Šta je novo?

Laptop Laptop za videoedit

Koji laptop kupiti?

Gor4n

Zapažen
Učlanjen(a)
18.07.2024
Poena
5
Pozdrav. Već sam pisao na drugoj temi, ali da ne bi bilo off topic, jer ljudi imaju druge dileme, za razlicite budzete, otvoricu novu.

Potreban mi je laptop za videoediting I programe koji idu uz to. Najbolje da nam parametar bude adobe premier editor, jer je najzahtevniji od svih.

krenuo sam sa budzetom od 600-700e, ali kako to vec biva, sad sam vec na 800-900e i ne zurim pri kupovini. Nisam bas spreman davati znacajno vece iznose, pa bih Vas molio da ne licitiramo sa nekim preskupim modelima.

Uz pomoc nekih formusama ovde i samostalno surfujuci prelistao sam dosta modela.

Za pocetak, stavicu dva Asus Tuf gejmerska laptopa, gde jedan ima intelov procesor a drugi amd, a sem ssd memorije, ostale karakteristike su Im iste ili slicne. Razlika u ceni je u korist A15 sa intel prosecorom.
Po vama koji je adekvatniji za tu namenu?
I ako neko ima iskustvo sa odredjenim modelom, specifincih karakteristika za video edit, a da cena ne odskace puno, bio bih veoma zahvalan.

Da li moze neko da mi kaze jel ok za 1000e ovaj m1pro sa 16 giga I specifikacijama kao sa slike?

Prilozi

• IMG_20241007_102302.jpg
    IMG_20241007_102302.jpg
    66.7 KB · Pregleda: 38
  • Screenshot_20241007_102125.jpg
    Screenshot_20241007_102125.jpg
    109.3 KB · Pregleda: 38
Reci mi molim te, nasao sam na oglasima m3 sa 16/250 za 1400e, a isti lik prodaje m1 pro polovnu za 1300,jer radi i polovne... Meni je to ludilo osim ako ova nije neka "klot" verzija. A pritom ima I ekran od 15'', sve regularno sa garancijom,vakum pakovanje...Zaista sam totalni duduk sto se tice aplle-a ali mi logika jos funkcionise 😁....ilI je to tako nelogicno a normalno..

Reci mi molim te, nasao sam na oglasima m3 sa 16/250 za 1400e, a isti lik prodaje m1 pro polovnu za 1300,jer radi i polovne... Meni je to ludilo osim ako ova nije neka "klot" verzija. A pritom ima I ekran od 15'', sve regularno sa garancijom,vakum pakovanje...Zaista sam totalni duduk sto se tice aplle-a ali mi logika jos funkcionise 😁....ilI je to tako nelogicno a normalno..
Pa M1 Pro ti je jača mašina, viša mu je cena na oglasima. M3 i dalje ljudi gledao kao nešto obično za Excel i Netflix, a zapravo je isto zver. Ima smisla kad sagledaš tako. :) M1 Pro i dalje precenjuju na KP-u mahom, nažalost.

gledaj da air ima pasivno hladjenje i da u svakom slucaju kad radis nesto ozbiljnije krece da obara performanse
To je činjenica, ali iz mog iskustva nije uticalo ni najmanje dok sam radio izuzetno zahtevne video projekte koji ni po čemu nisu namenjeni za pasivno hlađen Air. Jedino što se brzina renderovanja uspori, to je činjenica, ali i dalje šiba fantastično.

Ako neko radi neki development ili to kontam da je problem, ali za 99% ostalih ljudi i upotreba, nema razlike. Eventualno i gaming, ali ne vidim zašto bi iko igrao išta na Mac-u.

ne bih da ulazim u raspravu ali svako ima svoje vidjenje "izuzetno zahtevne video projekte"
Pa dobro, fer, ali ako višečasovni H.264+H.265+BlackmagicRaw projekti sa tri-četiri video lejera + trekingom + ozbiljnija kolor korekcija + stabilizacija na nekim snimcima nije izuzetno zahtevno za jednu pasivno hlađenu mašinu koja povuče 20ak ili koliko već vati onda ne znam šta bih ti rekao.

Problem je u tome što ljudi automatski uzimaju Pro mašine misleći da im treba jači nivo performansi, a velika većina može sve svoje završiti na Air-u.
Igrao bi ja na Macu,ali malo igrica radi.Jedino War Thunder.Poredjenja radi M1 pro 13" i M3 Air 13" slicno drze temperature i fps u toj igrici.
Emulatori Ryujinx i RPCS3 rade iznenađujuće dobro, čak i na osnovnom M1 Air-u, a o jačim modelima da ne pričam. :) Ryujinx je native, a RPCS3 takođe dobija native build za par nedelja, pa će performanse valjda biti još bolje.

eto ja redovno radim sa bar 20 4k linija tako da kao sto rekoh sve je relativno ;)
Pa jeste, ali ko radi sa 20 linija 4K ne targetira svakako pasivno hlađen Air. :) Poenta je samo u tome da je mnogo sposobnija mašina nego što bi čovek rekao, i to valjano.

Neće Spilberg otići u iStyle i uzeti M2 Air da montira nastavak Šindlerove Liste, postoji sprava za svakog kupca.

Evo ja npr sam uzeo win masinu 12700h i 4050 i 32 gb rama za iste pare kao bazni m3 kad sam ih uporedio m3 je bio neupotrebljiv a na win sve radi sasvim prihvatljivo...

Imam pitanje, naisla sam na oglas gde se prodaje M1 Pro, za 800 e, stanje baterije oko 90%, naime te laptopove je koristila IT kompanija. Zanima me da li se tako nesto isplati uzeti?

Sad si me totalno zbunio sa tim "Uzimaj ako je M1 Pro (a ne MacBook Pro M1) i 16GB."
Ovaj sam gledala:

Prilozi

• IMG-6c903ea3826bbcf8d29de1157fefc841-V.jpg
    IMG-6c903ea3826bbcf8d29de1157fefc841-V.jpg
    185.2 KB · Pregleda: 18
Nazad
Vrh Dno