Šta je novo?

LC 6600GP2 vs Corsair HX 450

jonesba

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2007
Poena
320
Pozdrav ljudi razmisljam o kupovini ovog Corsair...E sad pitam ja vas strucnije...Koliko je bolji ovaj Corsair i da li je bolji od mog trenutnog napajanja...

Treba da bez problema napaja 9800GTX+ i ovaj moj Phenom 550BE...Postojace blazi OC...

Razmisljao sam i o TX650W kao nekoj opciji za fullproof resenje i za duze staze ali nikako ne mogu iznedriti toliki novac..znaci budzet je skoro knap 6500din (i to kad prodam moj LC)

Corsair HX 450 je svakako bolji od tvog postojeceg i dosta je tise...tvoja masina bi trebalo da vuce ispod 400w i HX450 ce ti biti dovoljan. Uzmi ga ako nemas sad za jace. Upravo kako si i sam rekao...za sledeci upgrade sigurno nece biti dovoljno ali ces ovaj Corsair prodati vrlo lako, a i imas 5 god garancije. :wave:

Pozdrav ljudi razmisljam o kupovini ovog Corsair...E sad pitam ja vas strucnije...Koliko je bolji ovaj Corsair i da li je bolji od mog trenutnog napajanja...

Treba da bez problema napaja 9800GTX+ i ovaj moj Phenom 550BE...Postojace blazi OC...

Razmisljao sam i o TX650W kao nekoj opciji za fullproof resenje i za duze staze ali nikako ne mogu iznedriti toliki novac..znaci budzet je skoro knap 6500din (i to kad prodam moj LC)
Pogledaj u mom profilu šta je pune dve godine terao LC6560 Titan od deklarisanih 560W, sa sve overklokom Q6600 na 3.7 Ghz (grafiku nikad nisam klokovao). Ja bih zadržao LC ili bar ponovo kupio isto.

Ono što je činjenica je da ni HX450 ni 6600GP neće biti dovoljni za upgrade kasnije, a za svako napajanje ćeš dobiti cenu srazmernu ceni novog kad ga budeš prodavao. Druga činjenica je da, iako HX450 može, po testovima, da isporuči i više od deklarisane snage, to je ipak silovanje (iako su neki drugi "proizvodjači" isto napajanje deklarisali na bar 500W), naročito ako dodaš OC.

A zasto bi menjao napajanje kad vec imas LC koji moze da tera tu konfu sto hoces?! Bezveze ulazes novac. Cors, jeste bolje napajanje, ali se tebi ne ispati. Ili 650w ili ostani na tom sto imas.

Napajanje cuti dok je grafa u idle...Cuje se pistanje i cvrcanje kad se igram :) :) Ne verujem da je do graficke...tj da ona cvrci

Moguće je da je grafika. Kad pustim Borderlands na max podešavanjima, njen ventilator se zavrti na 100%. Moguće je da tvoja zacvrči pri opterećenju, ali je najbolje da sam pridješ kućištu i ustanoviš odakle dolazi taj zvuk.

Moja graficka pocne da cvrci kad izbacuje neki ogroman broj frejmova, npr kad ukljucim "dlakavu kocku" iz AtiTool-a ili kod nekih ucitavanja u igrama i sl. Probaj tako da izolujes problem...

Najbolje je prvo da utisas komp koliko je to moguce, fiksiraj ventilatore na neku malu vrednost za to kratko vreme dok osluskujes...

Poslednja izmena:
Ako već imaš LC6600GP2 i lepo ti radi, ja ga ne bi menjao, barem ne za išta slabije od HX650. Potrebe nemaš, jer sasvim sigurno će da ti tera 9800GTX+ i taj Phenom...

Napajanje cuti dok je grafa u idle...Cuje se pistanje i cvrcanje kad se igram :) :) Ne verujem da je do graficke...tj da ona cvrci

Verovatno ti cvrci napajanje, ima sam taj slucaj sa 6600GP2. Jednostavno tako radi, nije neki kvalitet, ali to ne znaci da ce da crkne, moze tako da radi dugo. Drugi je problem sto cvrcanje iritira.

Imam HX450 u HTPC masini, ovih dana cu dodati 5770 grafiku.
Nisam primetio nikakvo crcanje niti pistanje iz napajanja, doduse jedva da je nesto optereceno.

Verovatno ti cvrci napajanje, ima sam taj slucaj sa 6600GP2. Jednostavno tako radi, nije neki kvalitet, ali to ne znaci da ce da crkne, moze tako da radi dugo. Drugi je problem sto cvrcanje iritira.

Da ne verujes, meni cvrci graficka kad poteram FurMark. Ne znam sta proizvodi taj zvuk, mada cenim da je neka od prigusnica (sta bi drugo moglo da bude)... Mada, radi stabilno i OC-ovano :). Doduse, to se cuje samo u furmarku, u normalnom igranju tog zvuka nema.

jes malo starija tema , ali i meni se cuje cvrcanje iz kompa, i utvrdio sam da je do napajanja. Vadio sam ga iz kompa i stavi sam drugo, i nema cvrcanja. Prosto.

Nazad
Vrh Dno