Šta je novo?

Larrabee @ GDC '09

Poenta je da čak i Intel može da uspe u nametanju Larrabee derivata kao opcije na PC gaming tržištu samo ako ulaže u marketing i krene da radi sa game dev timovima. Ili to, ili da samo napravi konzolu baziranu na toj tehnologiji, bilo svoju, bilo sa Microsoftom, a onda da nudi i grafičke na PC platformi, gde će računari te iste igre terati pod Windowsom... Za ostale stvari, GPGPU, Cloud Computing i sl. - Larrabee može da upali i ovako kako je Nedjo rekao. Sve je veća potreba sve većeg broja ustanova i kompanija za jeftinim computingom. Potreba za procesorskom snagom se povećava mnogo većim tempom nego što to ulaganje u računarske farme kakve sada postoje (ili su postojale do nedavno, jer je i to sve počelo da se menja) može da isprati. Nije ni najveće ni najunosnije tržište igara na PC računaru, ali je jako primamljivo. A ako Intel bude išao na kartu "konzole + PC", može posle nekog perioda da krene i posluje profitabilno u tom segmentu, možda čak i profitabilnije od ovog u kome je trenutno. Bojim se samo da se ova ekonomska kriza ne produži, to bitno može da utiče na sve što će se dešavati u bliskoj budućnosti...

Da, uspjelo bi im u slucaju da konkurencija sjedi i ne radi nista.

@audiofreak

Carmackova ray-tracing istrazivanja su vezana uz mega-texturing tehnologiju, a ne uz razvijanje "Larrabee engina".

There is a specific format I have done some research on that I am starting to ramp back up on for some proof of concept work for next generation technologies. It involves ray tracing into a sparse voxel octree which is essentially a geometric evolution of the mega-texture technologies that we’re doing today for uniquely texturing entire worlds.

Poslednja izmena:
Zasto je moj post ovde obrisan?

Po cemu je filipenkovo misljenje o larrabee-ju znacajnije/bolje od mog?

Zasto ne smem da se nasmejem kad neko napise nasto smesno?

Zar je offtopic pomenuti larrabee i softverske alate sa idf-a?

Ljudi, vi stvarno hocete da me oterate sa bencha!

Strpljenje mi je na izmaku, dosta mi je nepismenih i nadobudnih likova kojima moderatori drze stranu!

Ako se ovako nesto ponovi bez objasnjenja ja napustam forum ZAUVEK. Znam da neki od vas to i prizeljkuju i spreman sam da im ispunim tu zelju jer vise nemam nikakvu motivaciju da se objasnjavam sa gomilom mediokriteta!

EDIT: sad sam video ko je brisao i jos meni preti -- jedi ***** Filipenko moroncino i slobodno me banuj i tuzi peci, a ja mu iz ovih stopa saljem PM da mi obrise nalog!!!

Poslednja izmena:
Zasto je moj post ovde obrisan?

Po cemu je filipenkovo misljenje o larrabee-ju znacajnije/bolje od mog?

Zasto ne smem da se nasmejem kad neko napise nasto smesno?

Zar je offtopic pomenuti larrabee i softverske alate sa idf-a?

Ljudi, vi stvarno hocete da me oterate sa bencha!

Strpljenje mi je na izmaku, dosta mi je nepismenih i nadobudnih likova kojima moderatori drze stranu!

Ako se ovako nesto ponovi bez objasnjenja ja napustam forum ZAUVEK. Znam da neki od vas to i prizeljkuju i spreman sam da im ispunim tu zelju jer vise nemam nikakvu motivaciju da se objasnjavam sa gomilom mediokriteta!

EDIT: sad sam video ko je brisao i jos meni preti -- jedi ***** Filipenko moroncino i slobodno me banuj i tuzi peci, a ja mu iz ovih stopa saljem PM da mi obrise nalog!!!

Ovo da ostane ovde, naročito bold!

Čisto da ostali imaju u vidu, njegov post na koji se žali nisam obrisao ja, već byMax, iz kojih razloga - nemam pojma! Svi modovi mogu da vide ko nešto obriše, pa mogu i da potvrde ovo što sam rekao.

Što me neće sprečiti da ga banujem, samo da se dogovorimo u mod sobi šta i kako. Još nisam video bezbraznijeg lika sa takvim pikom na mene lično. Niti sam mu obrisao post, niti sam ga ikada ikome tužio (niti bilo koga drugog). Par puta u 3 meseca posetim ovu sobu gde on izigrava gazdu i tera sve oko sebe. Neverovatan bezobrazluk, koji samo govori o njemu samom.

Poslednja izmena:
Nema potrebe za tako teskim recima.
Uvek mi je bilo uzivanje da citam i Audiove i Filipenkove postove, neka se glave malo ohlade (pogotovo Audio) i neka se nastavi sa konstruktivnom raspravom.
Mislim da bi Audiov odlazak sa foruma bio veliki gubitak za isti.
Popricajte i resite to bez zle krvi.
:wave:

zasto da ostane? - kao opravdanje za ban ili da vidimo koliko ste ga iznervirali ??

i zasto je uopste tema otkljucana - ocekujete da ce se nastaviti dalje diskusija o Larrabee posle onakvih postova gore?!

inace ovo je prvi put da vidim da neko trazi da sve ovo ide javno - sto ce reci neko se bas nameracio da audio ode odavde.

Ko je uopšte njega iznervirao? To što smo starac i ja rekli naše mišljenje o Larrabee-ju pa to potkrepili sa par linkova? Najpre sam ga upozorio da nijedna tema, soba ili forum nije njegova lična prćija pa da on tera nekoga (na stranu što sam ja mod) u jednu ili drugu sobu zato što mu se ne sviđa nečije mišljenje. Drugim rečima, ja sam taj koji treba da bude iznerviran.

Sada ide biser - ja mu za to ne dajem čak ni warn niti bilo šta (iako u teoriji imam pravo) ali nikada nisam odmah na prvu išao đonom na nekoga. Max mu briše neki post, pojma nemam zašto. Potom on neke svoje lične frustracije koje ima sa mnom, valjda iz gaming soba, iznosi na videlo, psujući me i terajući me, nazivajući me moronom i upućujući me na obrok sa g*vnima, sve sa molbama Peci lično i pričama kako ja nekoga nekome tužakam!?? Isuse.

Ne znam da li će mu nalog biti obrisan, a stvar je vrlo jasna. Za ovako prizemno ponašanje zna se šta sledi.

Nije potrebno trositi vreme na pokude ili analize ovakvog ponasanja. Covek je hronicno arogantan, a sad je samo iskocio i pokazao nevaspitanje pride. Ne sporim njegovo znanje, sta vise, ali ponasanje je za svaku osudu.

Zaista nema potreba za bilo kakvim banovanjem, brisanjem naloga ili bilo cim slicnim. Ako hoce da ide neka ide sam, ako nece - ignore i gotova prica. Nema potrebe za teatralnoscu i dramom.

Poslednja izmena:
Obrisao sam mu ja post zato što nema pravo da jednom dugogodišnjem, korisnom članu foruma i bench zajednice takvim tonom govori "ajde sada idi i piši o tvojim igrama, a ja ću ljudima da objasnim šta je zapravo Larrabee". Takav ton je bio prisutan i u komunikaciji sa ostalim članovima foruma, gde je dobar broj puta bio u pravu, ali opet uz pogrešan ton i pristup. Takve postove ne tolerišem i uvek stajem u odbranu onog prema kome se postupa ružno. Post neću da editujem, nego ima da leti iz diskusije. Audio nije dobio warn za to, niti ga je po mom mišljenju zaslužio, ali isto tako ne treba da bude povlašćen zato što je jednom otišao na Intelovu konferenciju ili zato što je dobio njihov "crni pojas".

Nazad
Vrh Dno