Šta je novo?

Laptop Laptop za 3.razred

Koji laptop kupiti?
Učlanjen(a)
04.12.2010
Poena
275
Мала помоћ.
Треба ми за сестрића лаптоп за школу.
Креће у 3.разред и има неки предмет нешто везано за рачунаре.
Да ли може нешто да се нађе до 50.000?
И да ли може да покрене мајнкрафт и фортнајт за те паре?
Хвала.

Ako je samo za Digitalni svet (pretpostavljam da je to predmet u školi), iz ličnog iskustva nema potrebe izdvajati novac za dodatni računar. Svi zadaci iz tog predmeta mogu bez problema da se obave na bilo kakvom postojećem kućnom računaru. Ako sestrić ipak želi računar za školu i za pomenute igre, za to će se već javiti neko od kolega upoznat sa igranjem na računaru.

Evo pa izaberi šta ti se sviđa, u suštini svaki sa linka sa intelom i5 i ryzenom 5 će biti više nego dovoljan. Ako ima neki sa produženom garancijom to je prednost (u ovom slučaju možda i ne, jer je dete a za padove i slično garancija ne važi).

Ne znam da li je kasno, ali ovaj gore model ima 8GB bez opcije za nadogradnju, tako da je za izbegavanje u 2024. Tj. svaki laptop koji nema bar 16GB memorije ili slot da se nadogradi. Telefoni te cene dolaze sa 12GB

Nista nije pogresio.
8 GB rama kojeg nije moguce prosiriti posle je trenutno uzasna kupovina.
Windows, zoom/teams, 3 taba u chrome-u i ostao si bez rama.
Mogu musliti tek za 3-4 godine kakva ce biti situacija a dete poraste pa krene da koristi i word,excel, photoshop itd.
Nema smisla ograniciti se unapred na 8GB rama.

Ti kao da kupujes laptop za studenta 3. godine ETF, a ne za osnovca u 3, razredu......
Sad upisujem 3. godinu ETF-a a i svoj prvi laptop sam upravo i dobio u 3. osnovne, davne 2012. godine. :D Dobili besplatno od opštine, bio je tada neki program Trećaci online valjda, u pitanju je bio Asus EeePC X101CH sa monstruoznim Intel Atom N2600 čipom i još monstruoznijim 1 gigabajtom DDR3 1066MHz zalemljenim za ploču.

Taj ceo gigabajt je vrlo brzo postao tesan, a kad je Windows 10 došao laptop je bio neupotrebljiv. Svoj sam zamenio 2016. godine za Acer sa Celeronom N2840 koji je u odnosu na svog prethodnika bio speed demon :LOL:Tako da složiću se sa ljudima, nemojte uzimati minimum spec laptopove koji ne mogu da se nadograde, jer kako klinci rastu tako će im i računarski zahtevi rasti

Nazad
Vrh Dno