McSteel
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 26.02.2011
- Poena
- 170
Peak snaga nije iz zida!!!! vec snaga koju napajanje moze da izdrzi u kratkom vremenskom periodu....
Kod napajanja boljeg kvaliteta i skupljih kao sto je tvoje njegova peak snaga je 1500w ali su je oni deklarisali na 1250w tako isto i sa seasonikom 620w isti slucaj, ALI TO SAMO KOD SKUPLJIH MODELA. Kod ovih kineza nema sanse da izvuces 500w 24/7 . Na bit-techu mozes da pogledas kako testiraju i koliko prolaze napajanja. Neka bolja napajanja ne mogu da daju zadati napon. Druga stvar pogledaj grafik i videces da je najveca efikasnost 80% posle krece da pada u zavisnosti od napajanja kod nekog je 89% a kod kineza i low end klase je 70 znaci zamisli koliko pada na 100%.
Sad malo razmisli zasto bi neko uzimo za 5000din kvalitetno napajanje 500w a ne 500w lcpower klase 2000din mozes da poredis to?!!! ja tvrdim da to napajanje nema 500w i to mozes da vidis i po njegovoj grani.
Imaš problema sa razumevanjem suštine rasprave? Ja prvi kažem da kung-fu napajanja ne mogu da izvuku deklarisanu snagu, jer su ona uvek deklarisana na peak snagu, i to često ne mogu da isporuče duže od sekund a da ne pregore. Poenta cele rasprave, poenta mog odgovora tebi, je da si pravio fundamentalnu grešku u razumevanju šta je to efikasnost PC napajanja, i potrudio sam se da ti to razjasnim. Ni u kom momentu nije tvrđeno da napajanje od < 20€ ima teorije da daje deklarisanih 500+W. Gde sam tako nešto rekao? Ono zašto su spominjana je zbog njihove male efikasnosti koja je od 60 do 70%, pa je rečeno čak i kada bi moglo da isporuči 500-600W, iz zida bi tada vuklo 900+W što je užasno. Bit-tech nije najbolji sajt za recenzije napajanja, ni blizu. Inače član sam foruma tamo, isti ovaj nick, slobodno me potraži i pogledaj moje postove, pogotovo vezane za napajanja... Dobar sajt, ali ne za napajanja. Za to se obrati nekim drugim, a možeš i meni lično, što da ne...
Dakle, summa summarum, jeftina kineska napajanja i njihove lažne deklaracije u stranu, objasnio sam šta je efikasnost, i pokazao izvore informacija za te tvrdnje. Možemo li sad da se ostavimo rasprave?