Šta je novo?

Laptop za development (do 1000e)

kurajber

Cenjen
Učlanjen(a)
12.09.2014
Poena
180
Pozdrav,

Imam desktop masinu koja je i5 i 32 giga rama,sve u svemu tip top, al posto mi vise ne trebaju lap topovi od firme... razmisljao sam i dosao do zakljucka da mi treba nesto od sledeceg:

neki manji lap top sa solidnim performansama i bas velikom autonomijom baterije
standardan lap top - 15.nesto " koji je u rangu sa ovim desktopom ili jaci ako moze (jer je desk star 2+ godine) moze da podrzi 2 monitora, ima usb3.0 dosta rama, greje se sto je manje moguce i ima kvalitetno kuciste i linux drajveri su ok.

RAM i ssd i proc su mi jako bitni jer radim sa virtuelnim masinama i javom tako da sve resurse mogu da koristim. Grafika kao stavka mi zaista nije nesto bitna, radije bih cuvao novce 😉

Ne pratim hardver na zalost pa bih vas zamolio za preporuke.
Hvala puno.

Hvala puno za odgovor.
Ova masina deluje kvalitetno, ali mi se ne dopada ovaj hdd i ova grafika mi licno ne treba.
Jel moze ssd da se stavi ovde (za ram sam video da ima 2 slota a da dolazi jedan od 8 giga) ?

Kapiram da je ovaj procesor bas dobar... Jos neki predlog ?

Poslednja izmena:
Najbolja varijanta ti je da ubacis SSD umesto postojeceg HDD, a da HDD ubacis na mesto optike koristeci neki optical drive slot koji kosta oko 20 evra (realno, optika danas nikom ne treba). U tom slucaju ti je Crucial SSD od 256GB puna kapa, jer imas 750GB HDD kao sekundarno skladiste. Moje misljenje je da prvi predlog nije dobar za development zbog rezolucije od 1366 x 768. Potrebna je veca rezolucija od toga za ugodan rad.

Poslednja izmena:
Citah rivjue za taj asus i kazu da tastatura je slabija strana bas kao i grejanje. Slazem se sa tobom Nothingam.
Ja bih u sustini neki koji moze da podrzi to sto si rekao i jos bolje ako podrzava 32GB.

Jel imas neke predloge mozda, za ovo sto si naveo ?

Za 1000 evra nemaš laptop koji default nudi i7 i 32GB rama , jedva ima i sa default 16GB , teško je naći , moraćeš ti naknadno da dokupiš 16GB rama , jedva sam ti našao ovaj sa 16GB rama http://www.ponuda.rs/prenosni-racun...yz029d-intel-core-i7-3630qm-16gb-ram__5201771 18 inča!

U većini radnja je rasprodat , mada ga ima možda u još po kojoj radnji...

Podržava 32GB rama http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/K95VB/specifications/ i može ja mislim 2 hard disk u njemu , jedan 3.5 a drugi 2.5 taman za SSD!

Storage
2.5" SATA
500GB 5400 RPM
500GB 7200 RPM
750GB 5400 RPM
750GB 7200 RPM
1TB 5400 RPM
1TB 7200 RPM
3TB 7200 RPM
Dual HDD Support*1
3.5" SATA

Laptop ima sve što tebi treba pojuri ako ga ima još ponegde po radnjama i kupuj!

Postoji i isti model sa 8GB rama koji ćeš morati da kupiš ako je rasporad ovaj sa 16GB rama: http://www.eponuda.com/laptopovi/asus-k95vb-yz030h-laptop-cena-326034

8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz (4 slota, maksimalno 32GB)

Poslednja izmena:
To sa naknadnim ubacivanjem SSD-a zna da bude zeznuto.

Npr. ja sam u mom Dellu zamenio HDD sa SSD-om, ali komp nije prihvatio HDD u caddy-ju (ova Inspiron serija koju imam je poznata po tom bagu).

Nazad
Vrh Dno