Šta je novo?

Laptpop: Pentium DualCore ili C2D? Ati grafika integr ili neint?

• Začetnik teme [ZoNi]
  • Datum pokretanja
Z

[ZoNi]

Guest
Potrebne su mi neke elementarne informacije, u vezi sa kupovinom laptopova:

- koja je realna prednost Core2Duo u odnosu na DualCore? (npr. sličan takt)

- koja je prednost Ati neintegrisane grafike (serija 3xxx) u odnosu na integrisanu (opet trojka neka).

cpu - vise kesa, eventualno virtualizacija (zavisi od tacnog modela), uglavnom uvek bih pre uzeo noviji procesor, jer noviji procesor manje trosi (sitniji proizv proces) nego brzi |)) ova prica se odnosi na pentium dual core vs core2duo

gpu 3430 vs 3200 do 500 3d marks, integrisani 3200 imas naravno samo na amd-u
mozes uzeti i amd sa 3450+3200 hybrid, onda imas jos jedno 500 3d marka vise...

E da, sad sam skontao da tebe ustvari verovatno zanima amd dual core vs intel a ne intel vs intel? za razliku u ceni do 50e uzeo bih intel+hd3430 za razliku vecu od toga ostao bih na amd+hd3200... razlika perf procesora je prilicna, ali po meni nedovoljna da opravda razliku u ceni vecu od ovoga sto sam ti napisao, jer koliko ti na lapu ustvari treba proc snage..

Poslednja izmena:
integrisani 3200 imas naravno samo na amd-u
Aha, ovo nisam znao! Ja sam mislio da 3200 integr. može i sa Intelom (u stvari, to je i pisalo u cenovniku jedne firme, ali verovatno su oni pogrešili, a ja nisam tražio detaljnije...). Evo, sad gledam - piše Ati Mobility Radeon 3200 (zar nije svaki 3200 integrisan?) uz C2D procesor (vidi prikačeTu sliku).

Inače, interesovalo me je baš Intel DC vs. Intel C2D, a pitanje za graf. karte je, očigledno, besmisleno (pošto je to poređenje različitih platformi, a ne samo kartica).

Sad razmišljam dal 17"/2GB/250GB/Dual Core za 56.000 ili 17"/3GB/320GB/C2D za 64.000 (oba sa HD3430). Zahvaljujući tvom odgovoru, verovatno ću uzeti ovaj sa C2D (mada sam i bio nekako više za njega ;) ).

Prilozi

• hp 6830s intel2.png
    hp 6830s intel2.png
    22.2 KB · Pregleda: 78
Aha, ovo nisam znao! Ja sam mislio da 3200 integr. može i sa Intelom (u stvari, to je i pisalo u cenovniku jedne firme, ali verovatno su oni pogrešili, a ja nisam tražio detaljnije...). Evo, sad gledam - piše Ati Mobility Radeon 3200 (zar nije svaki 3200 integrisan?) uz C2D procesor (vidi prikačeTu sliku).

Inače, interesovalo me je baš Intel DC vs. Intel C2D, a pitanje za graf. karte je, očigledno, besmisleno (pošto je to poređenje različitih platformi, a ne samo kartica).

Sad razmišljam dal 17"/2GB/250GB/Dual Core za 56.000 ili 17"/3GB/320GB/C2D za 64.000 (oba sa HD3430). Zahvaljujući tvom odgovoru, verovatno ću uzeti ovaj sa C2D (mada sam i bio nekako više za njega ;) ).

Ати више нема лиценцу да прави чипсете за интелове процесоре (нажалост).

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/e...295-321838-89315-3688712-3688717-3782939.html
Колико ја видим тај лаптоп има Ати 3430.

Очигледно грешка наших продаваца.

Poslednja izmena:
Grafika 3200 je cisto $ranje!

Pazi ovo.:smash: Pa, niko nije ni tvrdio da je vrh, tu negde je sa Intel 4500, cak i nesto bolja od nje (mada ipak pricamo o dve integrisane grafike).

Prednost integrisane je sto trosi manje energije, pa baterija moze da traje duze, a i sam notebook se manje greje. To je i jedina prednost integrisane grafike, pa koja god da je. ;)

Sto se CPU-a tice, C2D bez razmisljanja.

Nazad
Vrh Dno