Šta je novo?

LC-Power LC6550GP vs Chieftec GPS-450AA-101A

frrka

Čuven
Učlanjen(a)
17.09.2005
Poena
595
Koje od ova dva napajanja?
Chieftec ima kao zaštitu : Over-current, Over-temperature
Oba su ispod 50e sto je meni max za napajanje.
Neko na itsvetu rece da je merio na njemu i kao izbacuje stvarno 450W
Dok za LC-Power govore da ima realnih 450-470w

Poslednja izmena:
Strasno mi je zao sto sam tek sad video ovu temu.
Iskreno, gadno si se presao.
(mislim, nije taj LC krs, ali kada si imao te dve opcije, LC je mnogo losija varijanta)
Pomenuti model Chieftec-a je mnoogo bolji. Prvo zbog AKTIVNOG PFC! To je jedno od retkih napajanja iz tog cenovnog ranga sa aktivnim PFC-om i overtemperature zastitom, uz 2x12V rail.
Trebalo je malo da proguglas pre kupovine.

Poslednja izmena:
Strasno mi je zao sto sam tek sad video ovu temu.
Iskreno, gadno si se presao.
(mislim, nije taj LC krs, ali kada si imao te dve opcije, LC je mnogo losija varijanta)
Pomenuti model Chieftec-a je mnoogo bolji. Prvo zbog AKTIVNOG PFC! To je jedno od retkih napajanja iz tog cenovnog ranga sa aktivnim PFC-om i overtemperature zastitom, uz 2x12V rail.
Trebalo je malo da proguglas pre kupovine.

Pa kad svi na forumu hvale tog LC-a kao da je sam bog radio na njegovom kreiranju :mad:
Posle se čudite kada neko ko ima izbor između Anteca, Chiefteca, Seasonica, Codegena 400W ili tog LC-a (ovaj je još i dobar za te pare) izabere neki od zadnja 2. :wall:
Ima u jednoj temi post gde se neko hvali da mu codegen 400W tera OC mašinu bez problema, pa šta onda očekivati? :crash:

Znam ja to, ali sam govorio (pisao) generalizujući situaciju. :wave:

Video sam da ga na benchu dosta hvale (LC).
Zato sam ga i uzeo.
Kada sam isao da ga kupim LC je bio tezi (po meni veoma bitno kod napajanje jer se ne razumem u ista) i na preporuku prodavca sam uzeo LC.
Meni se kod LC-a ne svidjaju konektori za ATA drive. Izgledaju kao sa kineskih napajanja. Chif ima to mnogo bolje odradjeno.

Chieftec GPS450WFULL ili GPS550W

Da ne bih otvarao novu temu mene zanima da li se isplati razlika u ceni ova dva napajanja, ili bi mi i ovo od 450W zavrsilo posao, i sta mu znaci oznaka FULL(nije valjda da misle na kablove)??? Razlika u ceni je od 15 eura, izmedju ova dva napajanja 450W i 550W.

Poslednja izmena:
pa valjda da dolazi u kutiji sa slikom BULK je bez kutije retail u kartonazi bez slike

Izvinjavam se što se vraćam na početak teme:
Je li svaki Chieftec GPS-450 taj dobri - ili postoje varijante?
Da se ne bih zeznuo prilikom kupovine.

pa ako je sa 12cm ventom i active pfc onda je taj dobri, takozvana delta serija sa sacem pozadi

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    12.5 KB · Pregleda: 60
  • 2.jpg
    2.jpg
    11.7 KB · Pregleda: 66
Poslednja izmena:
Ne znamo gde može da se nađe ali ima da se kupi u prodavnicama... :d

Poslednja izmena:
Ima da se nadje u onoj "radnji", koja je sprovela trgovinsku akciju na benchmarku. ;)
Inace ovaj Chieftec je vrlo tih.

Ja bio u toj radnji prošle nedelje i nije bilo tog chiefa.
Ili su dobili ili si proverio samo na sajtu.
Ako mislimo na radnju čijeg smo kluba većina nas članovi :D

ko kaze da lc6550gp (v2.0, a samo takvi se prodaju vec neko vreme) NEMA double 12V rail i PFC?

drugo, GP serija ima efikasnost u radu min. 85% sto znaci da je u pitanju visoka klasa trafoa. uopste nisam siguran da chief o kojem govorite ima jednu jedinu prednost u odnosu na LC GP koji je fantasticno tih, i koji je definitivno ubedljivo najbolja kupovina napajanja u klasi 50€.

Poslednja izmena:
@jovajsha, u toj radnji, ima ga i u cenovniku bilo je razume se i na stanju cim sam uspeo da ga kupim, trenutno da li ima ne znam.

@LowRadiation, ja sam gledao na njihovom sajtu, nigde ne pise da taj LC ima active PFC, ako ima, a nisu to napisali, onda je to malo neozbiljno, da udaras negativnu reklamu svom proizvodu.
Dodatak: pogledao sam ovaj link koji si dao, nigde ne pise da ima active PFC, niti bilo koje zastite od temperature ili voltaze, i plus po onoj tabeli ispada mnogo bucno 46 decibela nije *******cija????

Poslednja izmena:
turbina.... bucno nego sta !

Ja sam u toj radnji hteo da uzmem antec-a, ali ga nije bilo, pa sam hteo chief-a, ali nije bilo ni njega.
Nego, mislio sam da ga uzmem u onoj firmi gde vazi popust za clanove bench-a do kraja meseca. Da li je to ta, delta verzija?

Nazad
Vrh Dno