Šta je novo?

Laptop za HD

Bob Rock

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2007
Poena
319
Znaci treba mi neki laptop koji bi mogao da mi sluzi za povezivanje sa TV preko HDMI kabla! Verovatno neki C2D procesor, i neintegrisana grafika bi bili dovoljni za 720p ali bih koristio i 1080p materijal. Po mogustvu oko 50000 din.

Hvala unapred.

Ja sam uzeo pre par dana Dell 1525 koji ima i S-VHS i HDMI izlaz. Ima C2D T5550 procesor, i cifra je bila 46700. Medjutim to je bio poslednji komad u radnji. Kada ce biti novih ne znam, a i pitanje je koja ce biti cena, posto sam isti laptop sa DC T2330 video za 50000. Sti se tice graficke ima integrisani X3100, mada kazu da i sa njom moze lepo da fura HDMI, nisam probao, nemam takav TV 🙂 Nisam siguran da li su stavljali u Lenova N200 HDMI izlaz, znam da ima S-VHS. Mada do cifre od 50k, tesko ces naci C2D, kod nas za te pare je aktuelan DC.

Poslednja izmena:
Znaci treba mi neki laptop koji bi mogao da mi sluzi za povezivanje sa TV preko HDMI kabla! Verovatno neki C2D procesor, i neintegrisana grafika bi bili dovoljni za 720p ali bih koristio i 1080p materijal. Po mogustvu oko 50000 din.

Hvala unapred.

Ja mislim da bi ti 8400GS ili ATI HD2400PRO bili minimum za HD materijal; a takodje i dobar procesor. Ne znam stvarno koliko je laptop u mogucnosti da gura High Def., ali sam siguran da bi HD2400 ili 2600 odradili posao jer imaju integrisan dekoder.

Sto se tice HDMI-ja, moras malo procunjati, ali ja vec dugo mjerkam MSI ex610x koji ima S-Video out, kao i HMDI. Takodje tu je i HD2400PRO kao i Athlon X2, sto bi bilo odgovarajuce bar za 720p HD materijal. Pozz

Poslednja izmena:
I meni se taj MSI cini kao dobra kupovina samo sto mi taj Athlon ne uliva neko poverenje. radije bi isao na neki C2D. Posto je u pitanju x264 mislim da sve spada na procesor tako da graficka mozda i ne igra presudnu ulogu.

Ja imam Lenovo N200 sa x3100 i gledao sam par Hd ripova 720p na njemu bez problema i par trejlera 1080p, bilo je malo problema kada je baterija pri kraju ali ovako kada je prikacen na struju nikakvih, on ti je jeftin ali nema ni HDMI a ni C2D koji ti trazish, ima samo analgni i s-video... Cini mi se da sam pustao to sve na default 1gb RAM-a, ali sad imam 2gb tako da nije losh za ulozeni novac...

I meni se taj MSI cini kao dobra kupovina samo sto mi taj Athlon ne uliva neko poverenje. radije bi isao na neki C2D. Posto je u pitanju x264 mislim da sve spada na procesor tako da graficka mozda i ne igra presudnu ulogu.

Taj MSI, je full, za te pare neces naci bolje. A sto se tice Athlona, to stoji da je slabiji od C2D procesora, ali ne toliko; mislim ima 1mb kesa, trebalo bi da bude dovoljno. Naravno gledaj da neki C2D sa 2 ili 4MB kesa i da radi na 2.0 neces naci ispod 700 evra, a ovaj te izadje 600.😉

MSI ex610x sa ati 2400 i Athlonom X2 pusta Hd i u 720p i u 1080p odlicno,slika je perfektna,i bez seckanja.Mislim da procesor tu odigrava glavnu ulogu.

Nazad
Vrh Dno