Šta je novo?

Laptop za tinejdzera

jelitico

Zapažen
Učlanjen(a)
28.11.2023
Poena
1
Molim vas da me posavetujete koji laptop da kupim tinejdzeru? On trenutno nije gejmer, ali na jesen ce verovatno upisati srednju skolu za multimediju, a mozda u nekom momentu i bude hteo da igra igrice, nemam pojma. Bitno mi je da kupim laptop negde gde mogu da platim karticom, jer imam neku karticu koja mi razbija trosak na rate. Na Shopster sajtu su sada velika snizenja, ali ne znam kakva su iskustva kupovine preko tog sajta, njihova sluzba za kupce me uverava da je u pitanju sigurna kupovina, da su svi delovi novi i originalni. Molim da me posavetujete i pomognete u izboru. Klinac voli i muziku, a cula sam da je zvucnik od ovog Gygabyte-a bas los. Jel se to moze resiti nekim bluetooth zvucnikom? Ovo su neki koje sam ja gledala, ali mozete predloziti i nesto drugo. Da li ova backlit opija moze da se iskkljuci, ili svetli non stop?
P.S. necemo desktop racunar, potrebno mu je da ga nosi sa sobom kad ide kod tate.
Hvala unapred, moram ovo sto pre da resim.

Neki radnik u prodavnici mi je preporucio ovaj:

1. Gigabyte Laptop G5 GE 15.6 inch FHD 144Hz i5-12500H 16GB 512GB SSD GeForce RTX 3050 4GB Backlit - na Shopster sajtu kosta 97000din, a na drugim mestima oko 130000din.​

2. Lenovo Laptop ThinkBook 16 G6 IRL DOS/16inch IPS WUXGA/i7-13700H/16GB/512GB SSD/GLAN/FPR/backlit SRB​

3. Dell Laptop G15 5511 15.6 inch FHD 120Hz 250nits i5-11260H 16GB 512GB SSD GeForce RTX 3050 4GB​

Ako ce ici na multimediju, svakako bi isao na varijantu sa i7 procesorom, ova grafika 3050 je slaba u svakom slucaju.
Mislim da cak i lenovo ima medju ponudjenim najbolji displej..
Sto se zvuka tice, mislim da ce u svakom slucaju koristiti slusalice. Jedini laptop koji ima dobar zvuk je Macbook, ovo ostalo je smesno.

Vidite na bc group, exceed.. nadjite laptop koji Vam odgovara pa ih kontaktirajte da ponude najbolju cenu.
Nece biti ne znam koji popust, ali je izvodljivo..

Da li ova backlit opija moze da se iskkljuci, ili svetli non stop?
Podesava se sve.. trajanje, on/off

Bio je neki asus vivobook x15 sa oled displejom 2.8K i i7 12th gen procesorom za oko 100k.. po meni je to neka best buy opcija za te pare.

Ако очекујете да купите нешто што ће бити добро у смислу квалитетног екрана, одличног звука, добре израде и да може да се игра нека игра, буџет је мали за то.
Препоручујем да узмете нешто попут овог

Може да игра уз смањену резолуцију.

Квалитет израде је солидан и екран је такође солидног квалитета.
Нека планира неки десктоп или чак конзолу пошто је то примарно за играње ако одлучи да се више игра.
Игре исувише брзо напредују а лаптопови тешко прате те велике захтеве, при томе мислим на лаптопове у тој класи око 100.000 динара.

Nazad
Vrh Dno