Šta je novo?

LaserJet 6l

bajadojaja

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2005
Poena
301
Imam zesci problem sa njim.
Nesto se ne voli sa drajverima za XP koji se dobijaju u okviru windovsa. Od pocetka (rada na xp-u) sam imao problem ali sam nekako uspevao da ga nateram da radi ali sad nikako. Dok u win 98 nikad nije bilo problema.
Da li neko ima drajvere za taj model za win xp ili zna neku foru kako da ga pokrenem ili zna dobar saj za skidanje drajvera gde mogu da ih nadjem.
Najveca fora je da ih nema cak ni na oficijalnom HP-ovom sajtu.
Bio sam i na driverguide koji je po mom misljenju najbolji ali nisam nasao

pazi ja sam imao slicnih problema samo sa stari skenerom! a evo kako sam resio, ali uslov ti je da imash driver za windows 2000!!!
U startu odaberi "RUN" i ukucaj "regedit", i prati "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion" kliknesh na folder "CurrentVersion" pa "product name" i izmenish umesto "Windows XP Proffesional"(zavisi koji imash) upishesh "Windows 2000". potvrdish da "ok", zatim stisnesh "F5" da bi sachuvao izmene, izadjesh, restartujesh komp, instalirash driver, vratish se na "regedit" ponovish sve ono gore i vratish "Product Name" na "Windows XP Proffesional"(Zavisi koji imash).

To je meni reshilo problem sa starim Mustek skenerom, tako da nije ti na odmet da pokushash i sa shtampachem!!! Javi jesi li uspeo ili nisi!!!

Koliko sam shvatio to sta si napisao je nacin da instaliram 2k drajvere u okviru winxp???
Ako je to to mi nije problem posto ja mogu da instaliram i win xp i win 2k drajvere. Meni je samo problem da nadjem one koji rade :)

Kakav problem imas - jer ocigledno da u hp-u nece sa novijim drajverima da podrzavaju stari stampac. http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF10a/18972-236251-236263-14638-236263-25476.html

Jel` ti ne rade posao PCL5e drajveri odnosno oni koje winxp namesti kad prepozna stampac. Na poslu koristimo 6l kao mrezni stampac, a na xp masini se koriste 5l drajveri. Uglavnom radi korektno, ali pod odredjenim uslovima ume da mu bude premalo memorije pa onda izbacuje brljotine. Nakon reseta se uglavnom vraca u normalu.
Kod starijih stampaca koji koriste paralelni port ponekad je resenje bilo da se pod biosom promeni tip paralelnog porta (standard, ecp, epp...) Npr. moj kucni 5l je u 600x600 brljavio na winxp sa svim (za w2k i wxp) drajverima osim onih za nt4, i to ukoliko je pod biosom setovan standard printer port. Kako god, s obzirom da rezolucija 600x600 zauzima (cini mi se) 4x vise memorije nego ona 300x300, problemi se javljaju tek ukoliko se koristi 600x600. Sa 300x300 nikada nisam imao problem. Na poslu sa ovim 6l je prilicno nepredvidljivo - `ladno odstampa u 600x600 komplikovane fajlove ili fotografije, a ume da se totalno blokira ako mu se posalje obican excelov grafik.

Hocu da kazem, ako nemas bas preke potrebe da stampas u 600x600, vrlo je verovatno da ces sve probleme resiti ukoliko ga setujes na 300x300 i/ili eventualno alteriras neke od advanced opcija (pod printer preferences), tipa print imidiately, advanced printer features (iskljuci ga) i sl.

Saitek X45

Hej ljudi... prodaje li neko u ovom gradu saitek x45 joystick... imao je Computer Land ranije i Sampro ali izgleda nema vise vajde od njih, mozda neko ima ispod ruke koji komad .. ozbiljno sam zainteresovan :trust:

Vrh Dno