Šta je novo?

Laptop --> zamena DC konektora

bojanaimiki

Cenjen
Učlanjen(a)
07.09.2009
Poena
169
Naisao sam na problem iz naslova. Meni licno teba da se zameni konektora napajanja na maticnoj ploci laptopa.
Konektor je zalemljen na maticnu. Da li radi popravka u kucnoj radinosti (i kako?) ili imate neki savet za obracanje nekom strucnjaku? :type:
------
Prica je sledeca: devojka krece na posao (rano je ujutro), zapinje nogom za punjac laptopa, laptop silno treska o pod. U tom sam se i ja probudio, pazljivo osmotrio situaciju, podigao laptop ... vizuelno proverio stanje laptopa... sve OK i nastavio po starom.... :p

Tek nakon nekog koristenja laptopa, uvideo sam da se baterija ne puni. :d

Pa mozes to da uradis u kucnoj radinosti vrlo lako ako nadjes novi dc konektor :d imas na YT dosta informacija o tome samo trazi "How to repair broken DC power jack in a laptop computer" ... Zavisi koji je lap,mislim ni da ti ovlasceni servis nece uzeti vise od 15e sa sve ciscenjem unutrasnjosti od prasine :)

Da je 15-20e, o'ma' bi' im odneo.
A to sa čišćenjem prašine sam već negde pročitao. E, svašta. Samo da se opravda uzimanje love ljudima....

upravo sam zvao ovlašćeni servis (nisam se ni setio toga do sad :d)... neće da mi kažu koja je cena zamene.
JeXXX našu zemlju. Mora da se pošalje da bi mi rekli koliko košta...

Problem je u tome sto nisi ni pricao sa serviserom,nego nekim tamo nadr_anim koji radi na prijemu robe,pa on to i nezna da ti kaze... nego ti lepo put pod noge pa u servis,pa servisera muci malo,ako imaju deo ne bi trebalo da je vise od tih 15e sa sve ugradnjom...

A ovo za ciscenje imaju poseban hardware koji se zove "usisivac sa okrenutim crevom" to kolko cisti tolko i ubacuje prasinu ;)

Ne bih se njakao bzvz da mogu otici u ovlašćeni servis. U mom selu servisa nema,samo ima u BG :(

A da probas da ga otvoris i da vidis mozda ti se odlemio konektor? Pecnes lemilicom i banja... A i ustedis 10 evra za ciscenje :)

Možda je došlo do oštećenja matične ploče. Dešava se da se pokidaju vodovi jer je štampa višeslojna, pa na površini sve izgleda ok, ali u nekom 3-4 sloju pukao provodnik.

Cimnem malo gore-dole iglicu punjaca (deo koji ulazi u dc power jack) i pojavljuje se signal (plavi LED) da je punjac povezan.

POPRAVLJENO! U Novom Sadu mi čovek zamenio konektor, radi super :)
Da ga ne reklamiram puno ... iza Daltonove zgrade, u P.Drapšina; vešt sa lemilicom ;)

servis. neću da ga reklamiram, ponavljam se... ali može na PP objašnjenje

Nazad
Vrh Dno