Šta je novo?

Laserski miševi

cela ta stvar sa laserima je preterana.....misevi da dobrim optickim senzorom su sasvim dovoljni za "hardcore gaming" ...
cuveni Spawn igra sa inteli 1.1 - u rukama Mandusica Vuka svaka puska bice ubojita....
misa treba birati po obliku,tezini,otporu tastera,poziciji back i forward dugmeta,vrsti skrola...
sto se tice samih lasera evo budalastine iz licnog iskustva: naime, ms IE4 sam mogao da vozim po stolu opusteno (crn,narandzina kora textura) ,nazalost otisao mu je levi klik(poznata boljka za ovaj model) i kupio sam razer deathadder koji se savrseno uklapa u sve meni bitne kategorije ,ali nece da ide po istom stolu,moram da koristim podlogu....sad ko koga tu zeza....laser = poboljsana preciznot ,preciznost my ass !!!

Zanimljiva izjava. Znaci ako mis mozes da "vozis" po stolu onda je precizan???
Razlika izmedju optickih i "laserskih" miseva je ogromna. Probaj malo da igras recimo na primer BF2 sa obicnim optickim pa onda sa nekim "laserom" od recimo 2000dpi. Razlika je vise nego uocljiva.

G7 oko godinu ipo i radi ok, samo sto baterija frustrirajuce brzo iscuri, pa ponekad i iznervira iako se dobija i rezervna.
Poz.

mene onaj bazni opticki logitech sluzi vec 4 godine, sad bas odlucio da ga zamenim jer se plastika koja stiska micro prekidace izlizala pa tako da je pri kraju radnog veka...
uzeo sam trust 4400D wireless desktop sa laserskim misom jutros i za sada jos mi je privikavanje jako tesko (oblik, brzina, tezina)...
opticki je bio obal u super radio na cebetu ili posteljini od kreveta (zategnutoj) gde mi je desna ruka, dok ovaj laserski ne voli neravnine pa ga trenutno vozam na novom broju casopisa SK ;)

Koji laserski mis preporucujete do 60 eura?

Stigo mi je malopre Trust 690z :banana:i mogu da kazem da sam veoma zadovoljan pogotovu shto je veliki shto se lepo ponasa na podlogi od 50 kinte i shto koshta samo 1500dinara ;)

pozzz:wave:

Koji laserski mis preporucujete do 60 eura?

Ja ti preporuchujem Trust 690z wireless (imash na prethodnoj strani link sa opisom) on ti je oko 2300dinara isti je kao ovaj moj samo je bezichan i crn (moj je sivo crn:d)
nemash potrebe neshto skuplje da uzimash mislim ako ocesh uzmi moj ti je savet ovo

evo nekih fotki ;)

Prilozi

• 14835-4.jpg
    14835-4.jpg
    17.5 KB · Pregleda: 50
  • 230341.jpg
    230341.jpg
    11.3 KB · Pregleda: 62
Kako sluzi taj mis..ja isto planiram njega da kupim ali zicanu varijantu...
Jel nije malo "prevelik"..ne znam kako ce da mi legne ;)

Kako sluzi taj mis..ja isto planiram njega da kupim ali zicanu varijantu...
Jel nije malo "prevelik"..ne znam kako ce da mi legne ;)

Ja imam zicanu varijantu danas sam ga uzeo i extra me sluzi lepo se ponasa i nije tolko veliki a nije ni mali osim ako nemash mnogo male ruke i extra je za ruku itd...;)

evo ti neke slike

pozzz

Prilozi

• Micro Images.(136).jpg
    Micro Images.(136).jpg
    394.1 KB · Pregleda: 69
  • Micro Images.(133).jpg
    Micro Images.(133).jpg
    439.3 KB · Pregleda: 62
  • Micro Images.(132).jpg
    Micro Images.(132).jpg
    167.3 KB · Pregleda: 60
Evo vetj 4 godine koristim mx1000 i josh uvek super shljaka. ponekad zaglave tasteri, ochisti se shtroka i opet cepa!

Ja imam zicanu varijantu danas sam ga uzeo i extra me sluzi lepo se ponasa i nije tolko veliki a nije ni mali osim ako nemash mnogo male ruke i extra je za ruku itd...;)

evo ti neke slike

pozzz
Lepsi mi je crni ali verovatno je samo bezicni u toj varijanti :)..i nemam bas malu saku valjda ce da bude dobar potrazicu ovih dana po gradu...jel on to ima taster za menjanje rezolucije tu u sredini ?

pa i meni je lepshi crni ali meni ne treba bezichan;)

Daj ljudi,ne preporučujte igračima bežične miševe:wall:.Za cenu do 60 eura možeš uzeti ili Logitech G5 ili uzeti Razer.

A4Tech X-750BF, zicni laser 600-2500 dpi u 6 koraka, specijalno dugme za igrace, ni mali ni veliki, nije preterano skup 1600-1700 dinara a od skoro poznat i kao OCZ Equalizer Laser Gaming Mouse, potpuno isti mis samo plav.

Beshe davno, imao sam intelli 1 pa 3 i bio prezadovoljan kako su se ponasali. Potom odlucujem da se otvorim i kupujem bezicni MX1000. Nakon odusevljenja izgledom, nastaje prava patnja, jer sam se godinu dana ubedjivao kako je to dobar mis, naravno, gledajuci iz igracke perspektive (a i desktop aplikacije su bile problem). Posle te, nazvacu, patnje, odlucujem se ipak za zicnu varijantu, i uzimam G5, posle cega sam se preporodio, bukvalno. I drago mi je sto nisam uzeo G7, jer je i losija izrada, i bez obzira sto tvrde da je mala razlika u ponasanju u odnosu na G5, nikada ne moze da parira zicnoj varijanti.

Sve preporuke za G5. Ja cak ni ne koristim modove, vec sam ga zakucao na 2000dpi, i rokaj.

Koristim G5 ali za BF2 od 2000 DPI nema nista :S: stoji zakucan na srednjem + podesavanja na sensitivity .

Driveri Logitech " po meni " ne valjaju " .. pa koristim default win :S:
Pad preciznosti ne osecam ali u sustini za Online igranje potrebno je da se poklopi puno stvari da bi preciznost zavisila samo od misa ,)

Za single player pucacine mislim da ne trebaju Laserski :eyebrows:

Probao i pokajao se najgore :S: znaci sa SetPoint driverima topla preporuka NIKAD... moje iskustvo je da nikad nece namestiti Sens za FPS Online ,) ili mozda imas neki savet ??? Ili je prebrzo ili " pliva " nisan

p.s. ja nisam od onih tvrdoglavih koji misljenje ne menjaju ali mi je opet potreban neki argument logican

Poslednja izmena:
Probao i pokajao se najgore :S: znaci sa SetPoint driverima topla preporuka NIKAD... moje iskustvo je da nikad nece namestiti Sens za FPS Online ,) ili mozda imas neki savet ??? Ili je prebrzo ili " pliva " nisan

p.s. ja nisam od onih tvrdoglavih koji misljenje ne menjaju ali mi je opet potreban neki argument logican

Sta ti to znaci ili je prebrzo ili pliva nistan? Prebrzo mislis na sensitivity? To je bar podesivo. A plivanje nisana mozda bi trebao da resis iskljucivanjem onih njihovih akceleracija i ostalih gluposti, plus ono MS "enhance pointer precision"

Poslednja izmena:

Dodaj mu neki od onih tegica ako ti mis ide previse lako. Meni odlicno radi u CoD 2 preko neta.

Sta ti to znaci ili je prebrzo ili pliva nistan? Prebrzo mislis na sensitivity? To je bar podesivo. A plivanje nisana mozda bi trebao da resis iskljucivanjem onih njihovih akceleracija i ostalih gluposti, plus ono MS "enhance pointer precision"

E vidis to je poenta ... koliko *******cije :S: to se dobija nihovim driverima, kad koristis win drivere nemas *******ciju ... izvinjavam se na recniku ... Sipas i ne mislis kao i sa MX serijom ;) mislim vec imamo dovoljno igranki sa windowsom i tweakovanjem sad mi jos treba tweak za misa, te tweak za tastaturu ... :mad: Sto kaze MAx kupis Xbox i vozis :)

Mene je to sve smorilo ..da nisam uspeo sa Win driverima ladno bih ga zamenio sa MX serijom :trust:

E vidis to je poenta ... koliko *******cije :S: to se dobija nihovim driverima, kad koristis win drivere nemas *******ciju ... izvinjavam se na recniku ... Sipas i ne mislis kao i sa MX serijom ;) mislim vec imamo dovoljno igranki sa windowsom i tweakovanjem sad mi jos treba tweak za misa, te tweak za tastaturu ... :mad: Sto kaze MAx kupis Xbox i vozis :)

Mene je to sve smorilo ..da nisam uspeo sa Win driverima ladno bih ga zamenio sa MX serijom :trust:

To uopste nije *******cija. Nemoguce je da samo ubodes mis i sve radi onako kako tebi odgovara. Podesavas sve shodno tvojim pokretima, cimanju, hodu itd. Odem do drugara koji isti takav mis ima, i kod njega, njegovo podesavanje je totalno neudobno za mene, ali ***, njemu odgovara. Ovo nije nikakvo tweakovanje, vec mogucnost da hardver i njegovo ponasanje prilagodis sebi onako kako ti najvise odgovara.

Poslednja izmena:
Na poslu koristim MX500 star oko 3 godine, a kuci G5 star oko godinu dana. Nisam primetio pad performansi kod nijednog.

@ Goranstein

Svako to vidi drugacije, cenim da opema treba da sto vise odgovara zahtevima ali nisam hteo da nikog ubedjujem, stvar je da mene licno to nervira. Treba mi mis sa kojim mogu dugo da klikcem tj da ga ne menjam svakih mesec dana, ili da se zaprlja kuglica ili da se pocepa kabel ili ...

Zato sam i birao Logitecha, ono sto oni rade sa novotarijama tipa laserski dpi 1000000 i posebnim drajverima dovodi do sveopste zbrke i snimanje backupa svih setovanja i podesavanja. A sta ako uradim format ... moram ponovo da vracam sve ...da se *****avam... ja nisam tj bio sam vise mi se ne da, mislim to je ponta pnp utaknes i ne mislis .. a ono oces ... moras kad kupujes misa da pazis kog misa ... posto ih ima raznih za razne aplikacije, ovaj dobar za net ovaj dobar za igre ... alo bre ... treba mi mis koji pokazuje u smeru gde ja upirem prstom i nista vise :smoke:

U temi sam hteo da samo stavim moje iskustvo ... cisto zbog ostalih korisnika znaci moje licno a ne preneseno ,)

Poslednja izmena:
Moje iskustvo su takodje problemi sa Logitech driverima, uninstalirao sam SetPoint i uglavnom u igrama podesaavm sensitivity i drzim uglavno na 2000 dpi.
Cisto za primer u BF2 sensitivity u igri na 0.3 i 2000 dpi i leti ko Bog.
Poz.

Evo vetj 4 godine koristim mx1000 i josh uvek super shljaka. ponekad zaglave tasteri, ochisti se shtroka i opet cepa!

cini mi se da mx1000 nije 4 god ni na trzistu :D
Ja koristim logi bj58 (iako imam g15), mislim da ga necu tako skoro mijenjati :smoke:

ja sam sa bj58 bio prezadovoljan, a zamenuo sam ga onako, bzvz cisto hira radi i uzeo mx310 sa kojim sa opet zadovoljan, a navikavanje je trajalo 10 minuta...Kolko vidim, sto skuplji mis - to vise problema. Ili mu smeta BT, ili mu neodgovara visina prijemnika, ili mu ne valja podloga...fensi-shmensi fazoni...nije ko da nemam para za skupljeg misa, cak sam i hteo da uzmem revolution, i ispadne da je dobro sto nisam, vec je poenta bas u tome sto samo neki problemi ispadaju sa njima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno