Šta je novo?

Latex na Windows 7 64 bit

st.nikola

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2008
Poena
304
Da li je neko probao da instalira Latex na Windowsu 7 64 bit? Ja sam pokusao ali nece da mi prikazuje tekst u pdfu. Prikazuje mi gresku. Instalirao sam MikteX i TeXnic. Da li neko zna za podesavanja?

probaj TEXnicCenterpokrenuti u XP SP3 modu (properties/compatibility/run this program in compability mode for: i izaberi xp sp3) ...

probao, ne radi. Ne znam da li idu neka posebna podesavanja TeXnicCenter u define output profiles za Win7 64 bit ili...
Kompajliranje radi ako preko command windowsa pozovem fajl i tad ga prikazuje u Yap-u, ali ova ista opcija ne radi iz TeXnic-a a ni ne radi prikazivanje pdfa. Izbacuje ovu gresku: http://img263.imageshack.us/img263/2232/greska.jpg

Da li je neko probao da instalira Latex na Windowsu 7 64 bit? Ja sam pokusao ali nece da mi prikazuje tekst u pdfu. Prikazuje mi gresku. Instalirao sam MikteX i TeXnic. Da li neko zna za podesavanja?

Ja imam instaliran MikTex na W7 64bit i sve radi ok. Nesto nisi uradio kako valja.

Ja imam instaliran MikTex na W7 64bit i sve radi ok. Nesto nisi uradio kako valja.

Jel bi mogao da uzmes print screen podesavanja u "define output profiles" za texnic i to za "latex to dvi" i "latex to pdf", za sve tri kartice. Nailazio sam na netu na nekoliko varijanti podesavanja, ali ni jedna nije htela da radi. Ceprkajuci po netu video sam da je ovo veoma ucestali problem kod win7 korisnika. Trebalo bi da naglasim da nisam bas iskusan korisnik latexa. Cak sam razmisljao da isntaliram XP ako mi ovo ne uspe.

Nema to veze sa sistemom, ja sam ga instalirao i radi sve out of box. Nista podesavao nisam. Probaj da skines Led editor i da ga povezes sa MikTex-om pa probaj izn jega. Takodje je vrlo moguce da ti fali neki paket.

U texniccenter idi na Build->Define Output Profiles->Viewer pa selektuj Latex->PDF i tamo das path od tvog pdf reader-a ...

Sve je to uradjeno jos ranije. Podesio sam te stvari, ali opet mi izdaje onu gresku. Mada vise nije ni vazno, instalirao sam WinEdt koji ce da mi posluzi. Nije ni on los.
Ipak hvala na pomoci.

Nazad
Vrh Dno