Šta je novo?

LC6600GP2 vs LC6560T Titan

bkajsner

Cenjen
Učlanjen(a)
17.08.2009
Poena
154
A sta je bolje uzeti izmedju LC6600GP2 v.2.3 silentgianta i LC6560T Titana v.2.0 ili 2.2? Titan je kolko mi se cini Andyson(bar ovi noviji) a ovaj drugi je mozda Huntkey (ili ne)? I zasto je Titan skuplji malo od ovog drugog kad mu je slabija snaga(560W naspram 600W)? U atachmentu imate sliku titana koju mi je poslao covek sa nemackog LC Power sajta, i pise 450W real power, sto mi nije jasno ako se zna da je titan 560W? Kako ovo komentarisete?

Poslednja izmena:
450W / 560W = 80% efikasnost pri određenoj temperaturi.

m da... nesto ne vidim 80+ certifikat

Ja sam namerno napisao "pri određenoj temperaturi". Koja je to temperatura kod LCP-a a koja kod Corsair-a, to je već druga priča. :)

450W / 560W = 80% efikasnost pri određenoj temperaturi.

Sto bi znacilo da LC ne deklarise snagu napajanja po tome koliko ono moze da isporuci komponentama, vec po tome koliko vuce iz mreze.:trust:

Ako imas Corsair/Seasonic/nebitno koje kvalitetno napajanje koje je deklarisano na 500W i ima efikasnost 80%, to znaci da je sposobno da isporuci tih 500W komponentama, a da ce iz mreze povuci 625W.:)

nema to lcp ni tih 450W (mozda peak power)

Ja imam LC 6600GP2 i mogu ti ga pohvaliti.

Moj komp je Phenom 2 X4 955, 4gb, 3xHDD, MSI 4870 1GB.
I napajanje radi bez problema, a po slici od titana 6600 ima jace 12 grane 17A i 19A sa MAX 432W za njih, a +3.3 ima 35A, +5 ima 40 A, a max za 3.3 i 5 je 170W

Po meni bolji je izbor 6600GP2

Sto bi znacilo da LC ne deklarise snagu napajanja po tome koliko ono moze da isporuci komponentama, vec po tome koliko vuce iz mreze.:trust:

Ne, nego je deklarišu na "određenim temperaturama". Koje su to ne znam, da znam napisao bih odma' ali valjda kapiratre da LCP napiše 450W ali po njihovom standardu je to 30°C (lupam) a Corsair kad stavi 520W to je na 60°C (opet lupam).
E sad, zamislite koje su temperature u samim napajanjima, jasno je da što je hladnije - bolje lađenje - veći hladnjaci - jači ventilator... to je napajanje "jače".
Koja temperatura može da bude u napajanju koje je iznad zaprženog Q6600 ili nekog "Phenomenona" - to sad opet možemo da vezemo bez veze.
Treba da dođemo do informacija koje su nam u stvari bitne a to je:
Na kojoj temperaturi LCP deklariše snagu napajanja, da li je to za svaku seriju isto itd.

Koliko znam (ne tvrdim uopste) LC (barem ovi jeftiniji modeli) su deklarisani na 25C, dok se recimo Cors i PC P&C deklarisu na 50C.

Od prilike se i ja tako nešto sećam da sam pročitao negde, al isto ne smem da tvrdim. :)
:wave:

Poslednja izmena:
Da, Cors deklarise na 50C, kao i mnogo jaci proizvodjaci. PC P&C deklarise na 40C, i pored toga sto na 50C daju tu snagu.
LC za slabije serije deklarise na 25C, sto je situacija koja se nece desiti sem u nekim hladnim uslovima.

Pa ja kolko znam titan se deklarise kao napajanje koje je 560W, a ne 450W kako ovde pise, sto me malo i cudi, jer ispada da su okacili "realnu "snagu na etiketi(tj. onu koju daje komponentama), a ne maksimalnu snagu koju crpe iz struje(tj. peak power) kako rade i svi drugi proizvodjaci(kako se npr. vidi iz ove okacene slike koja je data kao primer).
(@ peja) Oces da kazes da LC deklarise po onome kolko vuce iz mreze. Pa po ovome bi bilo da vuce iz mreze 560W max a da je na etiketi napisano 450W, sto mu je verovatno snaga koju isporucuje komponentama tj lepo site napisali 450/560W=80% efikasnost. Samo me interesuje kod ovog na slici bi znacilo da on daje komponentama 700W, a da mu je peak odn max koji vuce iz struje x80%=875W? Pozz

Poslednja izmena:
LC ne stavlja realnu snagu, to sam napisao samo zbog onoga sto je prethodno napisao SuperStarr, jer kada se tako napise deluje da je deklarisano po snazi koju vuce iz mreze. :)
Nijedno kvalitetno napajanje se ne deklarise tako.
Efikasnost jeste odnos snage koje vuce iz mreze i one koju isporucuje komponentama, i ona zavisi i od opterecenja napajanja, nije ista kada je ono optereceno da 30%, 50% ili 80%. Fora je u tome sto pojedini proizvodjaci na nalepnici napisu peak power, odnosno snagu koje napajanje moze da isporuci u trenutku (to nije snaga koju ono moze da povuce iz mreze u trenutku), sto je realno nebitan i beskoristan podatak, s obzirom da prakticno nema nikakav znacaj to sto neko napajanje moze da da 700W jednog momenta koji traje 1s (lupam, ali recimo), kad to ne moze da odrzi kontinualno. Mislim, komp ce se svakako ugasiti posle isteka tog perioda.
Kod tog sa slike bi trebalo da znaci da moze da da 700W kontinualno komponentama, i tacno je da pri tome vuce ~875W iz mreze.

Poslednja izmena:
Pa ja kolko znam titan se deklarise kao napajanje koje je 560W, a ne 450W kako ovde pise, sto me malo i cudi, jer ispada da su okacili "realnu "snagu na etiketi(tj. onu koju daje komponentama), a ne maksimalnu snagu koju crpe iz struje(tj. peak power) kako rade i svi drugi proizvodjaci(kako se npr. vidi iz ove okacene slike koja je data kao primer).
(@ peja) Oces da kazes da LC deklarise po onome kolko vuce iz mreze. Pa po ovome bi bilo da vuce iz mreze 560W max a da je na etiketi napisano 450W, sto mu je verovatno snaga koju isporucuje komponentama tj lepo site napisali 450/560W=80% efikasnost. Samo me interesuje kod ovog na slici bi znacilo da on daje komponentama 700W, a da mu je peak odn max koji vuce iz struje x80%=875W? Pozz

Ovaj CM UCP 700 sa slike ima 52A na 12V, sto daje 624W na toj grani. I on je malo precenjen, recimo Corsair HX620 ima 50A na 12V, sto ce reci da je UCP blizi 650W nego 700W.
Onaj LC Titan mislim da ima 2x18A na 12V sto teoretski daje maksimum od 36A. Poredeci ga sa Cors VX450 koji ima 33A na 12V moze se zakljuciti da LC ima plafon ~480W pod uslovim da na 12V ima 36A sto je po meni malo verovatno.

Poslednja izmena:
Titan najnovije revizije je baziran na Andyson platformi koja se 2006 ugradjivala u Sunbeam i Hiper, a spolja je kuciste novijih Andysona od prosle godine. Moze da da 30A na 12V ( za vise nisam siguran), deklarisan je na radnu temperaturu 0-40C i poseduje potrebne zastite.
Inace Titan ima tu snagu na koju je deklarisan, ali je starijeg dizajna tako da ne daje puno na 12V.
Ako za iste(slicne) pare imas Corsair VX450 kupi njega, OCZ SXS 500W ne vredi vecih para.
Izmedju dva LC napajanja ne znam koje je bolje ali verovatno da LC zna zasto jedno ima vecu cenu, a drugo manju.

Titan najnovije revizije je baziran na Andyson platformi koja se 2006 ugradjivala u Sunbeam i Hiper, a spolja je kuciste novijih Andysona od prosle godine. Moze da da 30A na 12V ( za vise nisam siguran), deklarisan je na radnu temperaturu 0-40C i poseduje potrebne zastite.
Inace Titan ima tu snagu na koju je deklarisan, ali je starijeg dizajna tako da ne daje puno na 12V.
Ako za iste(slicne) pare imas Corsair VX450 kupi njega, OCZ SXS 500W ne vredi vecih para.
Izmedju dva LC napajanja ne znam koje je bolje ali verovatno da LC zna zasto jedno ima vecu cenu, a drugo manju.
Posto je starijeg dizajna prema danasnjim standardima ono nema 560w, daleko od toga. Ima ako se kaci na P3 masinu.:d
Zasto OCZ ne vredi vecih para?

Zasto OCZ ne vredi vecih para?

Ovo i mene zanima, da menjam ako ne valja. Inache je OCZ tu negde sa cenom u odnosu na Titana.
ps: Moje ne zuji niti pishti, mislim da je problem bio sa starijim serijama.

Poslednja izmena:
Po mom skromnom misljenju ne vredi dati 25%+ novca za napajanje sa nekoliko A vise na 12V, sa velikim sansama da doticno napajanje zuji, a povrh svega toga to isto napajanje kosta na newegg-u 20-ak dolara sa popustom (pricam za vreme kad sam ja bio u toj dilemi) a kod nas bar 3 puta vise.
SXS 500W ima po 30A na 3.3 i 5V i ne bih rekao da je mnogo novijeg dizajna (revizija je dizajna iz 2005-e godine).
Kako bi ti komentarisao to sto na nekim OCZ napajanjima, od kako su kupili PC P&C, stoji "PC P&C approved" pecat, a doticna napajanja su sto bi ti rekao bar za klasu slabija od originalnih PC P&C napajanja.
I onda takva OCZ napajanja zacene isto kao i originalna PC P&C napajanja (OCZ 700W ModXStream Pro za istu cenu kao PC Power & Cooling Silencer 750 Quad).
Ja bi rekao da je to pljacka neupucenih i u kompaniju sa takvom politikom nemam neko preveliko poverenje. Recimo da nisam spreman da apriori poverujem na sve sto OCZ nastancuje isto kao sto niko ne bi trebao da slepo veruje onom sto napise LC Power.
Ako vec treba nesto vise da platim pre bih svoj novac dao za PC P&C, Enermax, Corsair nego li za OCZ.

Po mom skromnom misljenju ne vredi dati 25%+ novca za napajanje sa nekoliko A vise na 12V, sa velikim sansama da doticno napajanje zuji, a povrh svega toga to isto napajanje kosta na newegg-u 20-ak dolara sa popustom (pricam za vreme kad sam ja bio u toj dilemi) a kod nas bar 3 puta vise.
SXS 500W ima po 30A na 3.3 i 5V i ne bih rekao da je mnogo novijeg dizajna (revizija je dizajna iz 2005-e godine).
Kako bi ti komentarisao to sto na nekim OCZ napajanjima, od kako su kupili PC P&C, stoji "PC P&C approved" pecat, a doticna napajanja su sto bi ti rekao bar za klasu slabija od originalnih PC P&C napajanja.
I onda takva OCZ napajanja zacene isto kao i originalna PC P&C napajanja (OCZ 700W ModXStream Pro za istu cenu kao PC Power & Cooling Silencer 750 Quad).
Ja bi rekao da je to pljacka neupucenih i u kompaniju sa takvom politikom nemam neko preveliko poverenje. Recimo da nisam spreman da apriori poverujem na sve sto OCZ nastancuje isto kao sto niko ne bi trebao da slepo veruje onom sto napise LC Power.
Ako vec treba nesto vise da platim pre bih svoj novac dao za PC P&C, Enermax, Corsair nego li za OCZ.
Ne znam odakle to podatak o 25% vecoj ceni, Titan i OCZ 500 kostaju skoro isto, 3e je skuplji OCZ.
Isto za newegg ne znam odakle to da kosta 20$, zapravo kosta 60$ posle snizenja od 20$ tj originalna cena je bila 80$.
Trece, podatak o 3.3 i 5v granama nije toliko relevantan, relevantno je da ima 34A na 12V sto je realno 1A jace od Cors VX450 ili 1A slabije od Silencera 500. Znaci precenjen je eventualno par desetina W.
Za PC P&C pecat nemam komentar, nije mi to puno cudno niti mi smeta.

Iskren da budem nisam proveravao trenutne cene Titana i OCZa, napisao sam da je kad sam ja ima tu dilemu (oko Nove godine), meni razlika u ceni bila ~1500din, sto je bilo ~30% cene Titana, dok je OCZ na neweggu u to vreme bio 20-25$ posle rebata.

I Titan i OCZ mogu da guraju konfiguraciju priblizno iste snage ( nekoliko A na 12V ne cini drasticnu razliku), dok 30% razlike u ceni po meni cini drasticnu razliku (napominjem da govorim o vremenu kad sam ja imao tu dilemu, da su kostali isto mozda bih i kupio OCZ).

Tebi bi znaci bilo svejedno dal ces iste novce da das za FSP epsilon (ili Sirtec) od 700W ili za PC P&C 750 Silencer.

Evo recimo da se slazem sa dole napisanim:
"From these experiences today, and discussions with PC Power & Cooling founder Doug Dodson, it became clear to me that OCZ units are not held to the same standards as PC Power & Cooling products as I was told about this OCZ 700W ModXStream Pro in particular "It's not a PC Power & Cooling unit it is an OCZ unit" and "OCZ's thing is more consumer oriented and designed for room temperature conditions." On one hand, I do fully understand the need for product differentiation and product segmentation in the marketplace from OCZ/PC Power & Cooling's perspective but after working with the OCZ 700W ModXStream Pro I am fully disappointed in this product. More importantly, I am disappointed in OCZ/PC Power & Cooling for the inclusion of the PC Power & Cooling generated test report with this unit. If OCZ units are not going to be held to the same standard as PC Power & Cooling fine (it is in my opinion a bad business decision to put out an inferior product though) but at the very least don't include a “PC Power & Cooling” branded hallmark item to bolster this unit as at the very least it seems to imply PC Power & Cooling quality in a unit that is far from it."

Iskren da budem nisam proveravao trenutne cene Titana i OCZa, napisao sam da je kad sam ja ima tu dilemu (oko Nove godine), meni razlika u ceni bila ~1500din, sto je bilo ~30% cene Titana, dok je OCZ na neweggu u to vreme bio 20-25$ posle rebata.

I Titan i OCZ mogu da guraju konfiguraciju priblizno iste snage ( nekoliko A na 12V ne cini drasticnu razliku), dok 30% razlike u ceni po meni cini drasticnu razliku (napominjem da govorim o vremenu kad sam ja imao tu dilemu, da su kostali isto mozda bih i kupio OCZ).

Tebi bi znaci bilo svejedno dal ces iste novce da das za FSP epsilon (ili Sirtec) od 700W ili za PC P&C 750 Silencer.

Evo recimo da se slazem sa dole napisanim:
"From these experiences today, and discussions with PC Power & Cooling founder Doug Dodson, it became clear to me that OCZ units are not held to the same standards as PC Power & Cooling products as I was told about this OCZ 700W ModXStream Pro in particular "It's not a PC Power & Cooling unit it is an OCZ unit" and "OCZ's thing is more consumer oriented and designed for room temperature conditions." On one hand, I do fully understand the need for product differentiation and product segmentation in the marketplace from OCZ/PC Power & Cooling's perspective but after working with the OCZ 700W ModXStream Pro I am fully disappointed in this product. More importantly, I am disappointed in OCZ/PC Power & Cooling for the inclusion of the PC Power & Cooling generated test report with this unit. If OCZ units are not going to be held to the same standard as PC Power & Cooling fine (it is in my opinion a bad business decision to put out an inferior product though) but at the very least don't include a “PC Power & Cooling” branded hallmark item to bolster this unit as at the very least it seems to imply PC Power & Cooling quality in a unit that is far from it."

Ih, mail in rebate se ne racuna, to vazi nekad samo i cimanje je.
Gde sam ja rekao da mi je svejedno? Ja FSP ili Sirtec ne bih nikad kupio.:d
Mada sad gledam na neweggu ModXstream 700W je 100$, PC P&C je 120$. OCZ je losiji, nema dileme, ali treba uzeti u obzir modularnost sto sigurno podize cenu, kao i 12cm vent (mada to ne utice na cenu).
Slazem se sa ovim dole, mada mi nije jasno zasto je neko pogodjen ovim, OCZ je vlasnik PC P&C i koristi to.

Ih, mail in rebate se ne racuna, to vazi nekad samo i cimanje je.
Znaci ne racuna se kad nesto mozes da uzmes upola cene

Gde sam ja rekao da mi je svejedno? Ja FSP ili Sirtec ne bih nikad kupio.:d
Sto bi se reklo da spada po tebi u slicnu klasu napajanja kao i LC Power koji siguran sam ne bi ni stapom pipao.

Slazem se sa ovim dole, mada mi nije jasno zasto je neko pogodjen ovim, OCZ je vlasnik PC P&C i koristi to.
Sta bi rekao kad bi na primer LC Power kupio npr. Seasonic, i poceo da prodaje LC napajanja u kojima je unutra FSP za pocetnu cenu istu kao i Seasonic iste snage sa velikim pecatom Seasonic approved.
Mislim da bi odmah upozorio sve slabije upucene da ne nasedaju na marketinski trik ili se varam?

Znaci ne racuna se kad nesto mozes da uzmes upola cene
Ne, gleda se regularna cena. Taj mail in rebate je vazio tih par dana i to samo u neweggu. Mislim kako porediti cenu jednog napajanja sa mail in rebate i punu cenu drugog?

Sto bi se reklo da spada po tebi u slicnu klasu napajanja kao i LC Power koji siguran sam ne bi ni stapom pipao.
Koji LC? Losiji je od metatron serije, od ostalih je bolji.

Sta bi rekao kad bi na primer LC Power kupio npr. Seasonic, i poceo da prodaje LC napajanja u kojima je unutra FSP za pocetnu cenu istu kao i Seasonic iste snage sa velikim pecatom Seasonic approved.
Mislim da bi odmah upozorio sve slabije upucene da ne nasedaju na marketinski trik ili se varam?
Marketinskih trikova ima svuda, bitno je da je PC P&C i dalje ono sto je bio, ne treba ga mesati za OCZom.

Marketinskih trikova ima svuda, bitno je da je PC P&C i dalje ono sto je bio, ne treba ga mesati za OCZom.

Tacno tako. Ali ne mesam ga ja sa OCZom, vec to radi njihov vlasnik OCZ.

Najgore od svega je to sto je taj OCZ bio u svojim pocecima brand namenjen entuzijastama koji ima visu cenu ali daje beskompromisne performanse, i to je bilo tako dok su radili samo memorije. Onda su se bacili da rade sve i svasta, a uz dosta kompromisa na polju kvaliteta.

Sve u svemu kad su napajanja u pitanju ne bih ni ja da mesam OCZ sa top imenima, nekako mislim da oni beskompromisni kvalitet prepustaju PC P&Cju, a oni bi samo da malo ucare na tome sto raspolazu njihovim imenom.

Pozdrav.

Garson zna vise o napajanjima od bilo koga od nas na forumu i verujem da je upravu.:type:

Ivanza, druze, forumi su mesta gde ljudi diskutuju i razmenjuju misljenja.

Ti mozes da verujes sta hoces, ali ne mozes da zabranis bilo kome da iznese svoje misljenje samo zato sto je u koliziji sa onim sta kaze Garson.

Onda bi bilo kao one rubrike " Draga Saveta" u novinama - mi samo pitamo, a Garson da odgovor i to je to. Amin.

Ti mozes da verujes sta hoces, ali ne mozes da zabranis bilo kome da iznese svoje misljenje samo zato sto je u koliziji sa onim sta kaze Garson.

Onda bi bilo kao one rubrike " Draga Saveta" u novinama - mi samo pitamo, a Garson da odgovor i to je to. Amin.

Ocigledno je da se nisi udubio u misao recenice koju ona ima a koja se sastoji u onome sto sam rekao a rekao sam verujem da je upravu i ni jednom svojom recju nisam tebi branio da izneses svoje misljenje a ni ti ne mozes da meni branis da kazem sta ja mislim a ako imas nesto protiv Garsona raspravi to sa njim.

Oduvek se znalo da u LC Power nisu uvek bili precizni u onome sto prikazuju u prodavanju napajanja. Njihova napajanja obicno imaju 100W manje sto znaci da LC6600GP2 nema 600W nego 500W a ako ima 80% efikasnosti onda realno ima 80% od 500W. OCZ StelthXtream od 500W jeste 500W i realno ima onoliko kolika je njegova efikasnost a koja sigurno nije manja od 80%. OEM napajanja je ono sto je kljucno i OCZ koristi delove boljeg OEM-a nego sto je to slucaj kod pomenutog LC-a. Ovo sa razloga sto pomenuti OCZ i LC power imaju veoma slican output na +12V grani (malo preko 30A a OCZ StealthXtream 600W ima 44A na +12V grani).

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=205763

Poslednja izmena:
Bez ikakve namere da ulazim u raspravu sa tobom savetovao bih ti da jos malo prosiris svoje znanje o napajanjima, da npr. naucis sta je efikasnost, da procitas bar jedno 50 ozbiljnih testova napajanja, proucis malo standarde vezane za iste, propratis bar jos 5-6 sajtova sa ozbiljnim tekstovima pa cemo onda da pricamo o napajanjima.
Samo makalu i guru3d je malo.

OCZ SXS500 bolji od LC6600GP2? To nema veze sa zivotom... Cak ni tvoja suva teorija to ne moze da dokaze...
Hm , a moze li tvoja teorija da dokaze da je GP2 bolji od OCZa? :)
Ajde nas prosvetli, posto si prilicno jak na recima, i da bez pardona nekom kazem da nema veze sa zivotom.
Mozda gresim, treba mi neki dokaz, ali opet necu reci tako lako da nesto nema veze sa zivotom.
Tacno tako. Ali ne mesam ga ja sa OCZom, vec to radi njihov vlasnik OCZ.

Najgore od svega je to sto je taj OCZ bio u svojim pocecima brand namenjen entuzijastama koji ima visu cenu ali daje beskompromisne performanse, i to je bilo tako dok su radili samo memorije. Onda su se bacili da rade sve i svasta, a uz dosta kompromisa na polju kvaliteta.
Sve u svemu kad su napajanja u pitanju ne bih ni ja da mesam OCZ sa top imenima, nekako mislim da oni beskompromisni kvalitet prepustaju PC P&Cju, a oni bi samo da malo ucare na tome sto raspolazu njihovim imenom.
Pozdrav.
A sta bi bilo da ista ta napajanja OCZ prodaje pod PC P&C brendom? Mislim da je ovako kako jeste, lepo razgraniceno.

Onda bi bilo kao one rubrike " Draga Saveta" u novinama - mi samo pitamo, a Garson da odgovor i to je to.
Amin.
To bi samo lud voleo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno