Šta je novo?

LC-35u3-becrux-c1

• Začetnik teme Začetnik teme booby
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

booby

Poštovan
Učlanjen(a)
08.03.2023
Poena
60
Da li je neko u skorije vreme uzeo hdd rack lc-35u3-becrux-c1?

Zasto je bitno da li je u skorije vreme? Uzeo sam ga ja pre dosta godina, radi fenomenalno jos uvek.
Imam jos jedan njihov rack, ali mi se becrux vise svidja jer ima prekidac, a ne taster. Sa tasterom nikada ne znam da li je ulkjucen ili ne.

Ja imam stariju verziju bez USB-C porta i radi posao, trenutno mi je jedan disk u njemu. Standardno budžetsko HDD kućište - metalni oklop, plastični nosač za disk bez ikakvih gumica i mera za ublažavanje vibracija, kontroler uspavljuje disk posle nekog vremena neaktivnosti što sam ranije rešavao jednim programčićem koji sprečava to...
Ako hoćeš nešto bolje, verovatno ćeš morati malo da istražuješ i iskeširaš osetno više.

Uzeo sam 35U3-Becrux-C1,
zanimalo me je koji chipset imate?
Na site-u pise da je ASM1153E a kod mene je ASM235CM, zato pitam.
Malo je brljavio sa brzinama, upis sporiji a ispis dosta brzi......
Imam i 25U3, za njega na site-u pise da je ASM235CM, a kod mene je VL716-Q4
i kod njega je upis brzi.
Zato pitam, malo sam zbunjen.

Da se javim,
izvinjavam se oko chipseta, permutovao sam chipset sa sajta, umesto za Becrux-C1 pomenuo sam chipset sa Becrux sa usb-A.
Kada ga povezem na LT sve sto prebacujem sa LT na Becrux-C1 i obrnuto sve radi kako treba.
Problem imam kada u okviru Becrux-C1-a nesto prebacujem sa particije na particju ili ako kopiram, cesto mi se desava da brzinu prepolovi i kada se primaknem Becrux-C1-u cujem konstantno lupkanje (kao kad koci ABS kod auta) u HDD-u dok to prebaca, kada zavrsi sve radi normalno.
Sta moze biti problem?
Ako mozete da mi kazete kako se kod Vas ponasa?

Nije to do kucista nego do diska i skroz je normalno.
1741422165692.png

Glava diska mora malo vise da se pomera u zavisnosti od mesta fajlova.

Da li neko ima ovo kuċište, lako je zadovoljan i da li je imao ovakve probeme, kao ja?

Imam jedno pitanje?

U kućištu je 4tb hdd, kada upisujem na njega (nebitna je kol.podataka, šta god bilo) sve prebaci bez problema, brzine idu 150-200mb.
Kada završi to prebacivanje, naredno šta god hoću da prebacim (nema veze koliko podataka i koliko veliko bilo), može da se desi da krene kako treba i onda obori brzinu na 0 i zaglavi, izbaci grešku (ili odmah izbaci grešku), tada hdd se ne vidi u exploreru, pokušava da ga poveže, ne uspeva i izbaci grešku i tako u krug.......
Onda, izvučem na živo kabli, sačekam da se hdd isključi sam (ako to uspe), ako ne ugasim ga na dugme na kućištu.
Kada ga ponovo povežem, opet isto,
šta god i kolilo bilo da prebacim iz prve ture prođe kako treba, kada dođe na red druga opet zabode.

U čemu može da bude problem, da li dolazi do pregrevanja zbog velikih brzina (po deklaraciji hdd-a brzine su tu, skoro pa na maximumu) ili je nešto drugo u pitanju?
Da li mogu da obrim brzine transfera podataka i kako, možda reši problem!?

Koji je hard u pitanju? Moguće da je SMR model, pa kopira punom brzinom prvi put, ali onda uspori skroz, jer mora prvo da rasporedi te podatke, pa onda tek da primi nove.

Seagate 4tb iron CMR.
Stavio sam drugi kabli (od tefona), brzina prebacivanja ide 36-40mb i sve prebaci kako treba.
Sa orginalnim kablom brzine idu 159-205mb, i samo zabode peebacivanje.
Kako da smanjim brzinu prenosa podataka?

O kojoj fioci se ovde sad radi - 2,5 ili 3,5"? Kabl od telefona može samo na 2,5", jedino ako nemaš nešto ovako🤣:
USB phone.png
Moguće je da je do kabla, a tu ne pomaže ograničavanje brzine. Promenio sam brdo USB 3.0 kablova na HDD fiokama, jer su dosta kruti, pa se verovatno lako lome žice.

Da ne ulazi u sleep mod, iz nekog razloga?

Možda lupam gluposti ali proveri power plan u Windowsu, kako je podešeno za USB i HDD...
Takođe, meni je kontroler u kućištu parkirao glave na HDD-u posle nekog vremena pa sam morao da koristim programčić koji je to sprečavao ali to bi trebalo da se dešava nakon neaktivnosti.

Probaj i da skroz izvadiš i vratiš disk u kućište, možda nije lepo uboden unutra...

Poslednja izmena:
Brzina od 200Mb za upis na mehanički hard disk svakako nije realna.

Осим ако је велосирептор на 15000 обртаја.

@jurodivi
1000036312.png

Kućište je iz naslova usb-c.
Kabli je usb-c na usb-c,
u kompu povezan na usb-c.
Imam dva ista kabla, oba su nova i oba se ponašaju isto.
Sve to u istom usb-c portu.

Kada sam koristio kabli od telefona (usb-c na usb-a), povezan na usb-a, tada je bilo ok.
-----------------------------
Ima novosti,
ubacio sam usb-c kabli u usb-c ulaz gde ide punjača, i tu radi bez ikakvih problema, brzine se kreću u okviru 175-205mb bez ikakvog zabadanja, bez obzira na količinu podataka koje se prebacuje sa njega i na njega.

Oba kabla su isključena kao problematična.
Pitanje u vezi kablova,
ako znate šta je razlika u oznakama između ova dva kabla?
1000036286.jpg---------------------------
Na usb-c ulaz od punjača, radi.
Na drugi usb-c je problematično, na njemu je i Tunderbolt koji kada se isključi usb neradi.
1000036290.jpgŠta mi je činiti?

Što se brzina tiče, čitam kako win piše.

Nazad
Vrh Dno