Šta je novo?

Lc 6550 + 8800 Gts Sli = Kabooom!!

podvarak

Slavan
Učlanjen(a)
15.12.2006
Poena
345
Znaci pisem ovo i jos uvek mi dim u sobi :)) ... situacija je sledeca: sklopim komp iz potpisa i jedino nisam imao kintu za napajanje pa reko aj da probam sa ovim 550W. Procitah negde da bi trebalo da ima automatsko iskljucenje cim oseti overload i da nista strasno ne moze da mi se desi :) ... i sve lepo krenulo, taman pomislih da necu ni morati da kupujem jace napajanje (negde na netu procitah da bi neki minimum za moju konf trebalo da bude 600W), zavrsi se instalacija viste i krenuo da instaliram 3dmark06 da malo zagrejem zver :)) .. i cim sam upalio i oni vojnici krenuse da izlaze s broda, puce napajanje ko petarda i zadimi celu sobu :))) ... Eto, htedoh da podelim ovo iskustvo s vas da neko ne pokusa slucajno da potera 2x8800gts na ovakvom ili slicnom napajanju iako ima shatro overload protekshn :). Takodje, ako neko moze da mi preporuci napajanje koje bi mi radilo ok i bilo dovoljno za nasviran c2d i 2x8800gts.
Poz! :)

Pa zanimljivo je da mi je 3dmark06 rez skoro identican kao i na 8800gts sli kombinaciji (~12800). Okacicu na hwbot cim upgradujem cpu :wave:

I ovo je neko strucno misljenje???

Ma daj bre, skandal je da napajanje crkne kad dodje do preopterecenja. To jasno govori da je rec o napajanju kung-fu klase bez ikakvih zastita. Da je dosao neki strujni udar spolja, ko zna sta bi sve pocrkalo.

Napajanje je potpuno odradilo svoj posao. Bas onako kako i treba. LC 6550 je zastitio komponente zbog "pametnog" skalpanja cele konfiguracije. Znaci ne treba brkati babe i zabe. A mozda je bilo najjednostavnije da je uzeo odmah nesto iz metatron serije ( ako je hteo LC )koja i jeste predvidjena za takve konfiguracije. Ovako zbog toga sto se nije pravilno razmisljalo pljuvati da je napajanje krs je u najmanju ruku neozbiljno. Da ne kazem cini mi se kao da u poslednje vreme ima previse neozbiljnih ocena o mnogim komponentama na forumu. A pri tome to napajanje je odlicno radilo, kako je receno 2 godine, pretpostavljam na za svoje vreme jakoj konfiguraciji

ja jos jednom da ponovim ako to lcp ima 550W onda nije smelo da rikne. pise na njemu da je od 550W zar ne? da je imao corsair od 520W koji je slabiji od tog lcp-a sta bi onda bilo? isto bi crklo napajanje?
napajanje treba da se ugasi kada dodje do preopterecenja, a ne da crkne.

podvarak mislim da ce corsair biti dovoljan za 2xUltra, ali vidim po netu ljudi se obezbedili sa enermax liberty od 1kW :)

P.S. i da lcp je krsh.

Poslednja izmena:
ja bih pre uzeo corsair ili ovaj silverstone sto se pojavio u HG spot zeus 650W

naravno seasonic je na prvom mestu :)

a sta mislite o corsairu vx450w za moju masinu iz potpisa i 8800GT buduci upgrade? mislio sam da ubacim ovaj cors. ili antec tp trio 550w... ne znam koje bih od ta dva...

koliko imas love razmisli o 520HX ipak je jaca serija mad nije los ni taj VX

Nazad
Vrh Dno