Šta je novo?

[Laptop] Toshiba Satellite A210-16F

Ekran je prilično dobar. Daje jako žive i prilično verne boje. Pozadinsko osvetljenje je malo jače pri dnu ekrana. Horizontalni ugao vidljivosti je vrlo dobar, dok bi vertikalni mogao biti i bolji.

Da li bi mogao da nam kažeš koliki je odziv displeja. Razmatrao sam kupovinu Toshibe , ali sam na kraju uzeo Acer. Bojim se da sam pogrešio. Hvala

Mislim da je 8ms.

Ima li drajvera za XP, za ovaj lap.. .Ova Vista ga u potpunosti ubila... Mislim da bi situacija sa Xp-om bila nekoliko puta bolja...

I da li se neshto promenilo po piranju drivera za grafiku? Nije ih bilo pre jedno 10 dana, kad sam ih grshkom obrisao :wall:

Osim tih mana, dakle podrshke, stvarno nemam zamerki!

I ja sam trazio drajvere za XP i uspeo sam da ih nadjem na jednom hrvatskom forumu (LINK)

Evo i direktnih linkova ka drajverima:
1. DEO
2. DEO

Nisam imao vremena da probam drajvere, ne verujem da cu stici pre ponedeljka, tako da nisam siguran da li funkcionisu kako treba. Ovi momci na forumu kazu da su dobri. Nisam ni gledao koje su verzije drajvera ali mozda su ona 4 koja imaju na Toshibinom sajtu novija od ovih gore.

'Ajd' ako neko instalira neka javi kako rade.

Pozdrav.
Marko.

P.S. Videh da vec neko vreme nema ovog laptopa na toshibinom sajtu. Ne znam zasto su ga izbacili. A200 serija stoji cela koliko mogu da primetim.

Poslednja izmena:
I ja sam trazio drajvere za XP i uspeo sam da ih nadjem na jednom hrvatskom forumu (LINK)

Evo i direktnih linkova ka drajverima:
1. DEO
2. DEO

Nisam imao vremena da probam drajvere, ne verujem da cu stici pre ponedeljka, tako da nisam siguran da li funkcionisu kako treba. Ovi momci na forumu kazu da su dobri. Nisam ni gledao koje su verzije drajvera ali mozda su ona 4 koja imaju na Toshibinom sajtu novija od ovih gore.

'Ajd' ako neko instalira neka javi kako rade.

Pozdrav.
Marko.

P.S. Videh da vec neko vreme nema ovog laptopa na toshibinom sajtu. Ne znam zasto su ga izbacili. A200 serija stoji cela koliko mogu da primetim.

Hm podeljeni su komentari, ali koliko vidim ipak ima par stvarcica koje ne rade i dalje :(
Prosto ne mogu da verujem da je takva (ne)podrshak od strane Toshibe.... To znaci direktno nas obavezuju da koristimo samo Vistu koja koliko god da mi teshko da priznam ipak usporava lap, jeste i lepsha i sve, ali ipak ga gushi... Previshe ...:mad:

Pomenuh gore da ovog laptopa vishe nema na toshibinom sajtu. Medjutim, google izbacuje ovaj link na kojem se moze videti da je opis laptopa prosiren. Nadam se da i drajvere za XP negde krchkaju u pozadini i da ce da ih izbace sa ovim prosirenim opisom.

Ljudi, evo sad procitah na ovom linku da je odziv ekrana 16ms, pa sam hteo da pitam vlasnike ovog lapa da li se mozda razmazuje slika u igrama i sl?

Ljudi, evo sad procitah na ovom linku da je odziv ekrana 16ms, pa sam hteo da pitam vlasnike ovog lapa da li se mozda razmazuje slika u igrama i sl?
Ja sam na drugom topiku raspravljao o odzivu 16 ms ( acer aspire 7520 g 16 mi). Za igre je ok.Nisam neki igrač sem letećih simulacija WWII. ( igre iz 2001 do 2004 dx8.). Igre se ponašaju iznenađujuće dobro.Nema ništa od toga što ti opisuješ.Efekti eksplozija su zaista odlični tako da ne primećujem da je ekran od 16 ms.Do kupovine lapa sam koristio TFT od 12 ms i tamo mi igre izgledaju lošije ali to je verovatno zbog slabe grafike na tom kompjuteru.. Kao što sam i tamo pisao manje sam zadovoljan pri pregledu video materjala.Nema duhova ,ali mi smeta slabiji ugao gledanja.Mora se sedeti ravno ispred lap topa. Boje sam sredio u podešavanju po savetu sa ovog foruma i sada su okej.
pozd.

I ja je imam, i ja, i ja, i ja....

Ja sam nabavio ovu Toshibu pre nekih mesec dana i prezadovoljan sam. Jeste da se malo vise greje levi deo ispod ESC i TAB tastera ali tamo gde su oslonci za ruke je super. Jedino sto mi smeta je pozicija dzeka za napajanje jer sam navikao misa da drzim uz laptop.
Inace sam skoro tri godine pre toga koristio Acer aspire 3022 i sa njim sam bio potpuno zadovoljan.

Mislim da je Toshiba odlicna kupovina (cena-kvalitet)

Moze li se "mackasti" :p operativni sistem instalirati na doticni lap, vista pocinje opasno da mi ide na zivce shto se tice brzine, a za XP nema drajvera pa me zanimaju alternatuve... :)

:wave:

Mislima da moze ali ije legalno. Ma, uzmi linux za ozbiljnije poslove, a sacuvaj vistu za igre.

Interesuje me šta vam je to toliko sporo pod Vistom, da vam toliko smeta?
Jedina stvar koja meni smeta je dugo učitavanje programa, koje ipak pripisujem sporom HDDu (u odnosu na diskove na desktop računarima), a ne Visti. Čak šta više, mislim da tu Vista dosta pomaže sa svojim SuperFetch-om, jer mi se programi koje najčešće koristim izuzetno brzo učitavaju.

Wista je ok. Jedina stvar koja mi se ne sviđa je što u windows exploreru nema od toolbara one strelice naviše ( up to one level) i brauziranje je zato malo teže. Ne znam kako da je postavim ?. Jes da smo malo off topic, ali ako neko zna neka javi.

Interesuje me šta vam je to toliko sporo pod Vistom, da vam toliko smeta?
Jedina stvar koja meni smeta je dugo učitavanje programa, koje ipak pripisujem sporom HDDu (u odnosu na diskove na desktop računarima), a ne Visti. Čak šta više, mislim da tu Vista dosta pomaže sa svojim SuperFetch-om, jer mi se programi koje najčešće koristim izuzetno brzo učitavaju.

Sam cin dizanja sistema me svaki put izvede kompletno iz takta, kao da imam 286!
I konstantno drljanje po hardu iz ne zna kojih razloga. Instalirah i SP1 i ne vidim realno nikakvu razliku, mozda je cak i sporija nego pre...

Estetski je neprevazidjena, i to je jedino shto me josh drzi u zivotu :)

Dodushe ja sam pre ovog imao quada,8800, 2 gb , sve ultra mega giga klokovano tako da jednostavno mozda sam navikao na brze :)

Pa koji ga đavo gasiš!? :D

Lepo su ovi iz M$ napisali da ne preporučuju klasično gašenje računara, već savetuju da ga pošalješ u Sleep mod. Ja moj ne gasim, niti ostavljam u sleep modu, već ga uvek šaljem u hibernaciju. Tako se mnogo brže podigne i odmah je spreman za rad.

Što se tiče drljanja po disku to verovatno indeksira sadržaj harda, defragmentuje particije, pravi restore point ili scanira računar u potrazi za malware-om. Kada se koja od ovih stvari pokreće možeš videti u Scheduleru i eventualno isključiti one koje ti ne odgovaraju.
Ja sam samo isključio Windows Defener i to u potpunosti (kao servis), jer mi se čini krajnje bespotrebnim, budući da bi antivirus trebalo da uklnja sve napasti koje i on. Tako da po meni nema potrebe da isti fajl dva puta skeniraju dva različita programa sa istim ciljem (čime se malo ubrzava startovanje programa).
Takođe sam mu promenio i termin u kome defragmentuje disk i pravi restore pointe, tako da to više ne radi u vreme kada radim na računaru. Mada, možda ne bi bilo loše da isključiš pravljenje restore pointa pri startovanju sistema, ako ostaneš pri svom da sa shutdown gasiš računar, to bi trebalo da ti ubrza proces podizanja sistema.

Siki probaj da nadjes drivere za XP, pa stavi 2k3 Server (mislim da ce vecina njih da radi na njemu) ;)...ima laptop da ozivi :D
lik sa pcesperta ih je nasao: LINK...pitaj ga da okaci koje je sve drivere nasao i nek okaci linkove do njih ;)

Poslednja izmena:
Ladno ne radi bluetooth dok radi wireless, nece da ga pokrene... Ne mogu da verujem... Postoji li nacin da radi i jedno i drugo?

kakwa je x2600 sa malo zahtewnijim 3d aplikacijama? kao i sa source engine-om? ako neko moze da proba bio bih prezadowoljan.

Ako ti neshto znaci, do sada sam samo instalirao BMW M3 Challenge igricu, ( nivo GTR2 ), i radi na 1280 * 800 sve na max bez da shtucne, tako da sam ostao poprilicno iznenadjen ( pozitivno naravno ), sad sam zavrshio neke ispite pa cu imati vremena malo detaljnije da se zabavim...
Ako ti treba neshto konkretno samo kazi... ;)

:wave:

ae molim te interesuje me hl2 ep2 (css tacnije zbog lige, tj ceo source engine) i ako nije prob bioshock. znam da bioshock ima male sanse ali ono, nadam se :). ili ako to nemas neku atraktiwniju igru. na zalost pojma nemam koliko je zahtewan bmw m3 challenge pa nemam ni predstawu u glawi.

trebao bih da ga uzmem odmah posle nowe pa da znam sta mi je ciniti. hwala unapred :)

Poslednja izmena:
Probacu COD4MW, poshto mi je igra objasnila realno, znaci vrh vrhova :)
To trenutno imam kod sebe... ;)

ok, extra :). cim probas pisi sta i kako

i ako neko mozda zna, jel je owa graficka sa ddr2 ili gddr3 memorijom? treba mi tacan odgowor...

******... kako mi stwari stoje, uzmem mozda na kraju dell inspirion 1520 ako sam mu napisao dobro naziw...

Ladno ne radi bluetooth dok radi wireless, nece da ga pokrene... Ne mogu da verujem... Postoji li nacin da radi i jedno i drugo?

Meni rade oba istovremeno najnormalnije. Mada, u uputstvu za laptop piše da rade na sličnim frekvencijama, te da mogu ometati jedno drugo. Probaj da približiš više bluetooth uređaj laptopu, ili ako si u mogućnosti promeni kanal na kome ti radi wireless.

F.L.C.X zamolio bih te da mi prenes tvoje iskustvo sa ekranom. Planiram da uzmem ovaj model P200-1FC ali me uzasno plasi refleksija ekrana. Koliko sam video i tvoj i ovaj moj potencijalni koriste isti tip ekrana TruBrite.

Vec par dana obilazim prodavnice gledajuci ovaj model i prosto mi je neverovatno da kada mu postavim pozadinu na crnu boju bez problema mogu da ga koristim kao ogledalo. Kako si se ti navikao na odsjaj ekrana i kako ta refleksija izgleda u tokom rada, da li ti smeta?

Hvala

Meni u normalnom radu ne smeta. Bitnije se primećuju samo sjajniji objekti. Npr. halogena reflektorka u sobi koja bije tačno u računar se recimo baš vidi, kada je upalim. Takođe, vidi se i odsjaj od sata kada upalim stonu lampu na radnom stolu i usmerim odsjaj ka ekranu (što je malo verovatno da ću zaista uraditi u radu za računarom :) ). Generalno meni uopšte ne smeta u radu i baš mi se dopada prikaz boja na njemu. Čisto poređenja radi, radio sam na nekom FSCu sa glare ekranom i tamo je odsaj bio daleko primetniji.

Napokon instalirah CODMW i na 1280*800 sve na medium secka poprilicno, na 800 *600 sve na medium radi glatko, sa ukljucenim senkama i ostalim cudima,mada mi to opet sve deluje smeshno u odnosu na prethodni desktop pa sam razocaran :D

Vrh Dno