Šta je novo?

Laserski miševi

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Temu pokrećem ovde, a ne u sobi za periferije, jer mi treba mišljenje i iskustvo igrača, a ne onih koji miševe koriste kao daljinski upravljač za Winamp. A i zato jer su gaming komponenta :)

Zanima me iskustvo vlasnika laserskih miševa - da li su imali neprijatna iskustva sa istima posle nekog vremena? Naime, ja sam do sada promenio tri komada, dva logitecha i jedan microsoft, od čega je G7 trenutno na reklamaciji. Konkretno, mislim na pad preciznosti, koji je nekad drastičan, nekad manje drastičan (zavisno od modela), ali na svim laserskim miševima mi je veoma primetan. U početku rade odlično, da bi nakon određenog vremena - dva, tri, šest meseci - krenula da im manje ili više drastično opada preciznost koja počinje užasno da smeta. Slično se događa još jednom mom neposrednom komšiji, kao i jednom drugaru. Da li se to i vama dešava i osećate li to, ili smo takve sreće samo nas nekolicina? Miševi su korišćeni prilično intenzivno, ali nisu udarani, histerično lupani i slično. Sa optičkim miševima nikad nisam iskusio probleme ovog tipa.

Pre neki dan sam presabrao pare koje sam dao samo na miševe u poslednje 2-3 godine. Strašno!

Ja imam G5 već nekih godinu i po dana i nikakav pad u performansama nisam primetio. Pre par meseci sam nabavio Thermaltake-ovu podlogu za miša i to je bilo nešto... Tada sam stvarno osetio razliku u odnosu na neku konfekciju od podloge koju sam imao pre toga. Sve u svemu, sa mišem sam i više nego zadovoljan.

Toliko od mene.

Meni je treci G7 u vlasnistvu, prva dva vracana na reklamaciju. Prvom nije radio punjac za baterije, a drugi je crkao potpuno posle nesto manje od godinu dana. Ovaj treci za sad radi odlicno, vec nekoliko meseci, izuzev sto punjac nekad zeza pa se iskljuci kad napuni bateriju (ugasi se potpuno ona lampica). Sve u svemu, ocigledno je da kvalitet G7 nije na zavidnom nivou, na zalost.

g5 kod mene godinu dana radi okej

i ne, ne radi okej samo u poteznim igrama vec i u fps-ovima ;)

E, a mene kao dizajnera-igrača zanima kako su se laserski pokazali u
programima kao photoshop, kada je ponekada potreban fluidan potez.

Ja nemam taj problem - nemam laserski miš :) Imam G600 (Genius od 600.00 din) optički na kabel i radi savršeno već godinu dana,ne samo u igrama već i kada je potreban fluidan potez :) Ali zato par ortaka menjaju te laserske kao ciga košulje,nešto se baš ne pokazuju kao isplativa investicija.

E, a mene kao dizajnera-igrača zanima kako su se laserski pokazali u
programima kao photoshop, kada je ponekada potreban fluidan potez.
Koristim G5 vec neko vreme, a pre njega sam koristio neki standardni logi, opticki od 800 dpi, i u photoshopu sljaka ok, dok ne prikljucim wacom intuos... :) e onda je sjajno :p
Takodje ga zesce rabim u 3DMax-u i nikakvih zamerki nemam.U sustini, nisam osetio razliku prelaskom sa 800dpi optickog na ovaj laserski.Pa i u igrama.

Ja imam logitech rx1000 nekih 3 meseca i nishta mu ne fali radi kao shto je radio prvog dana

pozzz:wave:

mx1000 rabim s vremena na vreme vec god i po. Nishta od pada preformansi. Mish radi za sve pare.

Rx1000 malo je silly dok se covek ne navikne i ne namesti setpoint opcije, u odnosu na opticki.

Precizan od prvog dana ALI samo na odredjenoj vrsti podloge, pomislio bi covek laser je to radice i na staklu, ali desilo mi se da brljavi s'vremena (tipa osetljivost na gore dole postene 3puta veca nego ona levo desno) na vreme na standardnoj podlozi, ali zato perfektno radi na obicnoj iverici.

Zahvaljujem na informacijama. Posebno zbog infoa o G5 i G7. Ništa, u slučaju da mi ne vrate G7 novi odoh ja na MX518.
Očito smo moji drugari i ja jednostavno bili takve sreće...šta da se radi. Izgleda da kod pojedinih laserskih miševa ima loših serija, što se nije dešavalo sa optičkim miševima...

Zahvaljujem na informacijama. Posebno zbog infoa o G5 i G7. Ništa, u slučaju da mi ne vrate G7 novi odoh ja na MX518.
Očito smo moji drugari i ja jednostavno bili takve sreće...šta da se radi. Izgleda da kod pojedinih laserskih miševa ima loših serija, što se nije dešavalo sa optičkim miševima...

Ma bre nemoj bacati pare uzmi ovo, meni radi bolje od bilo kojeg, a da sam ga probao, a na sve to cena manja od 30 jura.
http://www.trust.com/products/defau...p=MICE-DESKTOP&type=WIRELESS-LASER&item=14835

Poslednja izmena:
Ljudi, a da li ste videli ovaj novitet??

Poslednja izmena:
Takodje g5, star skoro 2 godine, koriscen intenzivno, nikakvih problema do sad...

Na drugom kompu mx500 star 5 godina, i dalje kao nov, ali subjektivno g5 radi bolje

P.S. igram jedino cs, primetio bih pad performansi

MX1000, koristim ga vec nekih 2.5-3 god. i i dalje radi kao i prvog dana, veoma precizan, baterija nije ni malo oslabila itd.

Poz

Ma bre nemoj bacati pare uzmi ovo, meni radi bolje od bilo kojeg, a da sam ga probao, a na sve to cena manja od 30 jura.
http://www.trust.com/products/defau...p=MICE-DESKTOP&type=WIRELESS-LASER&item=14835

Potpisujem. :smash: Uzeli smo moj kolega i ja u Pakomu 2 komada. Jedan za njega, jedan za firmu (moje radno mesto :)). Evo ima već 8 meseci kako ih rabimo i rade odlično (kada nema posla šta mislite šta se radi sa dva umrežena računara :D). Čak je i garancija 2 godine...čini mi se.:trust:
Pozdrav.:wave:

Ja imam logitech UltraX optical već skoro dve godine i odlično radi,
ali mi je oduvek bio nekako neprecizan za photoshop... za igre je sasvim upotrebljiv.

Ja ne znam o čemu vi pričate ko da je to neka preciznost koja se primeti negde... gde je primećujete uopšte?!? Najbolji miševi koje sam koristio do sada su onaj osnovni genius sa kuglicom i onaj osnovni optički logitech. Oba su manje od 10€ bila, a koristio sam ih i u igrama i u fotošopu i u maxu bez ikakvih problema, čak naprotiv - radili su sjajno. Ovaj optički samo staviš na plavu podlogu od 40 dinara i fercera ko lud, a ja prvi na mapi sa 64 igrača u BF2(142) i pingom od ~90-100 ;)

Know your weapon ;p

Poslednja izmena:
Ja ne znam o čemu vi pričate ko da je to neka preciznost koja se primeti negde... gde je primećujete uopšte?!? Najbolji miševi koje sam koristio do sada su onaj osnovni genius sa kuglicom i onaj osnovni optički logitech. Oba su manje od 10€ bila, a koristio sam ih i u igrama i u fotošopu i u maxu bez ikakvih problema, čak naprotiv - radili su sjajno. Ovaj optički samo staviš na plavu podlogu od 40 dinara i fercera ko lud, a ja prvi na mapi sa 64 igrača u BF2(142) i pingom od ~90-100 ;)

Know your weapon ;)

Imao sam neki mali TEAC, providan sa kuglicom, ali je bio perfektan za upotrebu u photoshopu,
kasnije i jedan dobar Logitech optički koji se više ne proizvodi, ali im se shebo kabl.

Primeti se razlika. Sa ta dva sam mogao da ti nacrtam neku ilustraciju u photoshopu,
izgledala bi skoro kao rukom nacrtana.

Ja imao skoro 3 godine Logitech mx1000, bio sam poprilicno zadovoljan ali kako je vreme prolazilo tako mu je izgleda bluetooth veza slabila sa bazom i nisam mogao ni na 2 metra od baze da ga koristim kako treba.
Od pre par meseci sam na G5 i za sad da cuknem u drvo ;)

Koristio sam Razer Copperhead malo duze od godinu dana...dok nije crk'o laser :S:. Inace mis je fenomenalan. Na zalost nije redak slucaj da crkavaju laseri...bar kada su Razer misevi u pitanju.

Extra mish chim sam ga video odma sam se napujdao:d
i naruchio sam samo ga ali ne bezichnog nego sa kablom ali jer meni ne treba bezichan a u utorak mi stize:banana:
pa videcemo kakav je ja mislim da je 100% bolji od ovog mog rx1000 a i veci je a ja imam ruke ko lopate :d :d:D

cela ta stvar sa laserima je preterana.....misevi da dobrim optickim senzorom su sasvim dovoljni za "hardcore gaming" ...
cuveni Spawn igra sa inteli 1.1 - u rukama Mandusica Vuka svaka puska bice ubojita....
misa treba birati po obliku,tezini,otporu tastera,poziciji back i forward dugmeta,vrsti skrola...
sto se tice samih lasera evo budalastine iz licnog iskustva: naime, ms IE4 sam mogao da vozim po stolu opusteno (crn,narandzina kora textura) ,nazalost otisao mu je levi klik(poznata boljka za ovaj model) i kupio sam razer deathadder koji se savrseno uklapa u sve meni bitne kategorije ,ali nece da ide po istom stolu,moram da koristim podlogu....sad ko koga tu zeza....laser = poboljsana preciznot ,preciznost my ass !!!

A4Tech X6-60D 1000Dpi, Glaser, презадовољан. Цијена 9Е.

Poslednja izmena:
Vrh Dno