Šta je novo?

Periferni uređaji Laserski stampac do 20k sa automatskom dvostranom stampom

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

m4rk0

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2006
Poena
330
Treba mi preporuka za bestbuy crno-beli laserski stampac, bez opcije skeniranja, do 20k din. Treba da ispunjava sledece

• Automatska dvostrana stampa (obavezno)
  • Lako dostupni toneri - da nisu skupi i da ne moram da obidjem 10 gradova da bi nasao gde da ih refilujem/recikliram.
  • Prihvatljiv kapacitet tonera i brzina stampe

Treba mi za licne potrebe, 50-ak listova nedeljno.

Brother HL-L2352DW?

Kod nas je 160€, kod Mađara jeftinije...brz, ima WiFi štampu, automatsku duplex štampu, veoma popularan po inostranstvu...
Originalni TN-2411 toner ima kapacitet od 1200 strana (TN-2421 3000 strana), kod nas je 6500-7000. Zamenski su 2000-2500.
Ne znam kako se to poredi sa ostalima...pretpostavljam da bi HP bio nešto jeftiniji i lakši da se nađe ali je HP odavno počeo sa džukelisanjem poput "obeshrabrivanja" tonera koji nisu original i slično, pa bih prekočio HP.

Drugi izbor bi mi bio Kyocera FS-1060DN, isto 160€ kod nas, automatski duplex...originalni TK-1114 toner je za 1500 strana (ima i 3000 strana verzija), ne znam kakva je situacija što se tiče dostupnosti i cena...

Nigde nisam uspeo da nadjem predlozeni model pa sam, zbog hitne potrebe za stampacem, dodao 50e i pazario HL-B2080DW (Toner Benefit) koji po recima ovlascenog distributera poseduje sve sto i predlozeni model uz bolje performanse i znatno jeftiniji originalni toner. Da li je taj model po vasem misljenju ok ?

Za tvoje potrebe odlican 50 listova nedeljeno dvostrana stampa, radi ce to korektno... Imaj na umu da ovo nije masina za intezivniju dvostranu stampu, za intezivniju stampu na papiru vece gramaze itd. Radi ce to ali ce ako malo das gas po stampi veoma brzo poceti sve cesce da guzva papir, da daje losoji otisak, masina ce vise i brze da se zaprlja a onda ce morati na servis koji je veoma strucan sto ti u prevodu znaci da prvi put kad ode ne servis jer ne moze drugacije, racunaj na kupovinu nove masine.

@V_e_r_A
Hvala na skretanju paznje. Bice koriscen iskljucivo 80gr papir i nije planirano forsiranje - ne verujem da cu ikad biti u prilici da stampam vise od 20 listova dvostrano odjednom. To su uglavnom dokumenta sa do 20 strana (10 listova dvostrane stampe). Naravno, nece uvek biti ni dvostrana stampa.

Posto i mene zanima nesto ovako slicno, s tim sto je u pitanju kancelarija, i stampac bi se spajao na dva racunara koja bi ga koristila, da li ova Kyocera koja je preporucena moze da odgovori zadatku? Mjesecni obim stampe je mozda 2000-3000 hiljade. Bitna je brzina jer se koristi na dva racunara, i dostupnost kao i cijena zamjenskih tonera. Naravno, pouzdanost u prvom redu. Moze i preporuka za nesto drugo, mada sam se zagirjao za ovu Kyoceru (eventualno model ECOSYS P2235DW zbog wifi i vece brzine). Neki slicni HP modeli ili nemaju dostupnih tonera zamjenskih, ili su cijene paprene, uglanom sa cipom, sto mi ne odgovoara. Alternativa o kojoj jos razmisljam su Epson Ecotank stampaci, mada sam tu malo skeptican zbog problema u proslosti sa zacepljavanjem dizni za inkjet stampacima starijih generacija

Zna li neko da li igde ima da se nađe Brother HL-L2370DW?
Treba mi laserski štampač koji ima LAN i Wi-Fi, a da nije veće dubine od 36cm (ne pitajte zašto), a ovaj se jedini uklapa u navedeno koliko sam video.

Pogledaj polovne Brother modele.
Ja imam vec godinama jedan sto sam uzeo za 40e (mislim da su sada 50-60e) i do sada sam samo kupio dva puta zamenski toner koji je cene ispod 2000 i predvidjen je za 6000 strana.
Znam vise ljudi koji su uzimali takve varijante, samo je jednom kolegi stradao i to od groma.

Nazad
Vrh Dno