Šta je novo?

laserac za malu kintu?

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Zdravos 🙂

Shta predlazete od printera, 80-100e? Ima dosta modela, posebno samsunga...paaaa....zna li se koji je best buy? 🙂

Kod Canona je dobar stos sto prilikom reparacije servisi zamene i potrosne delove, tako da jednu kasetu mozes da menjas u nedogled 🙂

Kod Canona je dobar stos sto prilikom reparacije servisi zamene i potrosne delove, tako da jednu kasetu mozes da menjas u nedogled 🙂

Ne bih se bas slozio. Kad radis reciklazu onda se menjaju delovi i cisti otpadni tank pa zato traje duze. Nema veze da li je to Canon, HP, Samsung...

Moja preporuka Samsung ML 2010

Poslednja izmena:
ima 1018 sada vecj za 80 eura🙂 greota ne kupiti.

aha..nego...shta mislite o lexmark? konkretno, model E120? U principu, tu oko 80e do max 100, ne shtampam mnogo, ali me smorili ink jet, da na svakih 6 meseci kupujem novi...stampacu recimo max 50 strana texta, bitno mi je samo da mi ne zabada i da ne mislim jel mi se zapushio ketridz...a i bitno mi je da bude crno/siv...da se uklapa u ambijent 😀

Ovde postoji servis samo za HP i Canon, ako ti nesto crkne na Lexmarku mozda ces morati da ga bacis. Za Samsung ne znam da li ima rezervnih delova ali znam da je toner dosta skuplji od HP/Canon-ovog. Cena po listu stampanja je najbolja kod Canona.

ok, poslusacu vas savet, ili hp ili canon, eventualno samsung ako ne mozem da nadjem ova dva 😀

hvala josh jednom 🙂

Definitivno HP 1018 ili Canon 2900. Dao biih malu prednost HPu.

Kod Lexmarka imas cip koji se menja prilikom reciklaza sto povecava cenu. I ima drum unit koji se menja nakon odredjenog broja odstampanih stranica. Za Samsung ti je jeftinija reciklaza nego za HP ili Canon.

doshlo je do malih promena plana...tj malo vecih...poshto sam skontao da bi mi trebao i skener, mozda bi bila bolja varijanta da uzmem multifunkcionalni laserac...Bedak je shto su skener/kopir/stampac/FAX laserci mnogo skupi...fax bi mi fenomenalno legao (skupe rolne za panasonic)....nego, da skratim, imate li nesto da mi preporucite? Naravno, jeftinije, bolje, za profesionalnu upotrebu nije 😀

http://www.pcberza.co.yu/komponente/detail.php?id=29258

http://www.pcberza.co.yu/komponente/detail.php?id=29423

http://www.pcberza.co.yu/komponente/detail.php?id=28910

http://www.pcberza.co.yu/komponente/detail.php?id=28839

meni se ovaj Laserjet M1005 MFP hp nekako svidja 😀

...nisam siguran da mu je skener klasichan, kao kod hpa, nego na uvlachenje kao kod kopir aparata...

Ima klasican skener, tako da podignes taj poklopac i to je skener, a mozes i da skeniras sa uvlacenjem papira. Ja imam Samsung SCX 421 mislim da je taj model,malo je stariji, i na tom principu radi, podignes poklopac i ubacis dokumenat, ili ga ubacis u sistem za uvlacenje... nekad odgovara jedno a nekad drugo.

uh, prilicno mi je hitno...dakle, kada multifunkcionalni uredjaj ima ugradjen G3 modem (tj pishe da ima 33.6kbps modem), to znachi da moze da radi kao fax da je komp iskljuchen? 🙂

edit: yap, izgleda da je to to 🙂

Poslednja izmena:
Uh, uzeo sam canon 5750 i sta reci...za sada mu je jedina mana to shto sam se odrao dok sam ga sam uzneo na peti sprat.

Stampa prilicno brzo, kvalitet je dobar, nisam skenirao, ali sam kopirao i vise u zivotu necu uci u kopirnicu 🙂

Dobar je fazon shto ima ravnu plochu, kao i obichni skeneri, a josh bolja stvar je shto ima mehanizam kao kopir aparati, pa se stavi brdo papira i on uvlachi 1 po 1 i radi kopije, bez cimanja za stalno otvaranje poklopcai nishanjenje 🙂

Malo sam se namuchio sa faxom, zbog duple konfiguracije...tj na jednu liniju su mi povezani ovaj canon stampach i panasonic fax, koji sada koristim kao telefon i backup fax varijantu 🙂 Tako da sam, uz dosta muke (u upustvu nema nishta o faxu!) namestio da se canon fax signal pali 2 sec pre panasonica...tako da, u sluchaju da je canon unpowered, panasonic preuzima posao faxa 😀

Dakle, za kancelarije (shto moja gajba jednim delom i jeste...nista lepshe nego kad je stalno radno mesto na 2 metra od kreveta 😀 ) ne vidim bolje/jeftinije reshenje koje objedinjuje sve! Kad bi bio color...e to bi vec bilo izdrkavanje 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno