Šta je novo?

laser-color,cena-kvalitet = ?

ricco

Slavan
Učlanjen(a)
16.01.2006
Poena
301
Koji laserski stampac u koloru mi daje najbolji odnos cena-kvalitet?

Idu u HP demo centar pa pogledaj 2600n, mada jos nema reciklaze za njega.

Tako da je verovatno stari 2550 best buy, ako ga nadjes, jer se za njega radi reciklaza.
Pretrazi forum, mislim da user sa nickom "fanatic" to radi pa se kod njega informisi o detaljima!

Edit:
ja jos pre par meseci apelovao na "upravu" sajta da konacno odrade jedan koristan review, al' izgleda nista od toga. Suvise krupan zalogaj koji trazi neko znanje ili sta??? Kolor Laseri su trenutno interesantniji od besomucnih testova kartica i procesora koje ionako niko nece kupiti, a nema ih na testu, kako na benchu, tako ni na tom famoznom bench-marketu.

I sto je najgore, sve ih sami sponzori prodaju. Steta!
Test nokije N90 je korisniji test za poslovne korisnike od velikog testa laserskih stampaca. A-ha!

Poslednja izmena:
Nije Drajveru Laser neupotrebljiv za fotke uopste.

Ako radis dizajn ili pripremu za stampu, na iole boljem laseru i papiru, mozes savrseno da vidis kako ce fotka da ti ispadne kada se odstampa u ofsetu.

Moja firma je kupila HP 2600N i mogu da vam kazem da strava shtampa - odlichno ispadaju fotografije. Jedini je bedak shto ne znam da li moze da se reciklira, a chetiri tonera koshtaju kao 2/3 shtampacha...

Kod mene u firmi imaju nekog samsunga CLP500 ili tako nesto. Stampac je katastrofa. Vjecito JAM-ovi, neke greske, toneri su 3/4 cijene stampaca, itd. Ne znam kakva je situacija sa ostalima.

bio je u bugu opis color lasera i svi su manje vise opljuvani...
tako da se onaj veliki epson (ne znam tacnu oznaku, sorry) najvise isplati i po njima, a i ja sam imao prilike da se igram sa njime... i svidja mi se (osim naravno sto je kvalitet fotki daleko od realnog), ali je toner (zuti konkretno) ispraznjen dok si rekao keks... cini mi se nazalost da se kupuju svi zajedno ili tako nesto...

2550L non-stop j*de *****, treba mu 3 godine da se bootuje, color-e stampa u cetiri prolaza - znachi katastrofa spor, bruji/zuji raspada se dok stampa... postoji reciklaza i brzo stampa B/W - jedine dve pozitivne strane.
2600N pesma. jedini minusi je sto ima daleko sporiju B/W stampu sve ostalo je na strani 2600N u poredjenju sa 2550L: ima stampu u jednom prolazu (realno 6 color strana u minutu), tisi, ne pravi probleme, ima LAN, manji je, lepsi dizajn i daleko funkcionalniji (ima fioku za 250 listova...)

Gospodo draga postoji vechna rechenica kol'ko para tol'ko muzike.
Uhvatili ste se za tu ekonomsku klasu shtampaca od 500- eura i sad ocete da imate dobre shtampace koji btw stampaju 5000+ stranica sa jednim punjenjem + da su jeftini. Pa kolor shtampa i rech jeftino ne ide jedno uz drugo.
Naravno da je pochela reciklaza hp 2500 i 2600 i cena je oko 20.000din za sva chetiri(za 2500 je neshto jeftinije jel nema chipove).

Kome treba servis ili reciklaza kolor/monohromih lasera nek se javi na pm za dodatne informacije.

I-Pedja firma u kojoj radim odrzava par tih stampaca i mogu ti reci da se lepo recikliraju. Cena je mnogo povoljnija= 16.000 din pa ako shtampace dosta javi se na pm.

Vrh Dno