Šta je novo?

laptop, sata, xp

neca

Čuven
Učlanjen(a)
31.07.2002
Poena
619
Kupio sam 6735s i imam problem kod instalacije xp. Kako zelim da mi radi sata napravio sam instalacioni disk sa drajverima za satu. Ili se bar nadam. U biosu je cekiran sata, instalaica krene i nakon nekog muljanja pojavi plavi ekran koji me upozorava na nesto sto ne drzi vodu. Pitanjca:
1. da li neko naslicuje u cemu gresim
2. da li mogu naknadno da instaliram sata drajvere, da u biosu sa ide prebacim na sata i da nakon toga sve to radi (racunar sa ide drajverima radi ok, ali oni ima sata pa zasto to ne iskoristiti).
3. da li nesto bitno dobijam sa sata drajverima (koliko to moze u % da ubrza disk)

koju gresku ti javi xp, obicno pise na dnu ekrana i izgleda ovako: 0x00000071(.....)

Poslednja izmena:
Koji chipset imaš, odnosno koji southbridge? Ako imaš Intel ICH7-M ili ICH8-M imam rešenje za naknadno osposobljavanje SATA kontrolera (nakon instalacije XPa u sa kontrolerom u IDE modu)

Greska koja se javlja je:
Installing XP: ***STOP: 0x0000007B (0xF78D2524,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)?

Procitao sam uputstva na sajtu Microsofta i nista se ne poklapa. Jedino sto nisam pronasao je kako se startuje instalacija: sa ukjlucenim ili iskljucenim AHCI. Sa ukljucenim sigurno ne ide. Mozda sam pogresio i pri pravljenju novog instalacionog xp diska. Drajveri su u exe obliku i nakon starovanja napravi se privremeni folder. Koristim program nLite i naveo sam da se drajveri nalaze u folderu koji sadrzi jedan oem fajl (kod mene je to RAID7xx).
Kako je procesor Amd nadam se da je i ostalo njihovo.:wall:

Poslednja izmena:
instaliraj sa obicnim xp sp3 ili slicno, sto komplikujes, iz mog iskustva nema bas neke razlike izmedju ide i achi moda tj zanemariva je, ako ne i nepostojeca u svakodnevnom radu...

I ja sam tako hteo, ali hd preonosi 47MB/s. Cini mi se da je to sporo bez obzira sto se vrti 5400. U principu, za ono sto radim dovoljno je i 20MB/s ali me kopka da laptop proradi i ako nije IDE kontroler i da vidim da li ce prenos biti veci.

Nazad
Vrh Dno