Šta je novo?

Laser zelene boje

MrVanjaS

Poznat
Učlanjen(a)
24.11.2020
Poena
31
Gde mogu kupiti kvalitetan laserski pokazivac snage preko 1w? Samo nalazim kineske od 2 000 din ali nesto sumnjam da su stvarno 1w.
Evo primer

Budi oprezan sa zelenim laserima pogotovu kineskim, ima slučajeva da su ljudi spaljivali mrežnjače jer su neki od jeftinih lasera bili podešeni na istu frekvenciju kao očni hiruški laser

Svaki laser je opasan za oči. Boja nema nikakve veze sa tim, već snaga. Infracrveni laser je nevidljiv za ljudsko oko. 10mW i nekoliko sekundi je dovoljno da izazove oštećenje oka. Laser od 500mW izaziva instant trajno slepilo. Taj thor H2 od 1W, može da izazove oštećenje čak i indirektnim izlaganjem a direktnim izlaganjem ostaješ slep sa ozbiljnim opekotinama. Ne znam kakav je zakon kod nas, ali u nekim zemljama se to oduzima na granici i posedovanje je ilegalno.

Najkvalitetnije lasere velike snage pravi https://www.wickedlasers.com/

Ovo što sam napisao mi je ispričao baš očni hirurg, oni koriste zeleni laser za operacije mrežnjače i ispričao mi je baš za slučajeve sa kojima se sretao kod nas sa kineskim džepnim laserima. Znači ne laseri od par stotina evra nego jeftin laser male snage koji deluje bezopasno ali je zelena svetlost na vrlo specifičnoj talasnoj dužini.

Poslednja izmena:
Verujem ja tebi, a verujem i tvom doktoru, niko to ne osporava. Kao što sam napisao već, svaki laser je opasan. Ljudi to kupuju kao privezak, ili kao igračku za decu. Pa sijaju ljudima i životinjama u oči. Laser nije igračka bez obzira na talasnu dužinu, boju, ili snagu.

Imam dva plava koja su opasne stvarcice,u specifikaciji pise jacina od 1W verovatno da bo prosao carinu,kad smo merili izlazna snaga je bila preko 2W,nije sala,sa 5m pali cigare,lamperiju,sve zivo.I nisu jeftini

Vrh Dno