Šta je novo?

Laserski Inject

Kissme1

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poena
200
Neko ko malo vise prati ovu granu, posto sam ja davnih dana prestao da pratim. Treba mi neki savet konkretno bi stampao neke postere a4 ( posto kontam da vece bas nece ici ispod 50.000 dinara , a nemam toliko da odvojim) , znaci sta se vise isplati za recimo 20.000 dinara, sta je lakse puniti odrzavati sta je jeftinije i td. Bitno mi je da stampam u boji e sad sta se vise isplati ( ciljam da ce 2 3 meseca biti aktivnog stampanja i posle redje). Gledao sam one Epson uredjaje sa odvojenim tonerima ( koji navodno nedave glavu) ne znam da li je to pravi pogodak ili ici na nesto skroz drugacije? (laserski stampac)

Zavisi od tiraža. U svakom slučaju raspitaj se malo koliko košta renta malo boljih lasera.

Racunaj da ti stranica u punom koloru ispadne min 30 dinara. I to u reciklazi. Sa originalima preko 50 din. U obe tehnike stampaca.

Racunaj da ti stranica u punom koloru ispadne min 30 dinara. I to u reciklazi. Sa originalima preko 50 din. U obe tehnike stampaca.
Pricam sa prodavcem kaze epson l1300 ili tako neki model nisam 100% siguran, kaze oko 6 dinara izadje color stampa licno koristi taj model.. 6 u odnosu na 50din je bas malo... u cemu je stos?

Poslato sa tastature koja pravi greske!

On racuna 5% pokrivenosti, ja racunam fotografiju.

Koliko L800 moze da odstampa sa 6x70ml sa 100% pokrivenosti ???
Da li moze oko 300 A4 stranica sa 100% pokrivenosti ???

Koliko kosta 1l mastila po bojama ?

black
yellow
cyan
magenta
cyan light
magenta light

Da ne bi trolovali
Pogledas specifikaciju tonera ili kertridza na netu tj page yield. Cifra koju vidish je za 5% popunjenosti strane. Dakle podelish sa 20 taj broj i dobices koliko fotki mozes da uradish u a4 formatu

@to3a

Pitam za licna iskustva ;)

I pitam koliko kosta 6l mastila ???

A set of six individual 70ml Epson ink bottles are included – black, cyan,
magenta, yellow, light cyan and light magenta – giving you great value for
money. Each set of high-capacity ink bottles can print up to 1,800 high quality
10 x 15cm photos, delivering an ultra-low cost per photo.

How much print I can take from each color ink?
For black (monochrome) prints, it can print up to 4,000 Pages. For colour prints, it can print up to 6,500 Pages (Composite yield).
This is based on EPSON test pattern on ISO/IEC 24712 - with the condition of continuous print with 5% ink coverage per page.

Epson mastila nisu jeftina. Ako zelis da ti slika bude bas kao original idi u smile ink uvojvode dobrnjca mislim da su i dalje. Kupis booje mastilo. Oko 100€ po litri.
Ako te zadovoljava slabiji kvalitet i vece sanse za zapusavanje dizni kupi bilo koje mastilo za canon/epson printere ima po oglasima za 10-15tak eura.

Nazad
Vrh Dno