Šta je novo?

Latencija

monteniger

Slavan
Učlanjen(a)
26.10.2007
Poena
304
ja se izvinjavam sto postavljam ovako pitanje ,nadam se da cete mi pomoci
da li neko moza da mi pojasni sta tacno oznacava latencija i npr ako hocu da da izabarem izmedju tri memorije sa razlicitim latencijama ,koja je bolja , npr 5-5-5-12 ili 5-5-5-15 ili 4-4-4-15?
i sta znaci kit?
Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ SOE XTC/CL 5-5-5-12/kit
hvala

Latencije predstavljaju vremenski period između prosleđenog zahteva i odgovora na njega, a izražene su u broju taktova. Na višim frekvencijama vreme trajanja jednog takta se smanjuje, tako da se latencije uvek odnose na određeni klok, za koji su i deklarisane.

Manje vrednosti latencija imaju za posledicu manje čekanje na odgovor te i brži rad memorije. Više o tome možeš saznati na Vikipediji i Internetu uopšte.

Kit znaci da su uparene, mada mi se cini da je to vise reklama, tj uzmi dve iste memorije i to je to :)

Sto su manje te brojke tipa 5-5-5-12 ili 4-4-4-15 itd.. to je bolje i memorija je brza.

Kit znaci da su moduli upareni sto znaci da ce sigurno raditi zajedno kad ih stavis u plocu u sta racunam i rad u dual channel modu._

Edit: __zevs__ me pretece za minut :)

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu. Kad se kaže CL4 jer se mislim na prvu cetvorku od recimo 4-4-4-12?

Poslednja izmena:
Da... cifre redom predstavljaju:

tCAS, tRCD, tRP i tRAS

Više o svemu ovome možeš da saznaš i preko Vikipedije.

Nazad
Vrh Dno