Šta je novo?

Lazni HyperX modul iz Pakoma

• Začetnik teme Začetnik teme kobaya
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kobaya

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
619
Pre par dana kupio sam modul KHX3200A/1G.Na kutijici je uredno nalepljena etiketa uvoznika😛akom D.O.O.Modul je zapravo VR sa plavim hladnjacima.Deklarisani tajmizi za njega su:2-3-6-2-1,a radi by speed na:3-3-8-3-1 !!!!!!!!!!!Ni moja najbolja volja,dizanje voltaze na 2,7v npr.,nije pomogla da doticni modulk proradi na CL2.Masina na kojoj treba da radi je dole potpisana.Primera radi,do skoro mi je 2X512VR radilo na 220mhz bez overvolta,i to modulu deklarisani na CL3 na CL2,5 bez problema.
Uputio sam pitanje Pakomu na njihovom sajtu,ali ono naravno nije ni objavljeno(cudo bi bilo da jeste),niti me je neko kontaktirao.Memoriju cu ako me ne mrzi da reklamiram,jer je u pitanju bezocna i ocigledna prevara kranjeg potrosaca.
Za ljude koji pozele da u Pakomu kupe HyperX savet:ne bacajte svoj novac da bi neko njime kupio jahtu,odite kod nekog distributera koji nece da vam modul od 90E proda po ceni od 125E.Znam neke ljude kojima je 35E trecina plate,dobro razmislite pre nego sto trecinu necije plate nekome poklonite.
Blame za Pakom zbog uvoza losih memorija i jos veci blame za ignorisanje njihove podrske nezadovoljnog,prevarenog kupca.

Iako je u pitanju konkurencija 😉 verovatno ipak nije njihova krivica. U još jednoj firmi (nezavisan uvoz od Pakoma, direktno od Kingstona) je prekjuče reklamiran HyperX komplet koji neće da radi po specifikaciji CL2. Proban i drugi kit sa rafa tu u servisu na par različitih ploča - isto. Kupcu vraćene pare, a sve zapakovano da se vrati kao reklamacija nazad... :trust:

Svasta se kod nas uvozi....
Kontrole gotovo da nema - krenuvsi od fabrike pa do krajnjeg prodavca

Ma nisu ni ti stranci nepogrešivi ni super organizovani. Koliko puta su im samo ukrali celu pošiljku u putu, poslali pogrešnu robu, zabrojali se, magacioner nije dobro shvatio packing listu... nije to samo kod nas. Ovde je još velika konkurencija za svako radno mesto pa možeš birati magacionera s nekom nepotrebnom diplomom i IQ 130, tamo ne možeš.

A kad se faktura ne slaže sa robom - ne može da prođe carinu. Pa se traži nova lista, novo prebrojavanje... one tipične situacije 'rekli ste da će vam stići u ponedeljak a danas je četvrtak'. Evo sad od jednog proizvođača umesto 7950GX2 stigle 2x 7900GT odvojene karte, neću valjda ja da ih lemim i spajam... 😡

Pa najtuznije od svega i jeste to sto je sigurno cela serija koje je u njihovom magacinu losa,i slazem se da mozda nije njihova krivica.Ali jeste krivica kad 2 dana ne dobijem odgovor na pitanje koje sam postavio i koje ne smeju da objave na svom sajtu plaseci se lose reklame.E to je vec meni dobro znana odlika Pakoma da sve sto mogu precute.Ali na svu srecu bench forum cita vise ljudi od njihovih da-ne pitalica,pa ponavljam:ko pozeli da kupi HyperX KHX3200A/1G u Pakomu,neka zaboravi na to,samo ce glava da ga boli posle...A modul cu svakako reklamirati cim me ne bude mrzelo,i radije cu za isti novac kupiti Corsair VR ili Infinion VR,za manje para radice bolje(provereno) od doticnog modula.
A uz put,sigurno nisam prvi kome se to desilo,ali njima je svakako lakse da ne reklamiraju celu seriju modula,vec da probaju da ih uvaljaju veveritzama koje nece da primete.E to retko prolazi kod HyperX,osim ako kupac nije od onih: dajte mi nesto skupo,mora da je dobro 🙂 .

Poslednja izmena:
radije cu za isti novac kupiti Corsair VR
Ima da se nađe i Corsair TwinX CL2-3-3-6 kit, npr. 2x1GB za nešto preko 200e ovde. Nevezano a vezano 😉 za ovu temu: sve je manji izbor boljih DDR memorija (isti taj Kingston je pre par nedelja prestao da proizvodi DDR533 module, ne mogu se više kupiti ni na poseban zahtev, a ni Samsung TCCD čipova izgleda nema više...). Teško je očekivati i niže cene, verovatno će DDR2 da pojeftinjuje a DDR da se zadrži. Imam isti problem jer bih hteo da sadašnji Corsair VR na 225MHz zamenim nečim na oko 270MHz, dignem sinhrono i procesor pa da mi uz novu 7600GT grafiku PC posluži još godinu-dve.

kobayo, nemoj pogrešno da meshvatiš ali ni malo mi te nije žao!
Možda grubo zvuči ali tako ti i treba kada kupuješ te "voćne" memorije.
Zbog ne informisanosti ljudi i bacanja para (sada si se setio da je 35€ trećina nečije plate 😉) na takve brendove oni pravi i ozbiljni ne mogu dovoljno da se afirmišu da ostanu na ovom našem i ovako dovoljno sakatom tržištu.
Dokle god se bude kupovao Kingston dotle neće biti OCZ-a, Corsair-a, KingMAX-a, TwinMOS-a i ostalih pravih brendova. Ako ih i bude - biće smešne količine koje će planuti kada se među hardverašima pročuje da ih ima ili će biti "brate, oćeš ... memoriju, ima da platiš". 😉

Ajde sad superstarre za nas manje iskusne hardverase objasni sat si hteo da kazes???

Evo iz drugog ugla....dok god mogu da kupim NCP 512 za ~40 eura i da mi radi na 1t parametru, ne pada mi na pamet da dajem >100 eura da bi mi neka memorija radila isto na 1T ali "zategnuto" i da imam 3 posto ubrzanje.
Kako sad je ubijam kvalitet na ovom trzistu?

Pa tako što si ti zadovoljan NCP-om sa 1T @ 200Mhz.
Za iste pare ili možda 3€ više (😉) ima (bilo je) Corsair VS koji btw radi isto kao taj NCP ali može i na 250Mhz na svakoj ploči koja omogućava 2.65-2.7V.
E, da se ne kupuje taj NCP, Veritech, Kingston... bilo bi ovih koje sam gore naveo.
Razumem da početnik kupi Kingsto zato što mu dobro zvuči ali onaj ko posećuje ovaj forum svaki dan... To je ne shvatljivo.

Znaci svaki cors vs radi na 250 (jer svaka ploca moze da da 2.7V) ?
Ja ne vidim sta fali kingstonu. Radi na gomili ploca, ima dozivotnu garanciju, pouzdanog uvoznika... Sta se tebi konkretno ne svidja?

SuperStarr hoces da kazes da je hyperx teski shit?

Poslednja izmena:
SuperStarr je napisao(la):
Pa tako što si ti zadovoljan NCP-om sa 1T @ 200Mhz.
Za iste pare ili možda 3€ više (😉) ima (bilo je) Corsair VS koji btw radi isto kao taj NCP ali može i na 250Mhz na svakoj ploči koja omogućava 2.65-2.7V.
E, da se ne kupuje taj NCP, Veritech, Kingston... bilo bi ovih koje sam gore naveo.
Razumem da početnik kupi Kingsto zato što mu dobro zvuči ali onaj ko posećuje ovaj forum svaki dan... To je ne shvatljivo.

Pa kako moje zadovoljstvo ubija neku industriju molim te 🙂 ?
Corsair VS je BIO. Bio u tragovima. I stvarno je bio OK. Ali prosto ga nema.
Ali zasto se ne bi prodavao NCP kad radi-prosto radi. Zamisli kad bi prodavci ljudima govorili "ma ne bato taj NCP super radi na difoltu, al dodaj par eura i moci ces na magistali 250 da zadrzis 1T"
🙂

Prosto mi nismo zanimljivo trziste. Par desetina HW-asa nisu trziste.
U principu, imamo mi isti stav 🙂
poz

Meni ljudi vise nije jasno sto se u opste neko "pali" na Kingston memorije kada su obavezno "fenjerasi" na svim testovima overklokerskih memorija na netu! 😀
Hvataju na buku i lep izgled plavih hladnjaka.

Vojkan je napisao(la):
Znaci svaki cors vs radi na 250 (jer svaka ploca moze da da 2.7V) ?
Ja ne vidim sta fali kingstonu. Radi na gomili ploca, ima dozivotnu garanciju, pouzdanog uvoznika... Sta se tebi konkretno ne svidja?
Za ploču: Znaš li koja je def. vrednost za DDR? 😉
Ovo je ne znatno više od toga. 😉
A i bez toga, na def. vrednosti, memorija radi na 5Mhz manjem taktu. 😉
Za Kingstona: To što radi na gomili ploča isto tako i ne radi na možda ne tolikoj gomili ali znatno većoj od onih na kojima ne rade drugi moduli.
Kod Kingstona mi se ne sviđa SVE!

illidan je napisao(la):
Ne izvrći. Ja to nisam rekao.
Samo mi je "drago" kada neko kupi Kingston i "razočara se".
Šta je tražio, to je i dobio. 😉

igor2 je napisao(la):
...Prosto mi nismo zanimljivo trziste. Par desetina HW-asa nisu trziste.
U principu, imamo mi isti stav 🙂
poz
Drago mi je da to čujem. 😉
:wave:

GoranM je napisao(la):
Meni ljudi vise nije jasno sto se u opste neko "pali" na Kingston memorije kada su obavezno "fenjerasi" na svim testovima overklokerskih memorija na netu! 😀
Hvataju na buku i lep izgled plavih hladnjaka.
Razumem da početnik kupi Kingston zato što mu dobro zvuči...
:d

Malo nezvaničnih statistika od vodećeg uvoznika memorija (više hiljada modula mesečno), za 4 zastupljene firme, sve sa lifetime garancijom:

- Kingston: procenat reklamacija oko 1%, cena najviša u svojoj klasi mada ne značajno, ima i performance modele (HyperX). Ubedljivo najpoznatije ime na širem tržištu.

- Corsair: procenat reklamacija samo 0.5% (proizvodi se u Kaliforniji), malo povoljnije cene od Kingstona i malo bolje peformanse od njega u istoj klasi (npr. CL2.5 umesto CL3 uz 5% nižu cenu), a top modeli su im bolji od Kingstonovih (i bilo koga drugog 😉 ) uz odgovarajuću cenu. Malo poznat na našem tržištu.

- Apacer: procenat reklamacija oko 1% (kao Kingston), cena kao NCP, uvozi se samo value klasa modula, performanse obično kao Kingston ponekad malo i bolje. Skoro nepoznat na tržištu.

- NCP: procenat reklamacija oko 2%, značajno niža cena od Kingston i Corsair, samo value klasa. Prilično raširen na našem tržištu poslednjih godina.

Rezultati: Kingston se solidno prodaje u veleprodaji, a odlično u maloprodaji. NCP se odlično prodaje u veleprodaji, a solidno u maloprodaji. Apacer se umereno prodaje i u retail i u wholesale. Corsair jedva da se prodaje dilerima a umereno krajnjim kupcima.

Rezime: Corsair i Apacer bi mogli da se batale bez posledica po promet iako ustvari nude najviše kupcima za svoju cenu i ostave samo Kingston i NCP. Tržište tako diktira, edukacija je marketinški skupa, a i tu Kingston najviše hoće da priloži.

illidan je napisao(la):
hmm pa u odnosu na top modele corsair-a ocz-a geil-a twinmos-a crucial-a je bogami itekako shit a to sto je superstarr hteo da kaze je poprilicno tacno mislim zadnjih 5+ godina kod nas je trziste u fazonu kingston chief. lc power itd. rules a to itekako nije tacno narvno stoji i to da nase trziste nije bas zahvalno za uvoz ekstra modela bilo cega ali bi i toga kod nas trebalo da ima ko hoce nek izvoli ali ne u fazonu ima za xxx evra pa ti brate ako neces kupi asrock itd.

ZorMi je napisao(la):
Malo nezvaničnih statistika od vodećeg uvoznika memorija (više hiljada modula mesečno), za 4 zastupljene firme, sve sa lifetime garancijom:

- Kingston: procenat reklamacija oko 1%, cena najviša u svojoj klasi mada ne značajno, ima i performance modele (HyperX). Ubedljivo najpoznatije ime na širem tržištu.

- Corsair: procenat reklamacija samo 0.5% (proizvodi se u Kaliforniji), malo povoljnije cene od Kingstona i malo bolje peformanse od njega u istoj klasi (npr. CL2.5 umesto CL3 uz 5% nižu cenu), a top modeli su im bolji od Kingstonovih (i bilo koga drugog 😉 ) uz odgovarajuću cenu. Malo poznat na našem tržištu.

- Apacer: procenat reklamacija oko 1% (kao Kingston), cena kao NCP, uvozi se samo value klasa modula, performanse obično kao Kingston ponekad malo i bolje. Skoro nepoznat na tržištu.

- NCP: procenat reklamacija oko 2%, značajno niža cena od Kingston i Corsair, samo value klasa. Prilično raširen na našem tržištu poslednjih godina.

Rezultati: Kingston se solidno prodaje u veleprodaji, a odlično u maloprodaji. NCP se odlično prodaje u veleprodaji, a solidno u maloprodaji. Apacer se umereno prodaje i u retail i u wholesale. Corsair jedva da se prodaje dilerima a umereno krajnjim kupcima.

Rezime: Corsair i Apacer bi mogli da se batale bez posledica po promet iako ustvari nude najviše kupcima za svoju cenu i ostave samo Kingston i NCP. Tržište tako diktira, edukacija je marketinški skupa, a i tu Kingston najviše hoće da priloži.

Recimo dok ste imali corsair value select 🙂 u ponudi ja sam samo njih uzimao od vas i ugradjivao ljudima, bez obzira na minimalno vecu ceno od ncp 🙂 I ljudi su bili srecni jer su dobili kutijicu sa jedrom 🙂
A sto se tice marketinga i edukacije...pa brate ljudi se "edukuju" iz novina i sa neta, a tamo se na testovima uvek hvalio kingston.
jeste da se najezim kad neko spremno i radosno da 10 eura vise za kingston modul umesto NCP (isto s**nje u sustini) ili trazi ASUS DVD/ASUS VGA/ASUS ASUS ASUS, ali on prosto cita novine/gleda net 🙂
Gospode napisao sam ...pa brate ljudi se.... kako lose utice okruzenje na mene 🙂

Samo mi je "drago" kada neko kupi Kingston i "razočara se".

Извини, али уопште нема смисла да му то кажеш!

Он није купио меморију па почео да кука зато што се лоше клокује или слично, па да му кажеш купио си крш тако ти и треба.

Он је платио и није добио производ који испуњава спецификације.

То би било као да ја купим Sempron2800+ који не може да ради на више од 1.5GHz, а ти кажеш па тако ти и треба, купио си крш, требате сви почети куповати Athlone, па ће онда да увозе бољу робу.

Ne, ne može se ovo tako upoređivati.
Em je Kingston gledano sve ukupno veliko ******, em je "dobavljač" za isti ništa bolji. 😉
Našao je šta da kupi (koji krš pored toliko boljih imena i modela koje nije nemoguće naći danas) i gde da kupi...
Da se razumemo, ima "dobavljaća", ovde kod nas i onih koji zaslužuju profi prefiks (trude se ljudi) ali ovih "banana" ima koliko hoćeš i oni vladaju tržištem.
Pogledaj samo neke domaće "brendove" koji ugrađuju "High-component-Ultra-Super..." kinesko đubre u svoje super konfiguracije, pardon linije računara, pa eto i to se prodaje i ako niko normalan u Evropi to ne bi kupio... Ali svaki dan po jedan opis "komponente" u Kuriru i sličnim "High-End-Tech" časopisima i da vidiš kako je i JNC extra napajanje.
BTW, I Yugo se dan danas prodaje a Logan je za njega ... Space Shuttle!
I sada o5 ulazimo u istu priču koja je ispričana ovde na forumu nekoliko puta ali izgleda nema ko da čita pored ovoliko registrovanih usera!
Svi se registruju kada kupe MSI / Kingston / CM konfiguraciju da "iznesu" svoje nezadovoljstvo i onda dođe odande u glavu ali tada je već kasno, pare si dao a dobio si smeće.
A da si se posavatovao sa dobrim ljudima ovde a ne slušao prodavca kako on izgovara "Kingstooon" ne bi danas lupao glavom o zid.
E zato mi takvih nije žao. Što ne uče na tuđim greškama a imaju gde.

Za ploču: Znaš li koja je def. vrednost za DDR? 😉
Ovo je ne znatno više od toga. 😉
A i bez toga, na def. vrednosti, memorija radi na 5Mhz manjem taktu. 😉
Za Kingstona: To što radi na gomili ploča isto tako i ne radi na možda ne tolikoj gomili ali znatno većoj od onih na kojima ne rade drugi moduli.
Kod Kingstona mi se ne sviđa SVE!
Pazi razumem ja tebe. Ti si napaljen i overklokovao bi i tastaturu i misa da moze 🙂 Ali to 99% ljudi, pogotovo u Srbiji, jednostavno ne zanima. Njima treba memorija koja radi, koja nece biti DOA (kingston u kutijici vs vecina ostalih gola), koja ima dobru garanciju (lifetime) i to je to, idealan izbor za njih.
BTW aj daj cpu i dram tabove iz a64info, moze i na PM da ne offtopicimo ovde.

Vojkan je napisao(la):
Pazi razumem ja tebe. Ti si napaljen i overklokovao bi i tastaturu i misa da moze 🙂
Zovi ti to kako hoćeš ali ja samo gledam da dobijem najviše za svoje pare.

Vojkan je napisao(la):
Ali to 99% ljudi, pogotovo u Srbiji, jednostavno ne zanima. Njima treba memorija koja radi, koja nece biti DOA (kingston u kutijici vs vecina ostalih gola), koja ima dobru garanciju (lifetime) i to je to, idealan izbor za njih.
Pa brate nije BENCHforum jedini u sajt u Srbiji koji se bavi Hardverom.
Ima tu i sajtova kao PCBerza, i takvi imaju svoje forume, i tamo može svašta da se pročita... 😉
Siguran sam da tamo nema nekog ko mu ne bi preporučio Kingston.
BTW, ajde da postavimo poll na PCB forumu, koju bi memoriju kupili u Value klasi? :d

Vojkan je napisao(la):
BTW aj daj cpu i dram tabove iz a64info, moze i na PM da ne offtopicimo ovde.
Što bi bio offtopic? Ne sme da se zna kako radi Corsair iz Value serije?

Poslednja izmena:
Zovi ti to kako hoćeš ali ja samo gledam da dobijem najviše za svoje pare.
To je ok, ali nije u redu da nazivas sranjem ono sto radi kako je propisano. Pri tom zaboravljas bitnu stvar: niti se svaki cors VS klokuje isto, niti se svaki kingston VR klokuje isto. Pa tako imas kingston koji radi na 260-270 i one koje ti nazivas sranjem, a imas i corsair kao tvoj ali i one koje nece ni na 210.
Za tvoj modul svaka cast 🙂

Слажем се с' тобом по питању "квалитета" кингстона и добављача истог, али се не слажем по питању тога да је дечко крив и да је заслужио да му се то деси.

ОК, поређење са Sempron-има није баш било на месту, ваљда ће ово бити прикладније:

1) kobaya купи меморију која ради на декларисаним тајминзима и мегахерцажи, али не могу се затегнути тајминзи, нити повећати мегахерцажа. Можеш рећи да је крив (крив зато што није информисан), али НИЈЕ заслужио да му се то деси.

2) Стигне дефектна (или ремаркирана) серија, продавац(знајући или не знајући) је пусти у оптицај, сазна шта се дешава (ако није знао раније), и настави да уваљује даље чинећи неморално (а вероватно и кривично) дело. kobayа и други људи на*ебу и по теби су они криви и заслужили су да им се то деси? Не, не, не, они нису криви зато што им је уваљено, за то је крив онај ко је УВАЛИО тј. преварио, а не онај ко је преварен.

igor2 je napisao(la):
Recimo dok ste imali corsair value select 🙂 u ponudi
Onda znaš da zbog pomenutih razloga Corsair nije uvožen uopšte oko pola godine. Nešto je počeo CT da ga nudi (kao i Apacer i Geil), medjutim oni ipak nisu specijalisti za distribuciju memorija. Na pritisak par nas iz firme (a bogami i njih spolja), krenuo je ponovo pre par nedelja Corsair (i Apacer, a cimali su Crucial, Mushkin, OCZ... i neki za koje nisam čuo). Hoću da kažem, interesovanje za ovo tržište je veće nego što ono može da primi. Menadžeri za jugoistok Evrope se trudi da dostignu norme, kad bi samo mi imali veću kupovnu moć... :trust:

Vojkan je napisao(la):
...niti se svaki cors VS klokuje isto, niti se svaki kingston VR klokuje isto. Pa tako imas kingston koji radi na 260-270 i one koje ti nazivas sranjem, a imas i corsair kao tvoj ali i one koje nece ni na 210...
Ja sam video samo 2 "verzije" Corsaira VS, razlika je u debljini fonta na čipovima. Po tome im se i razlikuje (ovo bitnije: <210Mhz ; >235Mhz) OC potencijal.
Kingstona VR, koliko mi se "čini" (pošto ne volim da ga vidim) ima najmanje u 5 "verzija". Sa 5 različitih proizvođača čipova! Treba "ubosti" (ali baš ovim rečima) onaj koji hoće, kako kažeš, na 260-270Mhz (i pri kojoj Voltaži?). "Štediš" 1-3€ po modulu a rizikuješ mnoogo... 😉

Vojkan je napisao(la):
To je ok, ali nije u redu da nazivas sranjem ono sto radi kako je propisano...
Ajde da se pravimo ćoravi, da nema nekompatibilnosti između nF3/nF4 čipa i, zamisli, baš Kingstona VR?
Neće svi da prave problem ali hoće neki baš kao što neki hoće dobro da se OC-uju.
Ako kupiš Geil ili Corasir iz Value klase, nikakvih problema neće biti.
Čak i jeftinij moduli (PQI / Veritech...) ne prave ovakve "ne propisane" probleme.

Memorija mi je upravo razduzena,sad me je kolega zvao iz Nisa.Prvo su rekli da treba dobra i skupa ploca da bi to radio(DFI to ocigledno nije),a onda su je uboli u neki komp.I zamislite:nemaju vise windows na tom kompu hahaaaa.Moj DFI je nekako iz tog modula i izvukao da prosljaka,sto njihovom MSI/Asus nije uspelo.
Kralju,samo ti nastavi da za svoju kintu dobijas maximalno.Ja nikada necu da dozvolim da kod mene kuci stoji renomirani proizvodjac Asrock,niti skupo napajanje u "modovanom"(sta god to da znaci,valjda si ga rastegao da bude veliko kao moj Chieftec) Neo kucistu 🙂.Daleko bilo da ce grafulja da mi bude GF 6100 integra.
1.Prodajem racunare,drzao sam igraonicu sa 14 masina koje sam sam sredjivao,sam postavljao mrezu itd...(btw sve je uvek radilo)
2.Ako ti ja licim na hardwarefreaka sa dole potpisanom konfom,samo mogu da ti kazem:lol.Bre skoro sam kupio plocu i proc na 754,da bih ostavio graficku i napajanje i nemam namere da ih menjam jos 6-9 meseci.Meni je bitno da konfa radi stabilno,a posto se ponekada i poigram,da igrice sljakaju makar ok.Znaci nema max overclock,blagi clock dokle moz da izdrzi 100% stabilan rad i to je to(10-15%).
3.Doticnu memoriju i nisam kupio da bih je clockovao,vec da bi mi masina na default radla sto ostrije.
4.Kupujuci HyperX i sam sam znao da nije kralj overclocka,ali ponavljam:NIJE BILA NAMENJENA OVERCLOCKU.E sad,ako i dalje smatras da sam ja ovca zbog toga sto mi je uvaljen remarkirani modul,to je iskljucivo tvoj problem.
5.Samo ti nastavi da kupujes AsRock,ja cu da se drzim DFI/Epox/Abit,placacu ih skuplje,jer sam ovca i volim da me deru pokvareni prodavci hardvera(dracu sam sebe s uzivanjem).I zamisli,kupovacu skupa kucista,ploce,memorije,graficke,i sve to samo da bi radilo@default,jer sam ovca 🙂.
6.Trecina necije plate jeste 35E,pa je tuzno kad neko proba da te *****e za trecinu necije plate.Trecina moje plate nije 35E,jer bih u suprotnom prosvirao sebi metak oma(posto od 5-og u mesecu vec ne bih imao od cega da zivim),ali i dalje ne volim da me neko *****e za 35E(sto i nisu uspeli).
7.Keep on good work m8 and no hard feelings 😛.

Poslednja izmena:
kobaya je napisao(la):
Kralju,samo ti nastavi da za svoju kintu dobijas maximalno.Ja nikada necu da dozvolim da kod mene kuci stoji renomirani proizvodjac Asrock,niti skupo napajanje u "modovanom"(sta god to da znaci,valjda si ga rastegao da bude veliko kao moj Chieftec) Neo kucistu 🙂.Daleko bilo da ce grafulja da mi bude GF 6100 integra.
Ha ha ala si me uvredio... :d
BTW, ovaj ASRock i taj DFI ne mogu da se porede ama baš ni po čemu.
1. Ovde je nF4 tu nF3. Ovo vuče još 1000 razloga kojih ti izgleda nisi ni svestan ali ako je tebi lepo sa tim DFI-em, samo ti nastavi da radiš svoj posao ("sklapaj" računare)... Meni je i više nego dobro ovako. 😉
2. Ovde ima PEG slot tu je AGP. Što se mene tiče, PEG nema opravdanja da postoji ali kartice za isti su u početku bile jeftinije. Sada je ne samo to već AGP kartica sa novim čipovima nema!!! Pročitaj još 1x ovu rečenicu, čisto da naučiš nešto kada već "sklapaš" računare.
3. Taj DFI može da sanja OC ovog duplo jeftinijeg i za generaciju modernijeg ASRock-a. 😉 Može samo da je sa-nja!!! Džaba silne opcije za podizanje Voltaže kada čip-set to ne može da isprati. Sa tim možeš samo da se hvališ. Ali to je već kompleks.

Ali:
kobaya je napisao(la):
Meni je bitno da konfa radi stabilno,a posto se ponekada i poigram,da igrice sljakaju makar ok.Znaci nema max overclock,blagi clock dokle moz da izdrzi 100% stabilan rad i to je to(10-15%).
Biser za biserom. 😀 Da si makar malo razmislio šta si napisao pre nego si ostavio ovaj post ovde...
A ne, požurio si sa prozivkama za ASRock, neo & GF6100.
Da se vratimo na tvoj OC. "Dokle može da izdrži 100% stabilan rad" tebi nije Max OC?!? Izvin a šta je? Dokle može Win da se boot-uje ili dokle može da se nasvira a da se ne radi Clear CMOS? (Ako uopšte razumeš o čemu pričam? :d)
Baš me zanima šta ćeš reći na ovo.

BTW:
kobaya je napisao(la):
Znaci nema max overclock,blagi clock dokle moz da izdrzi 100% stabilan rad i to je to(10-15%).
Bruka! DFI OC 15% a ASRock 56%. Bruka. Ali DFI je DFI, jel tako? :d Blago tebi, imaš DFI-a...

&:
kobaya je napisao(la):
2.Ako ti ja licim na hardwarefreaka sa dole potpisanom konfom,samo mogu da ti kazem:lol.
Da si HW freak ne bi ni pomišljao na kupovinu HyperX-a. Bojim se (da ćeš o5 da se uvrediš pošto "sklapaš" računare) da ti spadaš u onu mnogo rasprostranjeniju grupu "korisnika" računara...

kobaya je napisao(la):
3.Doticnu memoriju i nisam kupio da bih je clockovao,vec da bi mi masina na default radla sto ostrije.
Usrećio si se.

kobaya je napisao(la):
4.Kupujuci HyperX i sam sam znao da nije kralj overclocka,ali ponavljam:NIJE BILA NAMENJENA OVERCLOCKU.E sad,ako i dalje smatras da sam ja ovca zbog toga sto mi je uvaljen remarkirani modul,to je iskljucivo tvoj problem.
Ja ovde nemam problem a izgleda da ti imaš ozbiljan.
Lepo sam napisao "kobayo, nemoj pogrešno da meshvatiš ali ni malo mi te nije žao!"
A zašto: "Em je Kingston gledano sve ukupno veliko ******, em je "dobavljač" za isti ništa bolji." Znači baš si našao šta i ovo je mnogo bitnije "gde" da kupuješ! "Šta si tražio to si i dobio".
E sada, ti si trebao da uzvučeš neku pouku, da pročitaš malo ov "između redova" a ne da krećeš u flame koji je još par ljudi u ovom threadu potpalilo tako da izgoriš i sve pogrešno protumačiš kad vidiš sve ovo. To je (tvoj) problem.

kobaya je napisao(la):
5.Samo ti nastavi da kupujes AsRock,ja cu da se drzim DFI/Epox/Abit,placacu ih skuplje,jer sam ovca i volim da me deru pokvareni prodavci hardvera(dracu sam sebe s uzivanjem).I zamisli,kupovacu skupa kucista,ploce,memorije,graficke,i sve to samo da bi radilo@default,jer sam ovca.
Da, da tako sam i mislio. 😉

kobaya je napisao(la):
6.Trecina necije plate jeste 35E,pa je tuzno kad neko proba da te *****e za trecinu necije plate.Trecina moje plate nije 35E,jer bih u suprotnom prosvirao sebi metak oma(posto od 5-og u mesecu vec ne bih imao od cega da zivim),ali i dalje ne volim da me neko *****e za 35E(sto i nisu uspeli).
Ja ne volim da takva "firma" *****e bilo koga zato im i želim da propadnu.
Napisaću ti nešto o5 pošto si se "debelo" zapalio:
Ti si se setio BENCH-a kada si već napravio grešku. Samom tom namerom da kupiš "proverenu" memoriju koja će ti raditi sa skupom pločom u skupom kućištu sa skupom memorijom... i sve to samo da bi radilo@default, dalje neću kopirati.
BTW, niko se ne pita kako su uopšte smeli tako nešto da probaju. Ovde vlada mišljenje, doboro je što je čovek provalio da hoće da mu zavale?!?

7.Keep on good work m8 and no hard feelings 😛.[/QUOTE]
Takođe, pozdrav i sve najbolje!

Ne izvrci. Ja to nisam rekao.
Samo mi je "drago" kada neko kupi Kingston i "razocara se".

"Em je Kingston gledano sve ukupno veliko ******, em je "dobavljac" za isti ništa bolji." Znaci baš si našao šta i ovo je mnogo bitnije "gde" da kupuješ! "Šta si tražio to si i dobio".

i sta ja izvrcem... mislim i dalje pricamo o hyperx ili o value ram?

@kobaya & SuperStarr
A da vas dvojica nastavite prepucavanje na private mailu?

Nazad
Vrh Dno