Šta je novo?

Laptop za gaming i programiranje

• Začetnik teme Začetnik teme Laki.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Laki.

Poštovan
Učlanjen(a)
14.10.2012
Poena
66
Treba mi laptop sa dovoljno jakom grafikom da podrzi NFS MW (recomended). HDD mi ne treba uopste vise od 320GB ali vidim da sada retko koji preko 350€ ima toliko pa onda gledam da je najslabija strana tog laptopa kapacitet hdd-a. Dijagonala od 13-17" sto veca rezolucija 🙂 Imam 600€ na raspolaganju ali to je max. Treba mi laptop za programiranje oored gaminga tako da ne zelim os na njemu jer cu da instaliram ubuntu 13.04. RAM minimum 4GB a procesor i ostalo sto jace za ove pare...

Treba mi laptop sa dovoljno jakom grafikom da podrzi NFS MW (recomended). HDD mi ne treba uopste vise od 320GB ali vidim da sada retko koji preko 350€ ima toliko pa onda gledam da je najslabija strana tog laptopa kapacitet hdd-a. Dijagonala od 13-17" sto veca rezolucija 🙂 Imam 600€ na raspolaganju ali to je max. Treba mi laptop za programiranje oored gaminga tako da ne zelim os na njemu jer cu da instaliram ubuntu 13.04. RAM minimum 4GB a procesor i ostalo sto jace za ove pare...

Izbor ti je skroz čudan. AKo i zanemarimo gaming i programiranje osim ako neprogramiraš igre, ostaje Ubuntu i NFS MW!
ČAk i kad kažeš da je to zbog grafije malo koju vrhunsku igru možeš d aigraš native na Ubuntu linuxu pogotovu jer ćeš najveći problem na linuxu na laptopu baš imat isa grafikom i pregrevanjem laptopa.

U svakom slučaju ako ti je Ubuntu izbor onda biraj isključivo Dell koji već dolazi preinstaliran sa Ubuntu pa eventualno da ga osvežiš s anekom novijom verzijom

Dell u tom rangu ne dolazi sa iole jacom nV karticom. To sto Dell pakuje Ubuntu na svoje OS free laptope ne znaci da je podrska bog zna sta.

Mozda se ne bude pregrevao laptop. Ipak je unutra nVidija.

Mint, Ubuntu svejedno je. Problem ostaje isti a to je kako omoguciti Optimus tehnologiju. Tu ima cimanja ali i to krpljeno resenje bolje radi od bilo kod AMD grafickog drajvera za Linux.

A taj slobodni je isto krsh, inace ne kapiram ideju slobodnih drajvera. To nikada nece raditi kako treba.

Dobar je i taj, samo sto ima stedljivi CPU. Ekran je vise manje isti, kuciste je kod Asusa dobrim delom alu, dok kod Lenovo nisam siguran. Kod Lenovo ne mozes menjati bateriju, za Asusa ne znam.

Problem oko namestanja Optimus tehnologije ostaje. Ne znam da li se moze namestetiti kod Asusa, za Lenovo sam vidjao upustva. Lenovo ima bolju tastaturu, Asus verovatno bolji touchpad. Oba ekrana su glossy i ne vidi se nista na jakom suncu.

Taj Asus ostvaruje 30 fps u Most Wantedu u Windowsu.

Baterija ima 4 celije kod oba, trajanje tu negde. Za sitnice nisam gledao, skoro svaki model ima neku manjkavost.

Taj jakovsistem ne zna ni specifikacije da prepise kako treba... plus je ovde jeftiniji uz 6GB RAMa i ostale pogodnosti: http://www.bcgroup-online.com/proiz...ari/acer-TravelMate-5760G_32324G50Mnsk-18331/.

Mada ja ne bih uzimao Acera, da budem iskren. Niti mislim da je taj ekran matte, cini se na slikama ali mislim da nije.

Vidim svi ga imaju na akciji, mora da mu nesto ozbiljno fali. Jedino valja baterija kada surfujes i kada stoji idle.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno