Šta je novo?

laser od ivice do ivice

LedZeppelin

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2004
Poena
619
koji laserski stampaci mogu da stampaju na celom a4, znaci od ivice do ivice, bez margina i cena 100 evra, do 150 max

I mene zanima da li je moguce to nekako namestiti da stampa preko celog papira, bez margina... imam dosta stampaca, a ni na jednom nisam uspeo da istampam preko celog papira. Da li je to uopste moguce? Ako jeste kako?

Imam nekoliko InkJet i LaserJet stampaca, pa me bas zanima da li moze

HVALA

mogu svi a3 :)

mada svi ti sto su po us standardu su letter format pa probaj da stavish letter po setting a da ubacish a4

ili nadji nekog da ti iseche max suported paper size za tvoj stampac, odstampaj
pa onda nozem seci na a4.

Poslednja izmena:
I mene zanima da li je moguce to nekako namestiti da stampa preko celog papira, bez margina... imam dosta stampaca, a ni na jednom nisam uspeo da istampam preko celog papira. Da li je to uopste moguce? Ako jeste kako?

Imam nekoliko InkJet i LaserJet stampaca, pa me bas zanima da li moze

HVALA

pixma4500 moze od ivice do ivice

pixma je inkjet, al bar neki koji stampa, posto mi treba za autocad najvise, a a3 mi je skup...znaci slabo stoje laserski koji stampaju bez margina?

Mislio sam da mogu svi stampaci da stampaju preko celog lista, a izgleda da sam se prevario...

HVALA u svakom slucaju.

pixma je inkjet, al bar neki koji stampa, posto mi treba za autocad najvise, a a3 mi je skup...znaci slabo stoje laserski koji stampaju bez margina?

Interesuje me sto ti treba ACAD bez margina?
Spajas vise listova ili sta?

pa da, i vecih formata, cesto moram po 5-6 puta da radim crtez, da ga ispravljam, pa svaki put za plotovanje pljunem po 200-300 dinara, pa puta 5, pa puta vise predmeta, isplati mi se kupiti cisto kad nosim na pregled rad, pre konacnog koji bi plotovao

A jesi onda razmisljao o A3 inkjetu?
CANON ix4000 mislim da moze od ivice do ivice, nisam siguran.
Oznaka je slican ne secam se tacno al to je taj jedini CANON A3 pljuckavac

Koliko ja znam, tebi u stvari treba A4+ papir, koji je od običnog A4 veći za oko 5mm sa svake strane. Baš zato što (koliko ja znam) nijedan standardan laser ne može da štampa preko celog papira bez margine. Ovako se odštampa na A4+, iseče se višak i imaš A4 popunjen 100%

Mada, ako ti ovo treba za kolaž, odštampaj na A4, iseci višak i lepi, kakve veze ima...

Koliko se sećam tehničkog crtanja sa nacrtnom geometrijom, taj A4+ format o kom govori nickname bi trebalo da se zove B4 (bar se nekada tako zvao). B format je nešto veći od odgovarajućeg A formata, tj. veći je za margine koje su se nekada koristile da se iglicama papir pričvrsti za crtaću tablu. Da li i sada postoje B formati pojma nemam, tako da je vrlo moguće da ovo pišem bzvz :S:

znam za a4+, ali probaj da ga nadjes u gradu, nema ga nigde, cak sam pitao po stamparijama, ni oni ga nemaju

najcesce mi treba a3, a to ne mogu da postignem secenjem a4, nego spajanjem dva ista

Poslednja izmena:
znam za a4+, ali probaj da ga nadjes u gradu, nema ga nigde, cak sam pitao po stamparijama, ni oni ga nemaju

Ne znam samo zašto me uopšte ne čudi što ni jedna štamparija nema A4+. Pre kupovine obavezno se informiši šta ti treba. Kako bi izbego da ti se trgovci smeju iza leđa i čitav dan pričaju anegdote o A4+ formatu.
Na linku dole možeš da se informišeš o formatima papira
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Формати_папира

E .ebi ga! Ispadoh glup u društvu:)

Zaboravi na taj format tAkodje i na b format jel to nije nas format vec americki. Ni jedan lasrr ne stampa od ivice do ivice,a tebi je ionako okvir 2.5x0.5 tako da ti taj tip stampe ne cini nista. Vec ti treba za nesto drugo

Nazad
Vrh Dno