Šta je novo?

Laptop sa COM portom

outlaw

Uzvišen
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poena
2,525
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 7 5700X w/ AMD Wraith Prism LED RGB Cooler
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
16GB (2x8) DDR4 3200MHz A-DATA AX4U32008G16A-ST50 XPG
GPU
GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G
Storage
ADATA XPG SX8200 Pro NVMe SSD 512GB M.2 2280 PCIe & WD Red Plus WD40EFPX 4TB CMR
Zvuk
Creative Sound Blaster Z
PSU
BeQuiet Pure Power 12M 750W ATX 3.0
Kućište
NZXT H5 Flow w/ 4x Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB & 2x Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB circus
Monitor
Samsung SyncMaster 2443BW 24" 1920x1200
Miš & tastatura
Logitech G502 Hero & Logitech K740 Illuminated Keyboard
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch4 Classic 42mm
GoPro HERO12 Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Postoji li neki noviji laptop sa COM portom?!

Laptop bi služio kao kasa uz fiskalni štampač. Lakše mi je da vučem sa sobom laptop nego kućište + monitor...

Pa.. mozda bolja varijanta, usb to com port adapter. Lakse to nego da sad trazis laptop sa com portom.

USB_To_Serial_Adapter.jpg

Poslednja izmena:
Koju kasu posedujes ??? Ako je Galeb nece ti raditi ni sa jednim USB-RS232 !!

Sa sharp kasom je moguce, ali ti treba sweex-ov konvertor, jer sa njim provereno radi, a kosta oko 25€!!!

Postoji li neki noviji laptop sa COM portom?!

Laptop bi služio kao kasa uz fiskalni štampač. Lakše mi je da vučem sa sobom laptop nego kućište + monitor...

ja imam potpuno novu PCMCIA karticu koja na sebi ima RS232 (com) port, pa ako se ne snadjes na drugi nacin, javi se... ja sam je platio 90 evra, a inace se krecu od 30tak pa cak i do 200... Moja je jako kvalitetna, nekoriscena, imam naravno software, itd.

Imao sam slican problem pa sam ga resavao, na kraju sam zavrsio sa 2 PCMCIA kartice jer sam zaboravio da otkazem porudzbinu preko drugara i kad je on kupio i doneo mi nisam imao izbora vec da je platim, a u medjuvremenu sam nasao i ovde dobro resenje (posto su vecinom kineski krsevi koji ili ne rade ili ne rade kako treba i tesko ih je nasetovati, a zavisi i od uredjaja za koji ces koristiti, sa nekima rade sa nekima ne, a sa fiskalnom se kasom nije *****avati)

Takodje probao sam da resim problem i sa USB > RS232 konverterom, sto je jeftinije resenje, medjutim uredjaj za koji meni treba com port jednostavno odbija da radi preko ovog adaptera, predpostavljam da bi i ti imao isti problem sa kasom, ti adapteri su korisni u jako malom broju slucajeva, pcmcia kartice su mnogo pouzdanije.

Mozda ti je ipak najbolje resenje da kupis neki malo stariji, polovni laptop koji ima COM port i tako resis stvar, proci ces jeftinije i bez cimanja... Novi laptopi nemaju COM port...

Ja sam taj problem resio, ukoliko budes hteo javi mi se na E-mail za PCMCIA karticu pa cemo se nesto dogovoriti, mozes i da je isprobas.

pozdrav!

Ivan Vidicki

Znaci, ako te eventualno bude zanimao neki dogovor oko kartice javi mi se e-mail-om posto ovde bas retko svracam, obicno kad i meni izleti neki problem :)

e-mail: [email protected]

znaci imam i usb>rs232, platio sam ga 30 eur, ne radi mi sa tim sto meni treba i **** ga.
a pcmcia kartice imam 2 i rado bih prodao jednu pa ako ne nadjes drugo resenje javi se da se dogovorimo, videcemo koliko se to sad krece i sta je i kako je, dogovor je najmanji prblem.

Poslednja izmena:
Koju kasu posedujes ??? Ako je Galeb nece ti raditi ni sa jednim USB-RS232 !!

Sa sharp kasom je moguce, ali ti treba sweex-ov konvertor, jer sa njim provereno radi, a kosta oko 25€!!!

Ima usb-rs232 adapter koji radi sa galeb kasama. Ako treba samo javi.

Sto se tice laptopa sa rs232 portom preporucujem novu hp seriju b, ima jedan jako lep
model sa portom. Takodje ako treba javi se samo.

Pozdrav. :)

PCMCIA kartica sa COM portom

pozdrav

Prilozi

• STserial.jpg
    STserial.jpg
    107.9 KB · Pregleda: 93
@velko
Ozbiljno? Ja sam probao barem 5 komada i nista!

Vise mi nije ni potreban, ali bar mi reci koji je? :)

Koju kasu posedujes ??? Ako je Galeb nece ti raditi ni sa jednim USB-RS232 !!!!

Galebova je kasa, model FP-550...

ja imam potpuno novu PCMCIA karticu koja na sebi ima RS232 (com) port, pa ako se ne snadjes na drugi nacin, javi se... ja sam je platio 90 evra, a inace se krecu od 30tak pa cak i do 200... Moja je jako kvalitetna, nekoriscena, imam naravno software, itd.

Ovo je zanimljivo... ;)

Ima usb-rs232 adapter koji radi sa galeb kasama. Ako treba samo javi.

I ovo je zanimljivo :)

Sto se tice laptopa sa rs232 portom preporucujem novu hp seriju b, ima jedan jako lep
model sa portom. Takodje ako treba javi se samo.

Nešto sam jurio sada po netu, iz B serije ima 6730b i 6735b, na koji/koje si ti mislio?! Možda još neki...?! Neki manji od 15,4"?!

Koliko je meni poznato, jedino do sada se nisu zalili na Ednet-ov com to usb kabl.
Mozda neko ima drugacija iskustva, ali je proban sa par galebovih kasa i radio je.

HP NC6320.. ja ga koristim zbog CISCO opreme
hp_compaq_nc6320.jpg

HP nc6320 nema više da se kupi, Toshibu ne bih, ili ću uzeti neku B seriju HP-a po preporuci velka, a našao sam na rasprodaji Dell Latitude D520...

Ja sam ovo jurio pre par godina da bih povezao čitač SIM kartica za kloniranje sa laptop-om koji nema rs232 port, i nisam ni našao. U medjuvremenu izašli oni čitači USB, i sada mi stoji čitač ....

Moze link ka necemu sto radi sve ovo (kase a meni treba za CNC masine) + da radi na linuxu. Moze adapter ... a moze i kabl... a bas ako nema moze i pcmcia.
Hvala svima. Lepa diskusija!
@Veljko reci koja ja to skalamerija :)

Naručio & platio ovaj Dell D520, ali ga još nisam preuzeo (ko će da ide do Zemuna... :)

Nazad
Vrh Dno