Šta je novo?

Laptop+Xp=Krhhhh :)

diab10

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Pozz,
Skoro sam stavio XPacu na "Tiny" laptop (Intel III 966, 256 rama, 20 gb...),
sve radilo super fino, instalirao se u pravom (L)user friendly fazonu (da napomenem po prvi put sam instalirao XP posto ranije nisam htio da imam posla sa ovijem djavlom :-devil-: ), instalirao kasperskog i zone alarm (nije moj komp, radim za kolegicu :d ) i kada sam otisao na net da isprobam modem.....PUUUUccc nisam se stigao ni ulogovati na yahoo mail, a vec critical error, ugasi se komp, system restore....tralala....da napomenem da nisam instalirao SP 1 jer ga nisam imao (danas cu ga definitivno staviti)...
i nakon system restore-a, uvijek mi trazi da se nakaci na net i izbacuje mi "ova aplikacije hoce da se konektuje itd" (ovo mi ne govori zone alarm nego WIN). I ponovo se skrhaa...aaaagnnn....a taman kad sam poceo misliti pa nije ovaj XP ni toliko losh...kad ono medjutim :wall:
zar je moguce da sam nesto zaradio preko neta za tih petnaestak sekundi? jel ovo sto mi stalno govori da neko hoce na net taj xpov firewall? sta sam mogao skrsiti? :crash:

A da probas da skines ZA i ostavis samo XP-ov firewall?

ZA ume gadno da smara i da pravi probleme ;)
Sto rece Dandy, ZA Uninstall, pa probaj onda...

BTW stavi bar SP1 sa poslednjim zakrpama ;)

ok cu da probam, pa da vam javim sta sam iznjedrio. ;)

A koliko su stare definicije tom Kasperskom?
Da nisi ti popio Sasser-a?
Ne verujem da je ZA, stavi ti SP1, pa javi.

SP1 ne leci sassera nego SP2. Osim ako neces da krpis SP1 pojedinacnim apdejtima.

heh nisam uspio naci sp1 vec sp2, koji nije htio da se instalira, kaze da "nemam ispravan serijski broj" ili tako nestoo....agnnnn....ona critical greska se stalno ponavlja, prvo izbaci neki kod, a onda kaze da mu nesto ne odgovara u sljedecem: C:\WINDOWS\Minidump\Mini030105-08.dmp
C:\DOCUME~1\Bojana\LOCALS~1\Temp\WER1.tmp.dir00\sysdata.xml
skenirao sam sistem stingerom starim mjesec dana (31 januar), trenutno skidam apdejt za kasperskog, a Zone Alarm sam izbrisao....savjeti...? :wall: :crash: :banana:

Poslednja izmena:
Promeni serijski broj
malo googlaj i naci ces utility
a onda sp2

uhh nista ne pomaze, a on non stop pravi iste kriticne greske i resetuje se odmah kad prikaze blue screen tako da ne mogu ni zapisati sta kaze...jos malo cu cackati pa onda jovo na novo, samo ovga puta XP out! a 2000 In :crash:

nesto sam procockao i kaze sljedece:
Product: Windows Operating System
ID: 1003
Source: System Error
Version: 5.2
Symbolic Name: ER_KRNLCRASH_LOG
Message: Error code %1, parameter1 %2, parameter2 %3, parameter3 %4, parameter4 %5.

znaci li nesto ovo bilo kome?

Poslednja izmena:
Pa naravno da se to dogadja nisi valjda mislio da ce ti Microsoft oprostiti sto ti serijski broj nije original. :-devil-:
Nemoj da se ljutis microsoft to radi namerno cim se nadje neodgovarajuci ser. br.
posto ima (u SP1,SP2, Windows Media Player10 i jos neki updates) mali software koji proverava ser. br. i ako ne odgovara zaboravi svoj windows.
Ako ti treba key changer javi mi se na private mozda ti mogu pomoci!!!!

P.S. moras promeniti cd key pre instalacije SP1 ili 2!!! :smoke:

macko72 je napisao(la):
Pa naravno da se to dogadja nisi valjda mislio da ce ti Microsoft oprostiti sto ti serijski broj nije original. :-devil-:
Nemoj da se ljutis microsoft to radi namerno cim se nadje neodgovarajuci ser. br.
posto ima (u SP1,SP2, Windows Media Player10 i jos neki updates) mali software koji proverava ser. br. i ako ne odgovara zaboravi svoj windows.

Ovo nema veze sa istinom.

Poslednja izmena:
OT:

Iza dobrog rutera sam pa ne znam.
Da li je moguce da jos uvek, posle ovoliko vremena, kada se sveze instaliran Win XP SP1 zakaci na net da popije blastera ili sasera?
Stvarno ne mogu da verujem.

moze ali ne verujem bas tako brzo.

nIce Cream je napisao(la):
OT:

Iza dobrog rutera sam pa ne znam.
Da li je moguce da jos uvek, posle ovoliko vremena, kada se sveze instaliran Win XP SP1 zakaci na net da popije blastera ili sasera?
Stvarno ne mogu da verujem.

Pa naravno :smash:

Vrh Dno