Šta je novo?

Laptop za devojku...

• Začetnik teme Začetnik teme Gaston
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gaston

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2003
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
...studenta fakulteta za graficki dizajn u Novom Sadu. Dete nije pri lovi, a lap joj treba zbog radova, a meni se obratila za pomoc. Kako se ja u graf. programe razumem kao Marica u kriv dzojstik, molim iskusnije da mi pomognu u izboru. Cifra kojom raspolaze je oko 40000 dinzdi, maaalo rastegljiva. Koliko sam ja upoznat, za 2d i 3d rad bitniji su procesor i kolicina memorije nego grafika. Moze li se u pomenutu sumu uklopiti nesto sto ce joj zavrsiti posao? Intel ili AMD? Moze li neki laptop baziran na Puma platformi da posluzi?

Hvala unapred!

HP Compaq 6735s FU372ES

Идеално би било купити лаптоп с Intel Core 2 Duo процесором 😉, али за тај новац је то немогуће.

Остаје избор између Intel Core Duo или АMD Athlon64/Turion X2. Ја бих пре купио на бази АМД-а, јер за исти новац добићеш више меморије, већи хард диск и бољу графику, док су процесори и трајање батерије ту негде (мислим чак и на страни АМД-а).

Погледај овај модел:
HP Compaq 6735s FU372ES
Мало прогуглај, па види шта кажу искуства корисника. На папиру је ок. Инсталираш XP и радиће к'о бубрег у лоју.

Upravo sam ovaj laptop i imao na umu. Nisam uspeo da nadjem na netu nista o performansama u graf. programima, ali ima vremena do kupovine.

Hvala!

Mudro zbori ovaj Prokka. Ipak, kako joj treba za grafichki dizajn, nikako ne bih preporuchio 13". Ako pretpostavim da ce izmedju ostalog koristiti programe kao shto su Photoshop i Illustrator, radnog prostora nikad dosta. Postoji i josh jedna varijanta. Da uzme neshto manje (13") i kasnije da dokupi eksterni monitor (u metrou je 22" wide bio za ~10900, neki Acer koliko se secam). To bi bila dobitna kombinacija ako joj treba i prenosno i velika povrshina.

U suprotnom, mislim da je ACER Aspire 5730Z-322G16Mn bez konkurencije trenutno po onoj ceni!

Moj predlog u startu je bio desktop racunar. Medjutim, to izgleda nije fora. Sve njene drugarice setaju laptopove pa mora i ona... Tezina inace nije problem, nece ga vucarati sa sobom. Danas idemo da pogleda predlozeno i zavrsavamo posao.

Nazad
Vrh Dno