Srle22
Slavan
- Učlanjen(a)
- 24.11.2012
- Poena
- 225
Do pocetka skolske godine trebalo bi da kupim laptop za cerku kojs krece na studije.
Laptop treba da posluzi kao sveska za hvatanje beleski - znaci touch ekran sa olovkom koji se okrece u rezim rada tableta. Racunar treba da posluzi za sve ostale studentske potrebe, download literature sa neta, online sastanke i ispite.... U pitanju su studije psihologije, tako da se nece baviti nekim zahtevnim softverom.
Na pamet mi padaju neki modeli HP, Lenovo i Fujitsu koje sam video da imaju tu opciju sa ekranom i olovkom.
Racunar bi trebalo da potraje narednih 4-5 godina do ktaja studija.
Pitanja koja mi se namecu su sledeca:
Koji procesor?
Da li je 8GB RAM-a dovoljno?
Da li 256GB SSD ili veci?
Racunar bi trebalo da ima sto jacu bateriju tj, sto veciu autonomiju.
Najpre bih uzeo neki dobar brend polovan, ne bih da dajem neke silne pare za novo, ali ako nema druge i ta opcija je na stolu.
Hvala unapred za svaki koristan savet.
Laptop treba da posluzi kao sveska za hvatanje beleski - znaci touch ekran sa olovkom koji se okrece u rezim rada tableta. Racunar treba da posluzi za sve ostale studentske potrebe, download literature sa neta, online sastanke i ispite.... U pitanju su studije psihologije, tako da se nece baviti nekim zahtevnim softverom.
Na pamet mi padaju neki modeli HP, Lenovo i Fujitsu koje sam video da imaju tu opciju sa ekranom i olovkom.
Racunar bi trebalo da potraje narednih 4-5 godina do ktaja studija.
Pitanja koja mi se namecu su sledeca:
Koji procesor?
Da li je 8GB RAM-a dovoljno?
Da li 256GB SSD ili veci?
Racunar bi trebalo da ima sto jacu bateriju tj, sto veciu autonomiju.
Najpre bih uzeo neki dobar brend polovan, ne bih da dajem neke silne pare za novo, ali ako nema druge i ta opcija je na stolu.
Hvala unapred za svaki koristan savet.