Šta je novo?

Laptop za multimediju

telenorce

Cenjen
Učlanjen(a)
30.12.2012
Poena
170
Potreban mi je neki Asus laptop za kućnu upotrebu, office, internet... Gledam ima puno starijih i novih generacija i3 i i5 procesora kao i ryzen. Koja je razlika između i3 i i5 zar nisu oba dual core?da li možda bolje sa ryzen procesorom da se uzme. Bitno je da laptop traje što duže da je ekran full HD poželjno sa ssd-om. Asus mi se do sada pokazao kao kvalitetan pa bih i sledeći uzeo od njih. Cena da ne bude preterivanja jer će se koristiti za slike filmove, internet...

Sent from my PRA-LA1 using Tapatalk

Da citiram Memaru:
https://youtu.be/CokvIPoNDpU

Reci ti nama kol'ko para? [emoji16]

Nema tu neke velike mudrosti - minimum i5 8250 procesor, 8gb RAM-a, ssd i full HD ekran. Izbegavati Acer po mom mišljenju.

Послато са SM-G975F уз помоћ Тапатока

Ne razumem se baš u mobilne Ryzen procesore, ali na više mesta sam pročitao da se prilično greju.

I ja bih pre išao na ovaj najnoviji i5 ali svi su upareni sa 1050karticama i koštaju po 100k. Hvala puno na savetima. Juriću beki najnoviji i5 sa 4 jezgra bez zasebne kartice.

Ne razumem se baš u mobilne Ryzen procesore, ali na više mesta sam pročitao da se prilično greju.

Lažu, ko god da je to napisao.

'Ladni, neretko 'ladniji od novih Intela.

Ko hoće best buy sada, ide na Ryzen procesore sa Vega integrisanim grafikama (odvojena grafika nema potrebe, za office i slične varijante su Vege i više nego dovoljne).

I ja bih pre išao na ovaj najnoviji i5 ali svi su upareni sa 1050karticama i koštaju po 100k. Hvala puno na savetima. Juriću beki najnoviji i5 sa 4 jezgra bez zasebne kartice.

Ako ti je Intel i5 must, samo i5-8xxxu seriju. 7xxxu serija za taj novac je lošija od Ryzen-a.

Poslednja izmena:
Za multimediju obavezno IPS ekran, pa onda sve ostalo. Prvi laptop koji je dzoni predlozio je odlican za tu namenu, ima SSD za sistem, HDD, IPS ekran, Ryzen 2200u je sasvim dovoljan, odlicna kupovina.

Nazad
Vrh Dno