Šta je novo?

Lastis koji drzi hdd.

Ma samo treba da se uveze licnastim tankim kablom, tako bi opet bilo vibracija. Ima onih zvucnickih socijalnih kablova od 50din metar.

Mozes ako hoces bolje da fixiras vent da stavis od drveta nesto ovako:
DSC00930.jpg
Valjda si me skapirao 😀

Pa ne bih da lepim drvo za kuciste pa onda da usrafljujem vent. Danas cu to da sredim malo bolje🙂

Elem, jer ja to umisljam ili sta?
Naime otkako sam okacio hard na pertle, sistem mi radi sporije WTF?!:wall:
Kad nesto hocu da obrisem, on stoji zaglavljen sve dok ja prstima ne uhvatim hard i tek onda pocinje da brise. Osete se vibracije HDD-a od pomeraja glave po disk-u.
Dali je moguce da se HDD vise trese nego sto mu smeta pa zato usporava ili odbija da pomera glavu?
Probacu da zategnem te pertle malo bolje pa javljam situaciju. Ali nije mi jasno kako je ovo moguce:smash:

Mozes ako hoces bolje da fixiras vent da stavis od drveta nesto ovako:
DSC00930.jpg
Valjda si me skapirao 😀

Al' si ga iskomplikovao :smash:

A i ne kontam sto je domcale iskosio ventilator :trust:

Meni je disk vezan plasticnim vezicama, ali planiram da jednog dana (godine) stavim lim, pricvrstim za njega ventilator i stavim Xilence filter za prasinu :eyebrows:

^
Vent sam stavio zato sto tako lepse izgleda🙂
Evo sve sam lepo utego, sistem radi normalno, slike su u attachment-u.
Sto se tisine tice, ne cujem krljanje HDD-a a i vent na grafi sam spustio na 30% (po AUTO radi na 47%)
Mmm... pa moglo bi jos malo tise :d

Prilozi

• DSC00933.webp
    DSC00933.webp
    136.4 KB · Pregleda: 201
  • DSC00934.webp
    DSC00934.webp
    146.4 KB · Pregleda: 182
Poslednja izmena:
^
Vent sam stavio zato sto tako lepse izgleda🙂
Evo sve sam lepo utego, sistem radi normalno, slike su u attachment-u.
Sto se tisine tice, ne cujem krljanje HDD-a a i vent na grafi sam spustio na 30% (po AUTO radi na 47%)
Mmm... pa moglo bi jos malo tise :d

Kakav karabudž :d

Uvek moze tise, a zatvaranje kucista sa prednje strane bi bilo prvi i najpamtniji korak :trust:

Zatvorio sam i nema nekog velikog poboljsanja... u odnosu na standard- extra:d
A sto se budzevine tice-> vrsi mi posao😉

Poslednja izmena:
.....

Evo ga i moj MOD sa lastisima i HDD-om
stim sto sam zaboravio da slikam kad sam ubudzio 12 cm cooler master slient koji sam jos stavio da radi na 5v.
Njega sam stavio ispod ova 2 diska jer nisam mogao od napred tj moze ali kad se zatvori kuciste javlja se neki huk vazduha jer su ivice jako blizu fan-u.
bez coolera temperature su bile
samsung eco green 500gb 5400rpm (gornji disk oko 28-31 posle 12h rada ne kopiranja nego rada samog PC-a)
samsung spinpoint 320gb 7200rpm on je bio oko 36c max ! isto ceo dan radi komp, a kad su bile one vrucine do 40c nikad preko. (inace dok su bili normalno surafljeni 500gb nikad perko 26c i kad kopira, a ovaj F1 nikad perko 31C, hladili su se o kuciste ivice tj. Ali se sad daleko manje cuju tj ne cuju se ! 😀)

Prilozi

• Resize of P1010163.webp
    Resize of P1010163.webp
    125.4 KB · Pregleda: 176
  • Resize of P1010164.webp
    Resize of P1010164.webp
    180.3 KB · Pregleda: 133
  • Resize of P1010165.webp
    Resize of P1010165.webp
    210.1 KB · Pregleda: 145

Taman će ispod doći još jedan Green od 1TB 🙂

Flopi ne možeš kačiti ovim lastišem, nisu kompatibilni, postoji poseban model za njih ali se teško nalazi kod nas 😀

Nema poente kaciti flopi o lastise: isto bi bilo kad bi hteo da kacis optiku o lastise 😀, koja se inace vise korsti od flopy-a. Hard stalno radi a flopy i optika samo povremeno 🙂
Ja sam moj HDD vratio tamo gde mu je i mesto, jer se HDD bukvalno drmao dok je pomerao glavu (slabo zategnute pertle).

Poslednja izmena:
Jeee, ovde čovek ako ima malo postova ne može da se našali a da ne ispadne w00na...
Dobro, ima leka i za to....
Meni isto hard stoji na lastišu, koji se već dva puta spuštao ''do zemlje'' , al samo omotam dodatni krug i problem rešen... sad se valjda istego do kraja, ne mož' više da drži gaće 😀
mada realno hard se nije ni pre čuo, ali uopšte,...da nema diode ne bih mogao da provalim da li radi.
Ja sam ga ustvari stavio na lastiš zato što mi je prethodni spržio statički elektricitet kad sam dotakao hard šrafcigerom, a (kinez) kućište mi nije bilo dobro uzemljeno.

Ja mislio ti ozbiljno... :d Bez uvrede 🙂 A i ja sam 20 dana member 😀
Dok je hard bio u vazduhu, nije se ni u seek-u cuo, a sad se dernja malo vise neg' sto treba. Ali zrtvovao sam se zarad performansi :type:

Poslednja izmena:
Evo ga i moj MOD sa lastisima i HDD-om
stim sto sam zaboravio da slikam kad sam ubudzio 12 cm cooler master slient koji sam jos stavio da radi na 5v.
Njega sam stavio ispod ova 2 diska jer nisam mogao od napred tj moze ali kad se zatvori kuciste javlja se neki huk vazduha jer su ivice jako blizu fan-u.
bez coolera temperature su bile
samsung eco green 500gb 5400rpm (gornji disk oko 28-31 posle 12h rada ne kopiranja nego rada samog PC-a)
samsung spinpoint 320gb 7200rpm on je bio oko 36c max ! isto ceo dan radi komp, a kad su bile one vrucine do 40c nikad preko. (inace dok su bili normalno surafljeni 500gb nikad perko 26c i kad kopira, a ovaj F1 nikad perko 31C, hladili su se o kuciste ivice tj. Ali se sad daleko manje cuju tj ne cuju se ! 😀)

Stavio si dole i sigurnosnu mrezu za spasavanje :d , odlicno ,nema sta 😉

..........

stoji mi vec 2 meseca i lastis nije popustio. Cak sam i kuciste malo tubao i nista nisu se pomerili, vise sam se palasio da ce Geminii da iscupa plocu nego oni da ispadnu 😀

Ovi lastisi su mnogo dobra stvar, skoro da vise ne cujem HDD 🙂

Malo silikona...Medjusobno stopljenog...

Uploaded with ImageShack.us

Zatim zzavijenog u platno + malo izolir trake...

I makina dobija Skije na gumi (silikonu)

I OSETNO SMANJENE VIBRACIJE!:banana: Jes da je na brzaka sklepano, al napravicemo (izliti od silikona) orginal gazista za stope kucista pa ce sve bude bez ove silne izolir trake...:guitar:

posto ovi lastisi za hdd podrazumjevaju vece kuciste, mene interesuje koji su modaliteti za smanjenje vibracija hdd-a u kucistu tipa htpc i sl. kada hdd nema mogucnost da bude stavljen nigdje osim na mjesto gdje je predvidjeno. Da li neko ima iskustva sa tim. Meni jedino sto pada na pamet je da se nesto mekano stavi na one sine, al opetvremenom to od stajanja utone i vise ne moze da apsorbuje vibracije. 
Koje su jos opcije?

Nazad
Vrh Dno