Šta je novo?

Laptop za 3d modele i rendering?

marijajovic

Cenjen
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poena
150
Trebala bi da kupim laptop za crtanje 3D modela i rendering. Budzet mi je oko 700EUR. Kupila bi 15" zbog lakseg nosenja. Koliko sam ja razumela za rendering treba jak procesor i dosta memorije a grafika i nije toliko vazna jer ona ima uticaj samo na sliku u realnom vremenu a ne i na rendering. Ima li nekih predloga?

Nisam 100% siguran jer se ne bavim 3D animacijom, ali koliko mi je poznato sve više cpu demanding taskova se prabacuje na grafičke kartice koje ima brdo "malih procesora" u sebi.

Raspitaj se da li programi koje koristiš podržavaju recimo nVidia CUDA tehnologiju i u tom slučaju bi ti jaka grafička kartica dosta pomogla. Primera radi, mislim da sam pročitao negde da nova verzija Photoshopa podržava GPGPU.

Naravno, još jedno, ovu vrstu softvera ne koristim, tako da ne znam detalje, ali je konceptualno moguće da se iskoristi grafika sa render.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Samo je pitanje koliko ce oni kostati. Posto se ne bavim profesionalno sa modelingom a i sada imam laptop od 15" mislim da je to dovoljno kada se uzme u obzir da mi treba prenosni racunar.

Ako se neko malo bolje (od mene) razume u ovu tematiku nek da misljenje o racunarima koje sam navela dva posta iznad.

Recimo da je meni ovaj Lenovo OK!

Ali vidi od posle nove godine garancije za sve uredjeje ce morati da idu na minimum 2 godine!

Zato sada ima dosta akcija laptopa sa garancijom od godinu dana. tu je i ovde slucaj koliko vidim.
Znaci mozda da se saceka posle nove godine (kada vec ovaj porez nece da podizu) i onda ce sve morati da ide sa dve godine garancije!
jer kod laptopa su duzina i kvalitet garancije su ipak dosta bitni.

Ako nije full profi upotreba svi ovi modeli ce da budu i vise nego dobri!

Nazad
Vrh Dno