

Nema potrebe da kupujes novu graficku, taj GF (i starije kartice od njega) podrzavaju rezolucije do 2046x1536 u 2D rezimu.

nisam reko da sam siguran, ali ja kad sam imao tu grafičku (davno) nigdje nisam vido neku 16:10 rezoluciju, 1650x1050 i slično...

Pa naravno da nisi mogao:wall: I moja 3870 nije mogla da "vidi" 1650x1050 dok nisam kupio-prikljucio 22'' monitor 😉 Na staroj 19'' 4:3 max.rezolucija je bila 1280x1024...Kapito?
Stvarno ne razumem kakve sad to veze ima...???

Da nisam licno zamenio drugu 9250 za 9600xt (u to vreme) veruj mi da bi i ja isto pitao...Razlika nebo-zemlja kada je ta klasa grafickih karti u pitanju- samo da se posmatra prikaz boja,ne mora nista drugo da se uzme u obzir.

O boze shta sve necu prochitati ovde.

Moz da se tera i 1650x1050 ili 1920x1200 na gf2. Provereno 🙂

O boze shta sve necu prochitati ovde.

Moz da se tera i 1650x1050 ili 1920x1200 na gf2. Provereno 🙂
Evo ja sa Sparkle FX5200 128MB drzim na 1680x1050 i prikaz slike je odlican. Da imam Asus WV222S :wave:

Pa naravno da nisi mogao:wall: I moja 3870 nije mogla da "vidi" 1650x1050 dok nisam kupio-prikljucio 22'' monitor 😉 Na staroj 19'' 4:3 max.rezolucija je bila 1280x1024...Kapito?

Da nisam licno zamenio drugu 9250 za 9600xt (u to vreme) veruj mi da bi i ja isto pitao...Razlika nebo-zemlja kada je ta klasa grafickih karti u pitanju- samo da se posmatra prikaz boja,ne mora nista drugo da se uzme u obzir.

1280x1024 je 5:4 a ne 4:3!!!

A što se tiče boja ništa nisam primećivao tada a ni sada u raznim kombinacijama LQ grafičkih kartica i monitora kao i HQ grafičkih kartica i monitora! Jedino kontrast je dolazio do izražaja!

A što se tiče grafičke, ne brini, mora da radi, mada čisto da kažem da npr neke loše grafičke (uglavnom integrisane) imaju problema sa 16:10 rezolucijama, ali to ne bi trebao da bude tvoj slučaj!

Poslednja izmena:
Onda ekstra... 🙂... Zanima me jos nesto... Posto na grafickoj nemam DVI izlaz (citao sam da su neki isti modeli imali ali ja nemam, imam dva VGA izlaza) kako ide sad to povezivanje na DVI, da li je kabal ujedno i konvertor (jedan kraj VGA drugi DVI) ili postoji konektor VGA to DVI pa onda dolazi kabal DVI - DVI...

Poslednja izmena:
Koliko se sećam 4200 ima DVI, tako da stvarno ne treba da bude problema.

Posto na grafickoj nemam DVI izlaz (citao sam da su neki isti modeli imali ali ja nemam, imam dva VGA izlaza) kako ide sad to povezivanje na DVI, da li je kabal ujedno i konvertor (jedan kraj VGA drugi DVI) ili postoji konektor VGA to DVI pa onda dolazi kabal DVI - DVI...

Valjda na monitoru imas analogni ulaz.
Ako ti je izlaz na kartici analogni, nikakvim konvertorom neces dobiti bolju sliku na DVI, nego da direktno prikljucis na analogni ulaz.

@gadafi and zendraqla : ***,desi se,pogresi covek 😀...nenamerno.

Nazad
Vrh Dno