Šta je novo?

LC POWER Silent LC5550

Cyga

Cenjen
Učlanjen(a)
01.06.2011
Poena
154
Pozdrav svima.

Jedno kratko pitanje. Da li ovo napajanje LC POWER
Silent LC5550 550W moze da izdrzi maximalno opterecenje od:
i3-2100
3x2GB DDR3 1333
Radeon 6790
1TB Seagate

koliko sam primetio

i3-2100 je oko 110W load, 6790 250W load. Mislim da bi ovo napajanje trebalo biti sasvim dovoljno za ovako nesto?
Ako nije koje napajanje u nekoj radnji u Novom Sadu bi moglo da posluzi u ovom price range.

Hvala na odg.

i3 2100 ako premaši 100W, ja častim. 6790 možda, možda povuče 150W u full load. 250W je više nešto što bi 6970 ponekad zahtevao...
No, ja bih u svakom slučaju zaobišao taj konkretan LC-Power. Istini za volju, ja bih da ih obiđem sve, ali dobro, čak i kad se zanemari lična pristrasnost, taj model nije baš najsrećnije rešenje. BTW; gde si u NS video ovo napajanje? Ako možeš, ispruži budžet do Seasonic SS-400ET, to je oko 10 evra više. Ne daj da te zbuni tvrdnja da LC5550 ima 550W, istina je - može samo da sanja.

Znam da je realna snaga ovog napajanja za 100 +-20 manja. Ali mislim da bi pored svega toga trebalo da radi dobro.
Napajanje nije za mene licno, covek je dao vec 40k za komp bez napajanja, i ostalo je naravno najgore... i nije veliki budzet. Mislim da je 10€ previse :)
Budem li rekao coveku da treba jos 4500 5000 da da za napajanje recice, skojom budalom se ti moja cerko zabavljas vec 2 godine...

Mislim da nema potrebe za SS zato sto se racunar koristi iskljucivo za ( WoW ), obradu slika u PSu i gledanje filmova, pritom neverujem da ce iko imati strpljenja da sa 2Mbita skida 1080p...

Ja licno imam Chiefteca GPA-400S
tera e6550, 5770 XFX bez po muke, nit se greje nit se cuje... Jedino sam zamenio vent posle 3 godine, tj. pre godinu dana...

Heh, interesantno, baš su ovde pitali o GPA seriji, u jednom drugom threadu. I to sam baš predložio kao alternativu LC-Poweru... Link. GPA-500S košta taman tih nekih 35€, a biće dovoljno za navedenu mašinu.

Da to je sjajno, ali GPA serija nema nigde u Novom Sadu, jednostavno nepostoji :)
Sto si toliko protiv LCP?

ili mozda
LC Power Office Series LC600H-12 v2.31 600W?

Poslednja izmena:
Ne volim lažljive firme :p
U principu, Huntkey, RSY i Great Wall dizajnovi na kojima su bazirane njihove low-end jedinice su err... solidni, ali debelo zastareli i ne naročito dobri iznad 300-350W. Obeležiti 350W jedinicu kao 550W je besramno i bezobrazno. Jedini razlog zašto prolazi je što kupci ne shvataju koliko je 550W zapravo mnogo, i da je 350 dovoljno za iznenađujuće "moćne" mašine. U tom pogledu, i taj LC5550 bi bio dovoljan, jer mašina u koju treba da ide neće premašiti 350W na duže od sekund-dva godišnje. Ono što jeste sr*nje je što su u pomenutom LC-P prilično loši kondenzatori, BH, HEC, low-end Ltec, Su'scon i OSTor... Mogli su bar da stave Teapo i/ili Samxon (kao Chieftec što radi), ako su već hteli da štede. Nije velika razlika u ceni, a ogromna u dugotrajnosti.

Dobro to je sve ok, kondenzatori se daju promeniti, 3 godine garancije nije malo, ukoliko ono ne povuce nesto sa sobom kad crkne...
Uzasno je sto u NS nemas dobrog chiefteca... sve su neke sklj serije sto nisam imao iskustva...

Sad u tom racunaru je trenutno Frontier neki skrnavi od 550W. Tera sve ok dok se ne pregreje, i onda se samo ode u PS Mod... sto je lepo od njega, znaci da bi LC Power trebao bez problema da tera ovako nesto... pritom je u kucistu ogroman airflow sto znaci da bi imalo dovoljno protoka vazduha za hladjenje...

BTW @McSteel koja firma nije lazljiva u 21veku?
sem Intela ruku na srce, moj brand #1.
Mislim drugog nacina da opstanu ne bi imali...

Poslednja izmena:
Imam doticno napajanje vec nesto preko godinu dana, i gura masinu iz potpisa i ni jednom do sad se nije upalio ventilator, odnosno ni jednom nije presao odredjeno opterecenje da bi se ventilator aktivirao sto mi je skroz kul jer ispada da je totalno besumno. Jedino sto covek kaze da su losi kondenzatori, ali kapiram da i pored toga ce gurati sigurno 2-3god bez problema.

Da ne bih reklamirao, PP.

Nazad
Vrh Dno