Šta je novo?

LaserJet P1005

joca22

Cenjen
Učlanjen(a)
05.10.2010
Poena
159
Imao sam Windows 7 Home Basic x64, i štampač je radio ko sat (instalirao sam sa diska koji sam dobio pri kupovini istog ), sad sam instalirao win Ultimate x64 i ne bi ga instaliro da si bog. Tražio sam drajvere i na zvaničnom sajtu ali ne može ili ja ne umem ali se čudim da je home verzija to uradila bez ikakovih problema a Ult. ne može. Ako neko ima iskustva u ovoj raboti pomagaj te !
Pozdrav !

Prilozi

• print 2.jpg
    print 2.jpg
    187.3 KB · Pregleda: 52
  • print.jpg
    print.jpg
    185.1 KB · Pregleda: 45
  • print3.jpg
    print3.jpg
    167.4 KB · Pregleda: 47
  • print str.png
    print str.png
    995.6 KB · Pregleda: 47
Jesi probao ove drajvere ?

ftp://ftp.hp.com/pub/softlib/software12/COL20938/bi-54963-6/hp_LJ_P1005_P1505_Full_Solution_ROW.exe

Grešku koji ti javlja je vezano za .Net Framework (verzije 1.1 pretpostavljam) koji i nije moguće instalirati jer u njemu ima već .Net Framework 3.5.1 , e sad nesećam se dali je uključen ili isključen , možeš proveriti :

Start --> Control Panel --> Programs --> Turn Windows features on or off , ako nije štikliran , štikliraj Microsoft .NET Framework 3.5.1 ( valjda će pomoći ) ... :)

Prilozi

• 3.5.1.jpg
    3.5.1.jpg
    58.2 KB · Pregleda: 36
Narode ovo prevazilazi moje mogućnosti, jer sam pokušao ali ne uspevam. Jedno pitanje (verovatno glupo) iz očaja ako bi se deinstalirali trenutni Net.Fr.Work 4.0 ,pa onda prvo instalirao 1.1 pa recimo 2.0 i 3.5 ,da li bi to radilo ?
Treba mi štampač (ovaj je super radio) a nemam para da sada kupujem neki novi koji ima kompatibilan softver za Win 7 Ult.

Narode ovo prevazilazi moje mogućnosti, jer sam pokušao ali ne uspevam. Jedno pitanje (verovatno glupo) iz očaja ako bi se deinstalirali trenutni Net.Fr.Work 4.0 ,pa onda prvo instalirao 1.1 pa recimo 2.0 i 3.5 ,da li bi to radilo ?
Treba mi štampač (ovaj je super radio) a nemam para da sada kupujem neki novi koji ima kompatibilan softver za Win 7 Ult.

Mislim da nema ni potrebe da radiš uninstall 4.0 , već da ćeš morati da pribegneš proceduri na ovom linku
http://fulopmihaly.wordpress.com/2009/09/18/how-to-install-net-framework-1-1-on-windows-7/

tu je detaljno opisano kako instalirati 1.1 !!! Probaj to , pa javi jeli uspelo :)

Neverovatno , ja sam suviše glup za ove radnje, definitivno jer ne uspevam

Prilozi

• dotnet fol.png
    dotnet fol.png
    278.8 KB · Pregleda: 34
  • sadržaj.png
    sadržaj.png
    273.8 KB · Pregleda: 38
  • ntw1.png
    ntw1.png
    254.5 KB · Pregleda: 38
Prosto mi je neverovatno da je Home Basic x64 bez problema instalirao ova štampač (sa sve NFW 1.1) a Ultimate jok.

Neverovatno , ja sam suviše glup za ove radnje, definitivno jer ne uspevam

oba fajla treba da imaju .exe , s tim što ti ovaj drugi ima tačku posle .exe * dotnetfxsp1.exe. * tj treba * dotnetfxsp1.exe * , a komanda je ok * dotnetfx.exe /c:"msiexec.exe /a netfx.msi TARGETDIR=c:\dotnet" * , greškom si na kraju umesto navodnika stavio nešto drugo!!!

Opet ???????

Prilozi

• komanda.png
    komanda.png
    258.3 KB · Pregleda: 34
kod tebe stoji c:\users\joca22>ukucaj samo cd\dotnet i pisa'e ti onda c:\dotnet> i onda pusti dotičnu komandu

MilaneP rešio sam problem na način koji je na mom nivou znanja jer ,evidentno da ne poznam dovoljno ovu oblast da bih uspeo odraditi te integracije (za bilo šta ) pa na kraju se nerviram kako mi ne polazi za rukom nešto što drugi rutinski rade ali ima dana što se kaže, pratićemo rad drugih nebi li se nešto naučilo.
Usvakom slučaju Hvala ti na izdvojenom vremenu !

rešenje za HP LaserJet 1005 na Win 7 Ultimate x64 sam našao u skidnju ažurirane verzije instalacionog diska za Vistu

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=bi-54963-6&lc=en&dlc=en&cc=us&os=4063&product=3435676&sw_lang=

Nazad
Vrh Dno