Achilles82
Slavan
- Učlanjen(a)
- 01.10.2005
- Poena
- 350
Imtel daje 2 godine garancije na LC power napajanja, takodje jako su povoljni, i stalno ih dobijaju.
Pa nije ni cudo sto je odbilo da radi na toj konfi, ali nije bas najlepsi nacin na koji je to uradilo!
Inace juce sam greskom prevezao neke zice na moleksima ( utisavao ventilator), plus su dodirivale stranicu kucista. Napajanje nije htelo da se upali. Samo to i nista vise. ( kad sam skapirao sta sam uradio, rekao sam samo, hvala bogu da nije bilo pozara, a takvu istu sam situaciju imao sa jednim kinezom pre)
Pakom daje 1god na LC.
Drug je uzo LC6600GP nigde nisam na kutiji da je zastita naznacena, verovatno nema nikakvu.
Pročitao sam celu temu koju si pokrenuo kao i odgovore koje su neki ljudi dali na ovu temuzanimljivo evo npr na kutiji i na knjizici za 6550gp v2 koje je riknulo pise da iam gomilu zastita,a ni jedno novije ne pise da ima ikakvu zastitu vec samo active pfc i neki svabski ili koji serftifikat za sigrunost...a npr uz ovo prophecy napajanje samo se navode active pfc i taj sertifikat i nista vise cak ni knjizica niej dosla unutar kutije da objasni sta kad kako da se ubaci poveze i sta sve sadrzi napajanje(kutija je bila hermeticki zatvorena) a staro 6550gp v2.0 je imalo gomilu knjizica koje su objasnjavale silne zastite i nacin instaliranja i povezivanja itd.
evo npr tu imam 2 kutije od lc napajanja sto sam sklapao neke kompove i primer:
1.lc5400 v2.2 ima gomilu zastita aktiv pfc,....(pise na kutiji)
2.lc5550 pise da ima samo atkiv pfc a za zastite nista ne pise(e sad dal se podrazumeva da ih ima jer je jace ili ne frag bi ga znao)
A opet svi kazu da je prophecy extra napajanje itd a da su ova slabija shit ,pa ko sad tu koga????
Pazi ti si imao probleme ,ja nisam.Cak sta vise na tom starom napajanju sam drzao ovaj fenom na 3g,8600gts klokovanu,3 hdd-a gomilu ventova,digao napone po ploci radio stabilnijeg kloka itd,i poprilicno sam ga opteretio jer samo ovaj cpu na 3g trosi 190w,i nije bilo govora o nestabilnosti.a kad sam uzimao komp pre skoro 2 godine tad je bilo 1gb ramA 5000+ 8600gts i ova ploca za sta ej lc 6550gp bio i previse.Medjutim vremenom se doteralo do ove konfiguracije koja je sada.evo primera i mog ortaka ima LC 420w ne znam tacno oznaku i na njemu tera 8600gt oc 5000+be ocx na 3.2g i 4 hdda 2gb rama i komp mu radi extra...Pročitao sam celu temu koju si pokrenuo kao i odgovore koje su neki ljudi dali na ovu temuElem meni je riknuo LC Taurus(7560)iz potpisa nije bilo ni dimnih ni zvučnih signala
Komponente sve na boju i rade na kung-fu Uniteku trenutno
Pokačeni su svi vent-ovi na Antecu plus sam dodao i na bočnu stranu CM12-icu.Mašina je kloknuta od kada sam je uzeo radi na setovanju iz profila.Neko će možda reći da je dooosta toga pokačeno bilo na njega ali eto Antec je kupljen pre neki dan a Taurus je poslat na reklamaciju pre 7 dana!Evo nekih mojih impresija pre dana D
Dok je Taurus terao Sapphire 3850 nije pokazivao neke znake slabosti medjutim od kada sam uzeo ovaj Gainward počeli su blackscreen-ovi i blago cvrčanje napajanja koje sam inače takodje imao priliku da vidim ovde da je se javljalo na 6600GP seriji LC-a!Za sve što se dešavalo sam krivio grafiku i nameravao da je reklamiram medjutim svo vreme me je zezalo napajanje:trust:Ja stvarno ne znam da li je ono imalo zaštitu ili ne i da li ima "stvarnih"400w i koja mu je realna jačina na 12v grani!Mislim da ona nalepnica na PSU trpi sve i ne mogu se iskajati što kada sam hteo da menjam Unitek-a nisam dodao 40evra i uzeo nešto bolje!Tako da se ona narodna "Ne platiš na ćupriji platiš na mostu!"može primeniti i kod mene
Sačekaću da dodje sa reklamacije i ako opet počne da za*****a uzeću neko CWT based napajanje ali NIKAD VIŠE LC!Lepo je to što mi je sačuvalo komponente ali šta bi bilo da sam imao ATI4850?!Znači na svom primeru sam uvideo da je napajanje daleko najbitnija stvar u kompu ako neko sastavlja low budget varijantu konfigurisanu u fazonu da se neće dugo menjati sastav komponentni LC može da prodje ali ove nove grafičke su "žedne" i nevezano od njih mislim da je bolje dati više novca u jače napajanje nego u neku najskuplju grafiku pa da da onda shvatiš da si se za***ao u računici:dProphercy izgleda dosta ubedljivo ali veruj mi da sam i ja "pao"na estetiku Taurusa i ono njegovo brdo dovoljno dugačkih kablova za "sve"ali ni auto ne radi na spojlere već na ono pod haubom:wave:
E cela rasprava kao da niko nezna da papir trpi sve i da je praxa jedno a teorija drugo.
Sa mojim C2Q, 2x1G+2x250GB+3xODD +4850 i ostatak bizuterije, LC 550W SG se nosi perfektno. I promenio sam tri ploce, 6 procesora i gomilu graficki a ono radi. Jos vrlo bitna stavka, napajanje je staro skoro 3 godine! Ali pored njega imam i UPS, kupljen posle jednog udara groma vrlo blizu. BTW, LC je stariji od tog udara.
Ako malo bolje pogledate inostrane forume, vidite da prema kodovima sa napajanja i par poseta nekim sajtovima lako moze da se vidi ko pravi koje napajanje i kakvog je kvaliteta. Cini mi se i da na ovom postoji jedna rasprava na tu temu.
U nasoj divnoj zemlji Srbiji, EPS je najveci problem...
Edit: vidim da je D-Devil za nijansu bio brzi od mene...
Kako mozes reci, pukao i spasio ti komponente?LC koji je pukao i spasio komponete je matori lc 6550gp v2.0 o kome sam i poveo temu.
Kako mozes reci, pukao i spasio ti komponente?
Imao si srece jer to "spasavanje" nije njihova odlika iliti karakteristika.... :d
Nece spreciti nijedno napajanje jer kratak spoj se ne desava na njemu. Kao sto nece ni spasiti od kratkog spoja ukoliko nesto metalno padne na plocu i dovede do kratkog spoja bilo cega..Interesuje me da li bi neko napajanje moglo to da spreci. Ili je to nemoguce, posto ide sve preko ploce.
...
Nece spreciti nijedno napajanje jer kratak spoj se ne desava na njemu. Kao sto nece ni spasiti od kratkog spoja ukoliko nesto metalno padne na plocu i dovede do kratkog spoja bilo cega..
Ma logicno je da ako nesto prespojis na ploci moze da crkne, kao i bilo koji elektricni uredjaj.
Samo mi je bilo nelogicno da USB kao standard baziran na naponskom/strujnom prenosu podataka (lose sam se izrazio ali ajd...) nema nikakvu baznu zastitu. Mozda je u stvari i ima, ali ne funkcionise.
Veoma je bitno da na tim jevtinijim PSU ne radite one 7V modove za ventove posto to po prilicno opterecuje napajanje. Dok sam imao LC 6550GP primetio sam da sa dva 12cm venta na 7V 12V grana padne sa 12.10V na 11.80V (unimerom mereno na moleksu). Kad se nakace na 5 ili 12V nema pada napona.
Inace, po nekom mom istrazivanu po netu, LC 6550GP ima ~28A na 12V grani (zaboravite na ono 18+16A)
a po nekom drugom istrazivanju - ne stedite na temelju kuce! :wave:
Na to pitanje bih i ja voleo da saznam odgovorLC 6550GP ima aktivni ili pasivni PFC?
Na to pitanje bih i ja voleo da saznam odgovorBtw kako te sluze Cors-i?
![]()
Odlicno, naponi ne mrdaju, hladno, necujno bas onako kako meni treba.
LC bi trebao da ima sktivni PFC, jer mu je efikasnost veca od 80%.
Mislim da mu je efikasnost u realnosti ~75%.![]()
Nigde da se nadje test LC napajanja, sigurno su losa pa ih nece ni testirati.
Nigde da se nadje test LC napajanja, sigurno su losa pa ih nece ni testirati.
Test platform
Here's the system that will test the power supply:
* Asus M2N4 SLi Asus SLI M2N4
* Sempron64 2620MHz 1,360v Sempron64 2620MHz v 1.360
* 2x1GB OCZ PC2-8500 SLi 1050MHz 2.1v 2x1GB OCZ PC2-8500 SLI 1050MHz 2.1v
* Sapphire Radeon X1650Pro Sapphire Radeon X1650Pro
* HDD Hitachi 80GB Hitachi 80GB HDD
* Varie periferiche come carico aggiuntivo Several additional devices such as load
The voltage of memories is governed by additional module DDR Maximizer. The voltage of memories is governed by additional module DDR Maximizer.
The measurements are made with a DT9205A tester, which offers un'accuracy of + -0.5%, with intervals of about 10 seconds. The measurements are made with a DT9205A tester, which offers un'accuracy of + -0.5%, with intervals of about 10 seconds. To stress the system we used the utility ORTHOS that guarantees the maximum load for the sub-CPU RAM. To stress the system we used the utility ORTHOS that guarantees the maximum load for the sub-CPU RAM.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari