Šta je novo?

[LaserJet 6L] Document failed to print

shole92x

Poštovan
Učlanjen(a)
22.06.2014
Poena
59
U pitanju je stampac iz naslova, dakle HP LaserJet 6l... Pre par dana nisam uopste mogao da ga instaliram, menjao kabl, nije pomoglo. Jedino resenje koje je preostalo je da uradim windows, sto sam danas i uradio (XP SP3).
Ovog puta instalacija stampaca prolazi, ali cim kliknem da odstampa TestPage ili bilo sta drugo, momentalno izbacuje "Document Failed to Print". Resetovao sam spuler desetinu puta, brisao pa instalirao drajver iznova i nista. Inace self test sa samog stampaca radi normalno, ali iz windowsa ni da krene.
Hvala vam unapred na idejama za potencijalno resenje problema

Zaboravio sam da napomenem ovo, mozda je vazno...
Drajver nije instaliran sa diska, niti je skinut sa neta, jer je to Plug`n`Play stampac. Kad u Printers and Faxes idem na add printer, izaberem default LPT print port jer je Parallel kabl u pitanju. Iako je u pitanju Plug`n`Play, windows ga ne pronalazi automatski nego moram rucno da mu pokazem koji drajver da instalira, on iskopira fajlove u direktorijum i tu se instalacija zavrsava. Nakon sto se bilo koji fajl posalje na stampu izadje greska i "Status" stampe je OFFLINE-PRINTING

Poslednja izmena:
Ako ga ne nalazi, u problemu si i nece ti raditi kad ga rucno podesis. Mora da se sam javi. Proveri kontakte i kablove

Pa koji drajver si mu pokazao da instalira, neki Windows drajver? Ipak ti poseti HP stranicu i nadji pravi drajver.

Nazad
Vrh Dno