Šta je novo?

LC Power menjati-ili ne?

bata87

Slavan
Učlanjen(a)
04.03.2010
Poena
229
Eh te dileme :) moram da potrazim savet
ne znam da li bi mi verovali da ja sa ovim mojim "prelaznim" resenjem (LC power 500h "500"W) guram masinu iz potpisa i cak pri igranju Metro-a napajanje se ne zagreva (mislim u granicama normale-samo mlak vazduh). A rekao sam prelazno, jer mi je pre njega crklo CM real power pro 460W (posto sam ga kupio u "evropi" nista od garancije, a najverovatnije je bio los primerak), pa sam ovaj LC dobio za "dz" dok ne skupim kintu za neko ozbiljno, ali sam se iznenadio kako izdrzava bez problema moju masinu :D Elem pre 6870 sam u masini imao 8800GTS (tada mi je crko CM), pa 8800GTX (obe BFG OC2, sa 8800GTX napajanje je duvalo Boga mi malo vruce-ne preterano :) - sreca 8800GTX je bila samo nedelju dana ).
Sada me ovo dovodi u malo cudnu situaciju ,) sta raditi? Skupio sam kintu neku, pa ne znam da li uzimati novo napajanje ili skupiti jos malo za SSD. Totalno sam zbunjen, jer sam svestan da ovaj LC nije bas nesto kvalitetan, ali ne znam da li sam pogodio dobar primerak i on gura (za sada) bez vecih problema ili je nesto drugo u pitanju...

Poslednja izmena:
LC pravi solidna napajanja,naravno ne u klasi boljih proizvodjaca.
Kupi LC power od 600w iz neke silent serije i miran si.

Hvala na odgovorima ljudi. Ali posto sam malo avanturistickog duha :D koristicu ovaj LC Power jer bas me zanima da li (i kada) ce riknuti ;) Volim ovakve izazove, sta cu takav sam, u svakom slucaju podnosicu izvestaje jednom mesecno (ili ranije ako se desi da ode u vecna lovista) kako radi :)
hmm ne znam da li ima veze sto sam ovaj LC dobio iz Nemacke? (kao znaju tamo u Evropi da prodaju isto to, samo malo kvalitetnije :d )

izazov da spalis sve u kompu a mozda cak i zapalis nesto u okolini kucista......... ja neznam ko citav to zeli da okusi

Mozda je stvar u tome sto nisam bas citav :d

Da li ce LC POWER LC420HC 420W napajanje izdrzati AMD X6 Phenom II 1090T, MSI 890GXM-G65 VGA (integrisana ATI Radeon HD4290), 4gb DDR3 i 1 TB SATA3 hard ?

Poslednja izmena:
Radice to bez ikakvih problema realno ti sistem ne trosi vise od 420w i u pod max opterecenjem e sad ako vec hoces da overklokujes grafu ili dodas jos neki hard postace to tesno.Moja preporuka isto idi na LC od 600w i uzivaj ali ne zuri ide nova godina treba cuvati pare za zezanje.

Imam grafiku HD 4550 iz starog kompa, vazi za malog potrosaca. Trebalo bi da radi bez problema ?

Ne razumem zasto neko pukne debeo kes za procesor koji je alav za strujom i onda sve to nakaci na najeftiniji LC... jos x6 koji je ni sam neznam za sta pogodoan osim za k....

jos da to LC napajanje stvarno ima 420W bilo bi ql :p

Limitiran sam trenutno sa kesom, pa bi mi LC bilo prelazno resenje, racunam izdrzace, kupio sam ga pre mesec dana za trenutni komp.

Ako si limitiran sa kesom imas jeftinijih ploca i procesora a razliku ako osetis e onda si fenomen. :) Trebalo bi da i dalje ima Seasonic 520GM/620GM napajanja, ok su cene i kvaliteta, pogledaj. Za razliku koju bi dobio izborom jeftinije a ne slabije ploce i CPUa [ne da bi se osetilo u normalnom radu] mozes da doplatis za neko dobro napajanje.

Ne razumem zasto neko pukne debeo kes za procesor koji je alav za strujom i onda sve to nakaci na najeftiniji LC... jos x6 koji je ni sam neznam za sta pogodoan osim za k....

Ploca i CPU iz najskupljeg segmenta AMD-a jos. :)

Poslednja izmena:
"Nisam dovoljno bogat, da kupujem jeftine stvari"

Ne zafrkavajte dečka.
Petpostavljam da sastvlja mašinu postepeno kako bi uzeo dovoljno jake komponente da mu izdrže par godina.
Ne znam da li ce napajanje da izdrži. Imam to napajanje i istu grafiku koju planiraš da staviš. Moju konfu tera bez problema, zadovoljan sam kako radi. Sasvim se malo čuje. Grafika troši max 30W tako da bi trebalo da izdrži mada....

Poslednja izmena:
lc napajanja su dobra sasvim(odnos cena i ono sto dobijas) tako da je glupo govoriti kako su losa ... ja imam lc green power 550w i radi odlicno znam jos par ljudi koji imaju isto i sve je ok.ali ko voli stalno da nadogradjuje masinu i da bude miran par godina moze da kupi i napajanje i od 1kw:banana:

Da javim da LC jos uvek radi, sa ovom masinom u potpisu :) znaci za sada da kucnem u drvo ni jedan problem... koristicu ga jos malo, uskoro planiram da ugradim kvalitetnije napajanje, ali sam se iznenadio da moze i ovoliko da izdrzi (sada gledam u garanciji, napajanje je kupljeno 7.3.2010, a ja sam ga stavio tri dana posle kupovine - samo sto sam tada imao BFG OC2 8800GTS, pa onda dve nedelje BFG OC2 8800GTX, a od novembra 6870 :D )... jos malo pa godinu dana eeeee ;)

Šta se čudite kao da je LC neki kinez . Pa zar mora da piše CM ili CFT da bi domaća masa rekla e to je kvalitet . Iskreno to napajanje od 420 W možda nije neki šampion ali je za svoj segment sasvim ok ( dual core i 5670 ) a ako neko hoće da tera nešto ozbiljno neka pogleda LC metatron 700W . Znači unutra je punokrvni CWT sklop i ko ga pod loadom obori za 0.03V na grani od 12 V svaka mu čast . Moj Termaltake je isto to napajanje samo druga nalepnica i znam šta pričam jer napanje ne oseća overklokovan Phenom 9950 .

Meni je riknuo Lc 650w Green series, karta je bila 4830, proc x4 965, i taman kupim x6 1055t i skidam najnoviji BIOS za plocu , zamrzne se slika i nista, ne pomaze, ja mislio ceo komp, kad na kraju sve je prezivelo,
Odnesem u Etr*n gde sam ga kupio, i oni mi ga vrate kao da je ispravno, napajanje dam drugaru na test, on ga odnese kod nekog lika, cim je upalio komp pocelo da varnici i spalilo ceo komp.
I dalje se nisam opametio i opet imam LC power napajanje ovog puta 750w Metatron.:)

Poslednja izmena:
Metatron i ovo moje su nebo i zemlja :) Meni ova konfa radi na LC 500h (ono najjadnije "500"W) :D hehe izgleda sam stvarno uboo dobar primerak ;)

Da li ce LC POWER LC420HC 420W napajanje izdrzati AMD X6 Phenom II 1090T, MSI 890GXM-G65 VGA (integrisana ATI Radeon HD4290), 4gb DDR3 i 1 TB SATA3 hard ?

ne . nece izdrzati . to napajanje ima samo 15A na 12v grani , sto je realnih 180w.
a fenom x6 ima TDP od 150w.

i ne pokusavaj tako nesto.
lc power su kvalitetna i pouzdana napajanja, ali to se odnosi
na serije Green power / 6xxx GP / , taurus / 7xxx / i metatron /8xxx /

nikako na office i silent.

Po mom iskustvu LC Power 6550GP Silent Green Giant je najisplativije napajanje kod nas. Kod mene tera bez problema e6420+radeon 5770+2hdda+jošđ neke džidžabidže ali je teralo i C2Q6600+8Gb+GTX470+3HDDa i još neke sitnice.

Jedino što i nije toliko tiho koliko ga hvale :(

Naravno Metatron (Legion, Arkangel) je licencirana tehnologija (corsair beše?) i za dve klase je bolje od 6XXX serije

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno